Prebava

Za dušo in telo.
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mary-kate and ashley bigg »

glede na to, da si pred menstruacijo, tudi tovrstne bolečine niso izključene. mene velikokrat že teden dni prej boli trebuh, mam drisko, sem napihnjena in podobne težave kot jih opisuješ ti. boš videla, mogoče bo minilo po menstruaciji.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Ma jaz sem bila na morju najprej 3 dni čisto zaprta, potem sem se po malem nažirala z odvajali, ki najprej niso nič pomagala, potem pa sem končno šla na wc in zadnji dan imela celo neko drisko...vglavnem vse zmešano. Meni se to sicer zgodi večkrat, pa se ne sekiram nekaj posebaj. Očitno pojem nekaj, kar telesu ne paše in potem tako reagira, mogoče pa je tudi s hrano bilo kaj narobe. Če težave minejo v kakem tednu, potem mislim da ni nobene panike.
Houd de wereld tegen
C_r_N_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a C_r_N_a »

LP!

Težave so minile, vendar ne za dolgo. Včeraj me je spet začel boleti trebuh, ampak tokrat z razliko, da me tišči na wc(nimam driske), ampak imam samo napihnjen trebuh kar me zelo moti. Imam rahle bolečine, ampak najbol me moti ta napihnjenost in pretakanje po trebuhu :?
lrslovenija
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

LR

Neprebrana objava Napisal/-a lrslovenija »

Težave lahko reši ali borovničev čaj ali redno pitje aloe vera soka.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a trepalnica »

odvisno, kaksne so motnje... ce te zapre, pojej nekaj, da te odpre, ce pa te odpre, pojej nekaj, da te zapre... ampak jaz ponavadi cakam, da mine in to je to.. ceprav so meni to vse uredile kontracepcijske, tako da tudi "stranskih ucinkov" menstruacije, nimam vec... :)
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

čudni problemi s prebavo

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

Zadeva je taka: včasih (skoraj vedno zvečer) se pojavijo kot neki krči v trebuhu - v zgornjem delu (tik pod prsmi) in tudi spodnjem (črevesje?) ki se nekako izmenjavajo, postanem total napeta, zdi se mi, kot da se mi je trebuh v balon spremenil. En čas sem vse skupaj opazovala in ugotovila, da ne more biti zaradi hrane (jem zdravo hrano kolikor se le da, poleg tega se pojavijo ti problemi ne glede na to, kaj sem tisti dan jedla). Prav tako nima veze, ali sem šla tiste dneve na blato ali ne. Pred nekaj leti sem bila zaradi podobnih problemov (bolečine tik pod prsmi, ampak brez napenjanja) pri zdravniku, ugotovili niso - tipično - nič.

Ima kdo mogoče podobne probleme? Lepo prosim za kako svetovanje :(
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a katja_t_1980 »

A si v kakih stresnih situacijah? Razmišljaš zvečer o tem, kaj vse te čaka naslednji dan? Prebavila pogosto na take zadeve odgovorijo z motnjami. Zvečer se splača umiriti, kakšna kopel, meditacija, poslušanje mirne glasbe,...
Lahko tudi, da imaš premalo dobrih bakterij v črevesju. Začni z Linex kapsulami, nato poskusi s sirotko (lahko kupiš tako v prahu in jo mešaš z vodo) in probiotičnimi jogurti. To moraš jesti kar nekaj časa, da se črevesna flora popolnoma obnovi.
Bolečine tik pod prsmi so lahko posledica prevelike količine želodčne kisline (zgaga) in posledičnega vnetja želodčne sluznice. Se ti spahuje? Imaš kdaj kisel občutek v ustih? V tem primeru pazi na prehrano (bolje brez mesa, alkohola, kave, črnega čaja, čokolade, močno začinjenih jedi, pa možno, da tudi še brez kakšne druge hrane - to mora vsak sam preizkusiti). Proti tem težavam lahko koristijo tudi borovnice, laneno seme (namočeno npr. v jogurtu), Donat in metin čaj.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

katja_t_1980 napisal/-a:A si v kakih stresnih situacijah? Razmišljaš zvečer o tem, kaj vse te čaka naslednji dan? Prebavila pogosto na take zadeve odgovorijo z motnjami. Zvečer se splača umiriti, kakšna kopel, meditacija, poslušanje mirne glasbe,...
Lahko tudi, da imaš premalo dobrih bakterij v črevesju. Začni z Linex kapsulami, nato poskusi s sirotko (lahko kupiš tako v prahu in jo mešaš z vodo) in probiotičnimi jogurti. To moraš jesti kar nekaj časa, da se črevesna flora popolnoma obnovi.
Bolečine tik pod prsmi so lahko posledica prevelike količine želodčne kisline (zgaga) in posledičnega vnetja želodčne sluznice. Se ti spahuje? Imaš kdaj kisel občutek v ustih? V tem primeru pazi na prehrano (bolje brez mesa, alkohola, kave, črnega čaja, čokolade, močno začinjenih jedi, pa možno, da tudi še brez kakšne druge hrane - to mora vsak sam preizkusiti). Proti tem težavam lahko koristijo tudi borovnice, laneno seme (namočeno npr. v jogurtu), Donat in metin čaj.

Ja, zadnje čase sem res bolj pod stresom. Zgaga to ni, to je čisto drugačna bolečina. No, bom probala nasvete. Hvala :)
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

^^ Pomoje pa Donat deluje sam za tiste k nimajo nekih problemou s prebavo. Js sm že spila na eks (kolkr hitro se je pač dalo) pol litra toplega Donata (ogabno, vem) in me wc školka ni vidla še 5 dni. :?
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

tudi mene je nekaj takega doletelo kakšno leto nazaj. In je blo bolše ko po kakšni četrti uri popoldne nisem več jedla. Drugač pa je mogoče možna tut kakšna alergija?
Don't worry, be happy!!
Odgovori