V javnosti je do mene nesramen

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

V javnosti je do mene nesramen

Neprebrana objava Napisal/-a emkica »

Imam en problemček v obliki mojega fanta. Problem je v tem, da je moj fant sicer super in ko sva skupaj je bolj ali manj vse vredu.
Problem je ko greva med ljudi. Pogosto se dogaja, da me verbalno tlači v tla in da je do mene verbalno nesramen, me zabija v vsaki stvari. To mi je začelo že počasi presedati, ker me zelo užali in se počutim res kot nula. Še posebaj če mi njegovo nemogoče obnašanje omenjajo še prijatelji in starši...

Res ne vem v čem je problem, ker ko sva sama je čisto drugačen. Ne vem ali je problem v tem ker je eno leto mlajši (pravi mi sicer, da ga to ne moti) ali pa je problem v načinu kako sta ga starša vzgajala. Namreč nikoli ni bil dovolj dober in skoraj nikoli ni bil za nič pohvaljen. Čeprav je v veliko pomoč svoji družini.
Nazadnje sva imela en prepir ko sem mu to omenila, samo mislim da me ni razumel. Rekel je celo, da saj vem da je takšen.

Res ne vem kaj naj naredim, ker me to že prav pošteno moti...za bolj podroben pogovor z njim pa nekako ne najdem pravih besed. :(

Ima kdo kakšno mnenje, ali je bil kdo mogoče v taki situaciji?
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ kako točno te žali?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

hm... Npr:
- se pogovarjava o nečem in on reče : ne mi govort, ti itak ne boš nč pametnega povedala...
- za skori vsako stvar k jo rečem me negira, da ne to pa ni res pa svoje začne nabijat
- ti itak nimaš pojma
.....ne vem...ne spomnim se zdejle še kkšne

že prav njegova babica mu pravi naj se lepše obnaša do mene
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

Moj bivši je bil tak. :roll: No, ne vem točno kako tebe tvoj "spodbija" v besedah v družbi, mene moj ni ravno besedno, a se enostavno ni zmenil zame, ko je bil zraven kakšen kolega ali cela njegova družba. Kot da me ni oz. kot da se jaz z njima nimam kaj pogovarjati, ker so to kao moški pogovori. :? In je takrat bil star 23, kar bi naj pomenilo, da je vsaj približno zrel. Taki niso vredni tvoje pozornosti. Jaz nisem zdržala dolgo in sem ga odslovila, on pa neumen sploh ni ugotovil kaj je narobe. Tudi če bi mu razložila kot majhnemu otroku, ne bi dojel, ali pa bi nadaljeval tak način preziranja. Malo se zamisli, zakaj si to dovoliš - da se tako obnaša s tabo. Tudi ko sta v družbi mora biti isti kot sam s tabo, drugače ima očitno resne probleme s svojo samozavestjo oz. identiteto.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Pa kje se najdejo taki loleki? Reši se ga kolker hitro se ga lahko.

Že to, da mu starši in prijatelji pravijo, naj se do tebe lepše obnaša, je en zelo resen znak, da tip niti slučajno ni boyfriend material.

Izjave v stilu "ti pa itak nimaš pojma" in ostale prezirljive pripombe ne spadajo v zvezo, kjer je spoštovanje partnerja kej vredno. Sploh pa se pogostost pojavljanja takšnih prezirljivk zelo rade stopnjuje, zato ne čakaj na to, da ti bo dokončno zavrelo, da mu pokažeš vrata.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

a ko sta sama pa imaš kaj pojma?
ne vem. jaz tega nebi prenašala. meni to že pri znancih gre grozno na jetra. sploh pri kakih sošolkah iz faxa, ki mislijo da so ful pametne. pač so več stare, ker so že 2krat menjle fax pa pavzirale sto let.

ne ne. zakaj še vztrajaš?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

ne vem, mogoče misli da se mora dokazovati pred ljudmi. Kaj pa vem, po eni strani mu ni problema pred drugimi kazati njegova čustva do mene, po drugi strani me pa zabija, kot da moja mnenja niso nič vredna. Ne vem, težko opišem.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Razumem te. Jaz mislim da je ima resne probleme s sabo, ki so (kot tudi sama opažaš) posledica zlorab iz otroštva in to bi se najbolj učinkovito rešilo s strokovno pomočjo. Ampak to je morda idealistično.

Sicer pa lahko narediš tri stvari:
1) se sprijazniš s tem - kar odsvetujem.
2) se ne sprijazniš in se odločiš, da boš zadeve spremenila. Pogovoriš se z njim o tej zadevi, mu razložiš, kako se počutiš in kaj si želiš. V glavnem, poskusiš mu na čim bolj učinkovit način dopovedati, zakaj te tako obnašanje moti in zakaj je pomembno, da ga spremeni.
3) če narediš 2. korak in ni sprememb, tudi po nekaj časa ne, greš dalje.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
shimmer
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a shimmer »

To ni kul, men on zveni k en pasivno agresiven tip, ki te ne spoštuje. V knjigi "He's just not that into you" sm našla en podoben primer:
VPRAŠANJE BRALKE: Dear Greg,
I love my boyfriend. We lie together and he is really good to me. He takes me on expensive vacations and buys me really lovely, thoughtful presents. I feel very secure with him. My friends are kind of not into him because he happens to make fun of me a little when we're out together. He makes fun of the fact that I didn't go to an Ivy League college and likes to point out when I say something grammatically incorrect, or when I get a piece of information wrong. He loves to disagree with me in front of other people and make a big deal about me not knowing as much as I should about current affairs. I don't care, I assume it just comes from insecurity. He's not like that when we're alone. I swear. So why should I care? Isn't it how he treats me when we're alone that counts?
Nina
ODGOVOR: Dear Glutton for Punishment,
He sounds perfect, if you like bad people. Why would you want to be with someone who belittles you so that he can feel superior? And especially in front of your friends! Which Ivy League school has a program in public belittlement? Because that's what this guy mojored in if he thinks that insulting you in front of your friends is going to make him seem like anything other than an idiot. And why should you care if he treats you better when you're alone? Because it sounds like he can't wait to get you out in public just he can humiliate you. Dump Mr. Smarty Pants. And go get a degree in A Man I Can Be Around My Friends With.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js sm tudi dala skozi neki takega, z razliko da ni bil tip ma najboljša frendica. Skozi smo ble skupi, v šoli, po šoli, popoldne, zvečer,.. In ko smo ble same je blo vse kul, preživele tolko lepih trenutkov, res zlata oseba k je človek ne bi hotel spustit od sebe. Ko smo pa ble v družbi me je dala v nič, me poniževala, nonstop govorila "dej dej, kaj govoriš, nimaš pojma" al pa "ti si itak čudna, itak ne veš za kaj se gre" in podobne stvari. Na koncu sm se že spraševala če je res to, da kr neki govorim, da ne izustim niti ene pametne in bla več al manj tiho, čeprou so mi tudi drugi večkrat potrdili, da je ona tista s katero neki ni uredu (in še po 3 letih ni, glede na to da menjuje boljše frendice ku po tekočem traku). Sm precej dolgo zdržala (in to samo zato kr mi je tolko pomenla, kr sva se meli fajn ko sva bli sami), se večkrat pogovorila z njo in po pogovoru so se stvari popravle. Ma ne za več kot 1 teden (očitno ji že nism tolko pomenla al pa je to delala preprosto podzavestno/del njene osebnosti). :roll:
Zarad tega sm se, kr tko, en dan odločla, da bom nehala govorit z njo (brez da bi ji posebej navedla pravega razloga), da bo končno ugotovila, da tko ne gre več naprej, sam do tega nikoli ni pršlo.

Tko da ti priporočam pogovor, če pa ne bo šlo ni druge ku da se malo oddaljiš od njega (da mu bo ukloplo, da res škoduje zvezi), kr bo začelo počasi vplivat na tvojo samozavest in počutje. Sploh pa, tip oz. nekdo k naj bi te mel rad, te more spoštovat.
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: ...popolnoma na tleh..

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

emkica napisal/-a:ali pa je problem v načinu kako sta ga starša vzgajala. Namreč nikoli ni bil dovolj dober in skoraj nikoli ni bil za nič pohvaljen. Čeprav je v veliko pomoč svoji družini.

Ammm .. pri meni je blo tudi tako (in še je), pa zaradi tega še ne ponižujem folka okoli sebe :gruebel:
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

ja no njemu doskrat rečejo, da nč ne zna, da je zguba, da nč ne pomaga nikjer. V bistvu ma pa full dobra ocene in praktično nardi vse kar mu doma rečejo.

Glih včeri sva se pogovarjala pa sva ugotovla, da se isto obnaša do mene k njegovi starci do njega.
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

če se starši grdo obnašajo do njega, se ravno zaradi tega on ne bi smel do tebe obnašat isto, ker ve kako je bit v taki situaciji - verjetno mu ni prijetno ko se starši tako znašajo nad njim, zato bi moral vedet da tudi tebi ni ko se on nad tabo .. :?

tudi jst mojim kolegom ne govorim da so nesposobni, neumni, da nikoli nič ne bo iz njih in naj se grejo kar ubit ker itak niso za nič dobri, čeprav nonstop slišim samo take besede doma .. :roll:
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

ma skenclaj kekca ...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

emkica napisal/-a:ja no njemu doskrat rečejo, da nč ne zna, da je zguba, da nč ne pomaga nikjer. V bistvu ma pa full dobra ocene in praktično nardi vse kar mu doma rečejo.

Glih včeri sva se pogovarjala pa sva ugotovla, da se isto obnaša do mene k njegovi starci do njega.

Aah dej no, to ni noben izgovor. Tudi moji nimajo lih najboljšega odnosa do mene, od kar vem zase in vseeno ne grem poniževat ljudi (sploh tistih k so mi blizu), da bi se js boljše počutla. Na kraj pameti mi še ni padlo.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Odgovori