sm00tka napisal/-a:claire napisal/-a:Kenzo napisal/-a:Kar se tiče odgovora Claire, hvala za mnenje, vendar nisem v moški krizi po tridesetem, da bi hotel na vsak način imeti družino in otroke. Dovolj mi je ljubljena oseba. Le zakaj bi morali vsi padati v ta okvir, da se moramo poročiti in imeti otroke še pred tridesetim? Kdor jih hoče imeti, naj jih ima, kdor želi živeti drugače, naj. Moja punca jih že ima, in sem s tem sedaj pomirjen. In z njo sem rad zaradi nje, ne zaradi tega, kar vse bi lahko z njo ali katero drugo imel, recimo otroke. Zdi se mi, da je marsikdo s partnerjem samo zaradi otrok, hiše, financ in česa drugega. Kot da smo vsi obsedeni s tem in potem nismo normalni ljudje, če tega nimamo.
nikjer nisem rekla da moraš soditi v "okvir" družbe. a samo nje pač ne moreš imeti. in glede na to, da ne želiš otrok, je to še toliko bolj patetično, saj jih ona ima in jim mora posvetiti čimveč časa. ti jo pa zato obsojaš. to je precej egoistično. menim, da nate gleda kot na popestritev, svoje otroke ima pa še vedno na prvem mestu in prav je tako. če se ti nočeš prilagoditi in preživljati časa z njo+ otroci, potem je problem v tebi in ne v njej kakor hočeš tukaj prikazati.
če hočeš brezskrbno življenje brez frocov te razumem, a torej si najdi takšno punco.
še vedno sem mnenja da imaš krizo tridesetih+. sicer bi ob takem njenem obnašanju in tvoji neprilagojenosti že zdavnaj potegnil črto čez to razmerje. saj bopš slej kot prej padel na realna tla.
in morda ti bo čez 20 let žal, ko bo ostala tvoja generacija vozila vnuke na sladoled.
to bi po mojem mnenju prišlo v račun, če bi bili otroci mlajši, ker pa so že 19+, mislim, da s posvečanjem časa njim ne bi smelo biti problemov. sama sem stara 19, pa nimam neke velike želje pretiranega druženja s starši. vredu, kakšen sprehod, pogovr tu pa tam, ne pa pretirano. rajš preživljam čas s fantom, prijatelji. tudi moja starša sta postala veliko bolj družabna, ju ni veliko doma, saj ne rabita skrbeti zame in sestro, vendar imata "lahko" spet "svoje" življenje. Tako da otroci tu ne bi smeli biti prevelika ovira. ona pač rabi nekoga 2x na teden, on pa 5x na teden. če se niti tega ne moreta zmenit, že nista za skupaj. Kako pa te sprejemajo njeni otroci?
Otroci so načeloma OK. Se razumemo, in me sprejemajo kot "fanta" njihove mame. Se ogovarjamo, na žalost pa nimamo nekih posebnih skupnih interesov in je tako, da občasno delajo kje preko študenta in hodijo v šolo. Hčerka precej hodi okrog, če pa je doma, je s fantom. Prvi sin ni pretirano družaben in predvsem igra igrice, drugi pa hodi okrog po lokalih in tudi igra igrice. Tako da se ne vidimo ravno velikokrat.