Hujšanje
BHawk, ti se tega res lotevaš čisto narobe. Zdaj sem šla prav preverit in iz NM do KK je baje 38 km. Ta podatek mogoče ni čisto točen, je pa vsekakor tura s 30+ kilometri v eno smer že resen podvig, ne pa "nekaj za začetek, da dobiš moč v noge". Enkrat bosta šla, pa ji bo vse dol padlo.
Saj štekam, da ji hočeš pomagat, ampak ti si tip v kar dobri kondiciji, ona pa zaležana in predebela ženska. Stvari, ki se tebi očitno zdijo čisto nezahtevne, bodo zanjo (vsaj na začetku) velik zalogaj. S takimi načrti ji boš zelo hitro vse skupaj zagravžal.
Saj štekam, da ji hočeš pomagat, ampak ti si tip v kar dobri kondiciji, ona pa zaležana in predebela ženska. Stvari, ki se tebi očitno zdijo čisto nezahtevne, bodo zanjo (vsaj na začetku) velik zalogaj. S takimi načrti ji boš zelo hitro vse skupaj zagravžal.
Js bi pa rekla, da bi blo treba najprej vedet kakšni športi NJO veselijo, da bi se vsaj približno rada odzvala miganju; badminton, odbojka, plavanje (če ji ne bi blo nerodno v kopalkah kajpak), hitra hoja (in nikakor ne kr s tekom začet ker se ji bo zagravžalo... najprej hitra hoja da pridobi malo kondicije, potem pa lahen tek mešano s hojo)...
Nabavita Orbitrek ali navadno sobno kolo, ker za na fitnes mogoče ne bo vedno časa, pa se ti ne da, pa je slabo vreme zunaj - pa maš izgovor in ne greš. Če imaš pa doma eno telovadno napravo, pa skoraj ni izgovora da ne bi šel magari ob filmu gonit vsaj pol ure.
Potem hrana... kje je njena šibka točka? napisal si da poje veliko zelenjave in sorazmerno količino mesa - to se sliši OK, ampak samo od tega in sedenja se ni mogla zredit za 10kg.
Če je sladkarije, naj jih omeji, če je nora na kruh, naj si nabavi tiste hrustke - hrustljave kruhke ali pa Wasa fibre kruhke, rižev stiropor in naj ima to namesto kruha.
Če je zmešana na čokolado, naj si privošči le košček 1x na 3 dni naprimer; kupi si naj temno čokolado, za začetek pa lahko tudi njeno najljubšo da ji bo lažje (čeprav meni je lažje če skenslam vse grehe in začnem vse na novo).
Vse se da, če se hoče... reči ji naj se včlani na forum pa bo sama povedala kako in kaj.
Nabavita Orbitrek ali navadno sobno kolo, ker za na fitnes mogoče ne bo vedno časa, pa se ti ne da, pa je slabo vreme zunaj - pa maš izgovor in ne greš. Če imaš pa doma eno telovadno napravo, pa skoraj ni izgovora da ne bi šel magari ob filmu gonit vsaj pol ure.

Potem hrana... kje je njena šibka točka? napisal si da poje veliko zelenjave in sorazmerno količino mesa - to se sliši OK, ampak samo od tega in sedenja se ni mogla zredit za 10kg.
Če je sladkarije, naj jih omeji, če je nora na kruh, naj si nabavi tiste hrustke - hrustljave kruhke ali pa Wasa fibre kruhke, rižev stiropor in naj ima to namesto kruha.
Če je zmešana na čokolado, naj si privošči le košček 1x na 3 dni naprimer; kupi si naj temno čokolado, za začetek pa lahko tudi njeno najljubšo da ji bo lažje (čeprav meni je lažje če skenslam vse grehe in začnem vse na novo).
Vse se da, če se hoče... reči ji naj se včlani na forum pa bo sama povedala kako in kaj.
positive vibration napisal/-a:Sposodita si kakega malega nečaka in idita z njim noret na sneg!!! Vlije pozitivno energijo, nadihaš se svežega zraka, skrbi za dober spanec, hkrati pa nevede pokuriš ogrooomno kalorij z laufanjem po bregih v snegu!
Tale ideja se meni ful dopade. Kako kepanje, sankanje,... Res ogromno kalorij pokuriš!
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Tjaša:) napisal/-a:Js bi pa rekla, da bi blo treba najprej vedet kakšni športi NJO veselijo, da bi se vsaj približno rada odzvala miganju; badminton, odbojka, plavanje (če ji ne bi blo nerodno v kopalkah kajpak), hitra hoja (in nikakor ne kr s tekom začet ker se ji bo zagravžalo... najprej hitra hoja da pridobi malo kondicije, potem pa lahen tek mešano s hojo)...
Dvomim da bi po teku, mela še kej slabga za povedat. Ne poznam človeka, k ni še reku da po teku se počuti ful dobro, eni celo majo še več energije.
Sobno kolo je fajn zadeva, sploh če jo maš pred televzijo. Js kr pozabim, da sploh gonim (eni pa gledajo na uro vsako minuto, da se ja še bolj vleče

^^ To pa zato, ker ne poznaš mene
Jst tek skor da sovražim in se po njem ne počutm fajn, pa sem bla vztrajna in tud nism pretiravala, da bi se mi zaradi tega zameru. Enostavno to ni oblika rekreacije, ki bi mi ustrezala. Pa se sploh ne sekiram, ker oblik telovadbe je tooook, da vsak lahko najde nekaj zase. Vse se da, če se hoče!

I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
- Cosmopolitanka
^^ Meni tudi ni všeč tek, sploh če me prsilijo v to. Sam mi da tisti občutek ko zaključiš s tem, motivacijo za it laufat. Seveda pa mam tudi js 7741 različnih izgovor zakaj ne it vn laufat, tko da sobno kolo zmaga (orbitrek bi sicer bolj, sam sm ga uničla). 

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
BHawk napisal/-a:Sedaj ko je izpitno obdobje je manj časa, pa še vsak dan nisva skupaj ker je ona doma izven NM, jst pa blizu KK, oba hodiva v službo in oba izredno študirava. In ko prideš domov ob 16.00 je treba še malo postorit po hiši in večer je že tu. Jst sem drugače na vasi doma in moja postava je... no, kr fletna. Res da veliko pojem, vendar tudi veliko fizično delam. In ravno zaradi dobre kondicije sem nekaj časa treniral plavanje, vendar sem prenehal, ker so prišle druge prioritete na vrsto.
Kot sem rekel; spomladi bo dan bolj dolg, in jo bom spravil ven iz sobe pa na bicikel pa iz NM do KK za začetek, da dobi malo kondicije v nogah.
Še eno vprašanje za dekleta; športni modrček. Kje kupiti da bo kar se da kvaliteten. Ima pa št. 85C
kaj je zdaj to? jaz delam, hodim na fax, čez vikend doma, čez teden v lj. in ogromno je še ljudi, ki imajo bolj zapolnjene urnike. ampak da ti ne najdeš cajta 1 urco vsake par dni je pa prav LENOBA.

kako mene to razkuri, da bi vi vedeli...

tipično. TIPIČNO! nič se ji ne da. bom poleti, bom jutri, bom raje poskusila s kolesarjenjem. kupi sobno kolo. vsake 14 dni zbriše prah z njega. bom rajši hodila v hribe. si kupi palice za hojo, jih čez 2 leti, ko bi si jih stric sposodil sploh ne najde, ali pa še cena z njih visi.
in pol da samo slišim: kako sem jaz debela. (mi grejo kocine pokonci)
na k**** mi grejo!
zaključila sem s to temo.
(in se opravičujem, ampak res me to tako nakuri, da bom šla kar par trebušnjakov narest da me ohladi

sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
- Cosmopsiho
[vanessa] napisal/-a:Tjaša:) napisal/-a:Js bi pa rekla, da bi blo treba najprej vedet kakšni športi NJO veselijo, da bi se vsaj približno rada odzvala miganju; badminton, odbojka, plavanje (če ji ne bi blo nerodno v kopalkah kajpak), hitra hoja (in nikakor ne kr s tekom začet ker se ji bo zagravžalo... najprej hitra hoja da pridobi malo kondicije, potem pa lahen tek mešano s hojo)...
Dvomim da bi po teku, mela še kej slabga za povedat. Ne poznam človeka, k ni še reku da po teku se počuti ful dobro, eni celo majo še več energije.
Sobno kolo je fajn zadeva, sploh če jo maš pred televzijo. Js kr pozabim, da sploh gonim (eni pa gledajo na uro vsako minuto, da se ja še bolj vleče).. Včasih se celo učim na sobnem kolesu. Mogoče tudi zato kr mi res ne predstavlja naprezanje, kr itak sediš ceu čas. In roke ti neč ne delajo.
to ni čisto res. obstajajo čisto 'nešportni' ljudje, ki se po fizični aktivnosti ne počutijo izpopolnjeno. ta crap o tem kako se po športu ne vem kako pučutiš poslušam že 24 let in še vedno se dosti bolje počutim, če tisto uro na dan zabijem za čitanje knjige, gledanje filma, nečesa pač, kar rada počnem.
nismo pa izgubljeni primeri

za vsako metlo se štil najde

-
- Cosmopolitanka
Verjamem, da ne velja to za vsakega. Js sm tudi težko verjela v to, da se vsa spotjena in s*ukana lahko počutim dobro. Sam dejansko sm se. Tko uredu se počutim tudi pr tisith pasivnih stvari k jih rada delam. Sam včasih se je treba potrudit in delat tudi druge, malo manj prijetne stvari, k zahtevajo energijo. In če smo že pr hujšanju - branje in gledanje filmou sigurno ne bo pripomoglo h lepi postavi. Tko da priporočam, da sprobate vse športe k se jih pač da in so vam dosegljivi in potem boste vidli kateri vam še najbolj ustreza in pripomore h dobremu počutju.
BHawk napisal/-a:Kot sem rekel; spomladi bo dan bolj dolg, in jo bom spravil ven iz sobe pa na bicikel pa iz NM do KK za začetek, da dobi malo kondicije v nogah.
To je malo predolga tura za začetek. Pol jo pa že kr čez Gorjance pošli pa naj kolesari.

Sicer pa če je iz NM je kar nekaj možnosti za šport.
Sama rada plavam in zadnje čase hodim v Dolenjske toplice (vzamem si 3 urno karto in mi je čisto dosta) poletji pa itak Kolpa. Ni tak daleč,da se nebi dalo pridit iz Podgurske strani.
-
- Cosmopsiho
smo si pač različni in meni športne aktivnosti nikoli niso predstavljale nekega užitka. ni mi težko nardit dva koraka peš in it z bajkom v službo (1 urca bicikla dnevno), ampak da se pa oblečem v trenerko in grem tečt mi je pa tak suffer, da bog pomagaj. in pol ko odtečem mi je še večji suffer.
vse igre z žogo (ok. badbinton je malo bolj simpatična) se mi zdijo kr eno brezumno laufanje po igrišču in cufanje za žogo. tek je itak sizifovo delo. tečeš, tečeš in kaj pol? pol si crknjen. hribolazenje. hodiš ko mona 2 ure. prideš na vrh. poješ uno mineštro in greš nazaj dol. what joy!
ne vem. nikoli nisem razumela tega entuziazma okoli športa.
čisto verjamem, da te lahko šport napolni z energijo in užitkom, name npr tako deluje čokolada
ampak, kot sem že rekla, tudi za take brezupne primere kot sem jaz se najde nekaj. tako da dečko, ne obupat, sam ne jo zdej z biciklom 40km gonit, ker bo poslala v pm tebe bajk in športanje.
vse igre z žogo (ok. badbinton je malo bolj simpatična) se mi zdijo kr eno brezumno laufanje po igrišču in cufanje za žogo. tek je itak sizifovo delo. tečeš, tečeš in kaj pol? pol si crknjen. hribolazenje. hodiš ko mona 2 ure. prideš na vrh. poješ uno mineštro in greš nazaj dol. what joy!
čisto verjamem, da te lahko šport napolni z energijo in užitkom, name npr tako deluje čokolada

ampak, kot sem že rekla, tudi za take brezupne primere kot sem jaz se najde nekaj. tako da dečko, ne obupat, sam ne jo zdej z biciklom 40km gonit, ker bo poslala v pm tebe bajk in športanje.
floribunda napisal/-a:smo si pač različni in meni športne aktivnosti nikoli niso predstavljale nekega užitka. ni mi težko nardit dva koraka peš in it z bajkom v službo (1 urca bicikla dnevno), ampak da se pa oblečem v trenerko in grem tečt mi je pa tak suffer, da bog pomagaj. in pol ko odtečem mi je še večji suffer.
hahahaha,zdele sm se pa nasmejala kot že dolgo ne

sicer sm sama ful športn tip,ampak tek je bil tud men vedno muka in od vseh športov najbolj nezanimiv.še ko sem aktivno trenirala mi je bil največji odpor ogrevanje,ko je treba tečt

probaj jo navdušiti za kakšne rolerje

-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
:rofl:, hvala, floribunda, za tole!floribunda napisal/-a:smo si pač različni in meni športne aktivnosti nikoli niso predstavljale nekega užitka. ni mi težko nardit dva koraka peš in it z bajkom v službo (1 urca bicikla dnevno), ampak da se pa oblečem v trenerko in grem tečt mi je pa tak suffer, da bog pomagaj. in pol ko odtečem mi je še večji suffer.

Res je, ja, eni pač nismo utrganci na šport, jbg, se trudimo po svojih močeh (ki jih je verjetno pač malo manj), ampak vsakemu svoje, tudi za nas bolj lenobne ljudi se kaj najde (npr., delim mnenje s floribudno glede joge).
Priporočam, da jo počasi po korakih motiviraš za telovadbo, pa če prev to pomeni, da če bosta telovadla ona ne bo delala vseh vaj. Na netu je kar nekaj vaj, poišita si najbolj zanimivo ki bo vama ustrezala in si jo dol potegnita. Brezveze zapravljat denar za fitnes, pa še dosti suhic hodi tja in se bo lahko počutla še bolj slabo kot zdaj.
Po korakih do 1 urne telovadbe, potem pomladi pa nabavit tekaške čevlje in počasi začeti z tekom.
Upam, da ti uspe - mojemu fantu je.
Po korakih do 1 urne telovadbe, potem pomladi pa nabavit tekaške čevlje in počasi začeti z tekom.
Upam, da ti uspe - mojemu fantu je.
men se zdi bistveno da najdeš šport, ki ti ustreza oz. ti je zabaven. jaz sicer nisem ravno totalno športni tip čoveka (čeprav bi rada bla), predvsem ker mam premalo motivacije (bi rabla osebnega trenerja), ampak sem našla par dejavnosti ki me zelo veselijo. recimo tek, ki ga nekateri obožujejo in drugi sovražijo, je meni super, ampak samo če tečem v gozdu, če bi recimo živela v centru lj in bi mogla tečt po pločniku, se tega zagotovo ne bi lotila. pa hoja v hribe mi je tudi super (jutri grem spet jeeej), ker sem rada v naravi in mi je to tudi sprostitev, med hojo premišljujem o sebi, in mi to ni samo brezpomenska hoja gor in potem čimprej dol. priznam pa, da ni blo vedno tko
v toplejšem vremenu pa itak zmaga kolo.
je pa nujno, da začneš počasi, ker če takoj v prvem šusu hočeš pretečt ali prekolesarit razadaljo, ki je očitno izven tvojih meja, potem se drugega preizkusa sploh ne boš lotil

je pa nujno, da začneš počasi, ker če takoj v prvem šusu hočeš pretečt ali prekolesarit razadaljo, ki je očitno izven tvojih meja, potem se drugega preizkusa sploh ne boš lotil
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself