Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BHawk »

claire napisal/-a:a se meni zdi, ali jo ti zdaj zagovarjaš?

Ne, ne zagovarjam jo. Samo to sem želel povedati da je zaradi genov malo bolj naklonjena k debelosti.
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka

marypa napisal/-a:ja to je njen problem, ne tvoj. :?

Dejansko TO JE MOJ problem, ker nenazadnje ji bom jst stal ob strani ko bo čez 10, 20, 30 let imela probleme z ožiljem, visokim pritiskom, srcem, notranjimi organi, zadrževanjem vode,... In vse to želim preprečit, ker če lahko vplivam na vse to, potem bom...

Ne gre se za to da sedaj iznje naredim suhico ki bi lahko konkurirala z manekenkami. Želim samo da bo bolj aktivna, da bo imela nekaj kondicije, in da bo bolj samozavestna kot je sedaj (in ne mi sedaj kako jaz vem da bo bolj samozavestna če bo imela manj kil, ker mi je rekla da bi bilo tako)

Na prvem mestu je zdravje, potem splošno počutje in šele potem videz... Nekateri tega na forumu ne dojamejo :roll:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

In si ji že rekel kaj, se je kej premaknilo? Sta začela?
It was forever..but it didnt last long..
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka

..Evelyn.. napisal/-a:In si ji že rekel kaj, se je kej premaknilo? Sta začela?

Punca ne smuča, zaradi snega je pa to neizvedljivo. Delam načrt za pomlad.... :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Pa boš ji pomagal tudi v fizičnem smislu-se potil ob njej? :)
The world is as you are.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Rekel si, da delaš načrt za pomlad... Saj lahko že zdaj po malo začneta.

Več hodita na sprehode, lahko gresta drsat, se sankat na kakšen bližnji hrib... Že da se samo malo več giba kot ponavadi bo bolje kot pa nič. :) Počasi se daleč pride. :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Al pa bazen- plavanje :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

BHawk napisal/-a:

Punca ne smuča, zaradi snega je pa to neizvedljivo. Delam načrt za pomlad.... :D

ne ne ne. take načrte prelagati za par mesecev je najslabša možna varijanta.
prav, če ne smuča (sicer bi se lahko naučila). plavanja kot je rekla že *mala*, sprehodi!
res ne odlašaj.
še eno vprašanje: si ji ti že predlagal skupno rekreacijo, oz. ji razložil kaj te skrbe? imam občutek da ne. in zato odlagaš.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

purple_rain napisal/-a:
claire napisal/-a:meni je že samo po sebi žalostno, da se sama ne zmiga. :roll:
fak mi grejo na živce take dečve. daj če maš 20 kil preveč pa v službi sediš 8 ur, daj se pretegni malo pišuka!

to leti na vse take lenobe. saj ne rabi ravno tekati vsak dan (čeprav bi to njabolj koristilo- tek dva krat na teden), lahko pa skupaj preživita kako urco vsake dva dni recimo, nekje kjer se bosta še zabavala.
badbinton za začetek je kar fajn. pa kolesarjenje po ravnem. pa kak malo daljši sprehod/pohod, kjer še vidiš kaj zanimivega. smučarska sezona je v teku. kaj pa plavanje?

mislim toliko je možnosti, da se mi še pisat o tem zdi, kot govorit otroku da mora roke umivat.
(ja, vtikam se prov v ta post, ker mal sebe prepoznam v teh besedah :D)
1. 20 kg preveč - kaj to zate pomeni, od ITMja 19 al 25? Je razlika, ne. :)
(ja, vem, je v 1. postu dal mere 165cm/76kg - tukaj 20 kg zgubit se tud men zdi pretirano, z 10 manj bi blo že precej uredu)
2. sem v več kot pol leta (8 mesecev, če smo točni), kar je blo kolesarske sezone, vsak (delovni) dan 1h kolesarila (do sedečega šihta in nazaj), prehranjevala se manj in bolj zdravo kot sicer (glede na svoje pretekle navade), pa sem vse skupaj zgubila 3 kg. Juhej, kaj.
Pač eni rabmo mal več časa za prilagajanje na nove režime. Jz sem vesela, da sem s temle ^^prišla vsaj do tega, da sem nehala večat kilažo..dol bo pa že šlo pol enkrat, heh.

glej jaz nočem biti nesramna. ampak res me razkurijo take neumnosti: "bom šla na dieto z jabkami." kaj pa če bi se gibala? "imam 90 dnevno dieto, ne morem na pico." :roll: 90!!! in zraven nobene rekreacije.

sicer bolj kot diete mi gre v nos to, da ta dekleta, ki imajo rekomerno težo o izubi le-te razmišljajo nekako takole: čimveč kg dol, z čimmanj truda. groza. pol pa žrejo neke praške "suh v minuti" in kupujejo kremice "brez celulita v le 30 min".
da bi pa pomislile, kako zdravo se je gibati, da se bodo dejansko krasno počuile in ne bodo več mogle brez gibanja- to pa ne. za nič na svetu se zašvicat.

in nič ne de če nisi shujšala 10kg. si pa 3 in telo ti je sugurno lepše maso razporedilo. torej po tej logiki, bi v dveh letih ZDRAVO izgubila odvečno težo. :)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

Za začetek začnita s sprehodi v naravo, ko pa ne bo več snega pojdita na bližnji hrib, do kamor bo okoli urca hoje v hrib, nato pa počasi stopnjujta in hodita na vedno višje vrhove.
Vsaj jaz sem se lansko pomlad tako spravila v boj proti kilogramom! Fajni občutek je ko prideš po 2urah hoje na cilj in veš da si naredila veliko dobrega sebi :)
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

ˇ Sprehod je res takšna stvar, kjer ne rabiš nobene dodatne opreme oziroma denarja. Za hojo res ni nobenega PAMETNEGA izgovora, da nebi šel.

Sama že nekaj tednov, kljub snegu hodim peš do fanta. Dobra ura in sem pri njemu. Hodim ob nedeljah, ko mam čas, zraven vzamem še mamo in sestro da se kaj pogovorimo in da ni dolgočasno.

Pametna je tudi kakšna skupinska vadba. Sama hodim na telovadbo, kjer si predvsem raztezaš mišice. V skupini imaš tako še več motivacije za delo. Za tisto ur na teden si pa že vzameš čas.

To je pri meni 2 ure gibanja, kar je pa še zmeraj boljše kot nič.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Sposodita si kakega malega nečaka in idita z njim noret na sneg!!! Vlije pozitivno energijo, nadihaš se svežega zraka, skrbi za dober spanec, hkrati pa nevede pokuriš ogrooomno kalorij z laufanjem po bregih v snegu!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

BHawk napisal/-a:

Nič ni neizvedljivo. Jaz tudi ne smučam, pa se gibam praktično vsak dan. Itak je pa, glede na to, da je tvoja punca precej antišportno bitje, malo iluzorno pričakovat, da bo spomladi začela na polno laufat, kolesarit in v fitnes hodit.
Bolj pametna bi bila sprememba življenjskega stila na splošno tako, da vanj vključita gibanje. Nedeljska kava na Šmarni gori, namesto v najbližjem kafiču. Ko bosta šla na morje, vzemita kolesa s seboj, da se ne bosta z avtom na plažo vozila. Zdaj, ko je sneg, se gresta lahko sankat, to je bolj zabavno, kot sama hoja v hrib :)
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka

Sedaj ko je izpitno obdobje je manj časa, pa še vsak dan nisva skupaj ker je ona doma izven NM, jst pa blizu KK, oba hodiva v službo in oba izredno študirava. In ko prideš domov ob 16.00 je treba še malo postorit po hiši in večer je že tu. Jst sem drugače na vasi doma in moja postava je... no, kr fletna. Res da veliko pojem, vendar tudi veliko fizično delam. In ravno zaradi dobre kondicije sem nekaj časa treniral plavanje, vendar sem prenehal, ker so prišle druge prioritete na vrsto.

Kot sem rekel; spomladi bo dan bolj dolg, in jo bom spravil ven iz sobe pa na bicikel pa iz NM do KK za začetek, da dobi malo kondicije v nogah.

Še eno vprašanje za dekleta; športni modrček. Kje kupiti da bo kar se da kvaliteten. Ima pa št. 85C
super freak
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a super freak »

jst zdej ne vem a hocta kej narest zase al ne? mam obcutek, da so vaju/te sami izgovori. zdej je zima se kao ne da nc delat, ce ne znas smucat, spomladi bodo spet izpiti, polet bo prevroce, jeseni bo dez padal, pol smo pa spet pri zimi :D

vsi mamo obveznosti pa se se vseeno najde cas tudi za sport. vem, da veliko delata + studirata --guess what veliko nas je takih pa se vseeno najdemo cas -- glih sport nam, da ogromno energije za delo in sedenje za knjigami!!! vse se da, ce se hoce!
Odgovori