Obsedena s svojim videzom
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
LilBarbie napisal/-a:Eh sej se ne gre za to kaj je njemu bolj vsec. Ko se uredi mi rece da mu je vsec da sem urejena, sicer pa ce mam trenerko gor ne pomeni da nisem urejena
Ne pomeni, da nisi urejena ne. Torej v vsakem primeru te bodo ljudje imeli radi, ker te nimajo radi zaradi urejenosti, ampak zaradi tega kar si kot oseba.
meni se zdi, da to ni tako nedolžna stvar... Opažam pa veliko ljudi, ki se malo preveč obremenjujejo z videzom in po 10 minut stojijo pred ogledalom in nočejo ven, ker si ne zgledajo ok. ... Težko je tu svetovat. Dejansko moraš bit zadovoljna sama s sabo, se ne obremenjevat s tem, kaj drugi mislijo o tvojem izgledu.
Joj.....ma kaj jo napadate?? Punca ima komaj 19 let, se šola in živi brezskrbno...Zgleda, kot da ste fovš ker ni polna problemov in brez keša...
Po mojem to tudi ni tako nedolžen problem, ker je neke vrste zasvojenost in nobena zasvojenost ni dobra...Dobro se mi zdi, da se tega zavedaš, ker nekatere se ne. Po mojem ukrepaj čim prej, ker ko boš natela na večje probleme v življenju zna bit, da se boš tolažila z svojim urejanjem...Lahko postaneš obsedenka, ki bo zapravila vso plačo za obleke,...(čez leta
) Zapomni si, da nisi lutka ampak ženska, ki mora živet 
Po mojem to tudi ni tako nedolžen problem, ker je neke vrste zasvojenost in nobena zasvojenost ni dobra...Dobro se mi zdi, da se tega zavedaš, ker nekatere se ne. Po mojem ukrepaj čim prej, ker ko boš natela na večje probleme v življenju zna bit, da se boš tolažila z svojim urejanjem...Lahko postaneš obsedenka, ki bo zapravila vso plačo za obleke,...(čez leta

-
- Kofetarica
nixie napisal/-a:Zgleda, kot da ste fovš ker ni polna problemov in brez keša...
Za druge ne vem, ampak jaz sem sigurno ji

Sicer pa LilBarbie, če te kaj potolaži, tiste punce si ne kombinirajo same oblačil, dostikrat imajo pa tudi lasne podaljške. Vem, kako je, ko si želiš čim daljših las, in vem, kakšen hudič zna biti, ko ne zrastejo nikakor. Kar se pa dosežkov tiče, imaš pa za to še ogromno časa. Če se skoncentriraš na cilje, ki bi jih rada dosegla, in vložiš čas vanje in ne v pretirano urejanje, bi ti to mogoče tudi znalo pomagati.

Every rose has its thorn
Joj ja res, kaki bedni problemi... Tud ce bi ti napisala da mam rano na zelodcu, da dobim izpuscaje po jeziku ce pojem nekaj cesar nebi smela, da mam cisto raz*ukano prebavo, bi ti rekla temu da so to bedni problemi in naj obiscem zdravnika. Vprasala sem za nekaj pri cemer mislim da si lahko sama pomagam, ce bom vidla kak v resnici kdo drug ki me sploh ne pozna gleda na to
Hm, sicer nisem vsega prebrala, ampak ne vidim v cem je big deal..
Meni se tud upirajo zenske ki hodijo okol z odluscenim lakom na nohitih, pa ce tud je samo v trgovino v soboto, se hujse je ko so ene dejansko skos isto oblecene, da o raznih Kik al kaj je tisto poceni sranje cotah sploh ne govorim.
Jebat ga, pac zivimo v druzbi kjer mores bit bolj ali manj brezhibno urejen. Vedno.
Vsaj zase lahko govorim da tud ne grem ven ce vse ne stoji tak kot mora, norim ker nemorem spravit dol kilaze ki sem si jo v zadnjem letu prilastila, porabim precejsnji znesek za mejkap, cote in torbice in sigurno ne nosim stvari izpred enega leta. Pac jih ne.
Ce se mi neda uredit ostanem doma - sigurno negrem ven, da se lahko pol cel vecer bedno pocutim.
Ok, zdaj nevem ce je stvar res ful ekstremna, npr. vec urne kopalniske orgije predn gres v trgovino se mors malo vprasat, ampak ce govorimo samo o vikendih, pa lipglosu v torbici (jaz mam v vsaki enga) pa ni s tem nic narobe.
Meni se tud upirajo zenske ki hodijo okol z odluscenim lakom na nohitih, pa ce tud je samo v trgovino v soboto, se hujse je ko so ene dejansko skos isto oblecene, da o raznih Kik al kaj je tisto poceni sranje cotah sploh ne govorim.
Jebat ga, pac zivimo v druzbi kjer mores bit bolj ali manj brezhibno urejen. Vedno.
Vsaj zase lahko govorim da tud ne grem ven ce vse ne stoji tak kot mora, norim ker nemorem spravit dol kilaze ki sem si jo v zadnjem letu prilastila, porabim precejsnji znesek za mejkap, cote in torbice in sigurno ne nosim stvari izpred enega leta. Pac jih ne.
Ce se mi neda uredit ostanem doma - sigurno negrem ven, da se lahko pol cel vecer bedno pocutim.
Ok, zdaj nevem ce je stvar res ful ekstremna, npr. vec urne kopalniske orgije predn gres v trgovino se mors malo vprasat, ampak ce govorimo samo o vikendih, pa lipglosu v torbici (jaz mam v vsaki enga) pa ni s tem nic narobe.
underdogy napisal/-a:Hm, sicer nisem vsega prebrala, ampak ne vidim v cem je big deal..
Tocno tak kot si napisala

Re: Pomoc
LilBarbie napisal/-a:Mislim ful bo otrocje - se zavedam tega, ampak ajde bom napisala. Naprimer daljse lase, boljse skombinirana oblacila, vecje dosezke kot jaz... Potem pa se mi zdi kot da bi zelela tekmovat
Ta tvoj odgovor mi da misliti tole: "Človek, ki je pomirjen sam s sabo in s svetom, nima nobene potrebe, da bi tekmoval z drugimi in tudi drugi ne morejo tekmovati z njim."
Meni se zdi očitno, da imaš probleme sama s seboj (sama v sebi), ki jih prekrivaš tako, da se navidez v nulo urediš, saj se le tako počutiš nekako "popolna". V resnici veš, da ljudje ne opazijo, če je majica nova, če so čevlji res novi, ampak tebi daje to znak "popolnosti", za katero se skrivaš. Nosiš kaj v sebi, o čemer se ne moreš z nikomer pogovoriti? Morda ne priznaš niti sama sebi, da imaš te težave...
Mogoče se komu čudno sliši, a opažam, koliko ljudi kaj muči v sebi, a to raje skrijejo pod krinko - eni se prenajedajo, drugi raje kaj spijejo (in "pozabijo" pod omamo alkohola), tretji spet imajo tretje težave... Žalostno, vendar resnično

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
Re: Pomoc
Tejax napisal/-a:LilBarbie napisal/-a:Mislim ful bo otrocje - se zavedam tega, ampak ajde bom napisala. Naprimer daljse lase, boljse skombinirana oblacila, vecje dosezke kot jaz... Potem pa se mi zdi kot da bi zelela tekmovat
Ta tvoj odgovor mi da misliti tole: "Človek, ki je pomirjen sam s sabo in s svetom, nima nobene potrebe, da bi tekmoval z drugimi in tudi drugi ne morejo tekmovati z njim."
Meni se zdi očitno, da imaš probleme sama s seboj (sama v sebi), ki jih prekrivaš tako, da se navidez v nulo urediš, saj se le tako počutiš nekako "popolna". V resnici veš, da ljudje ne opazijo, če je majica nova, če so čevlji res novi, ampak tebi daje to znak "popolnosti", za katero se skrivaš. Nosiš kaj v sebi, o čemer se ne moreš z nikomer pogovoriti? Morda ne priznaš niti sama sebi, da imaš te težave...
Mogoče se komu čudno sliši, a opažam, koliko ljudi kaj muči v sebi, a to raje skrijejo pod krinko - eni se prenajedajo, drugi raje kaj spijejo (in "pozabijo" pod omamo alkohola), tretji spet imajo tretje težave... Žalostno, vendar resnično
Res je to kar si napisala, ves. Stara torbica sploh ni slaba, pa se bom z njo pocutla ful slabo, naprimer nova pa mi vlije 'samozavest'... Ne vem kaj naj recem, po eni strani sem prepricana v to da sem samozavestna in da se spostujem, po drugi strani pa sem si prevec stvari pustila (s fanti, prijateljicami) in se pocutim kot slaba oseba
^^Potem pa imaš že nekako del odgovora na dlani, kaj narediti. Samozavestno se moraš počutiti ti sama, ne le pod "krinko" nekih stvari, ki so nove in te navidez naredijo "popolno".
Torej boš morala nekaj narediti na svoji samozavesti, da se boš dobro počutila v svoji koži, ne le v novih stvareh in zate "popolno" urejena
Torej boš morala nekaj narediti na svoji samozavesti, da se boš dobro počutila v svoji koži, ne le v novih stvareh in zate "popolno" urejena

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
nixie napisal/-a:Joj.....ma kaj jo napadate?? Punca ima komaj 19 let, se šola in živi brezskrbno...
Brezskrbno? Očitno ne, če izpostavlja problem.
Drugače pa punca začet bo treba v glavi. Imaš preveč časa in denarja, a problem ni nastal zaradi tega, samo daje ti možnost za tvoje dejanje. Tako, da začni šparat in uporabljat časa za druge zadeve.
Zame ona načeloma živi brezskrbno...ampak ima problem pri sebi..(nekaj jo muči v podzavesti) in začela ga je reševat tako, da se pretirano ureja. Sedaj pa se je začela zavedati, da ji to urejanje nič ne pomaga ampak jo utesnjuje. Predstavljajte si, da gre ona kampirat pa zjutraj, ko vstane nima možnosti se zrihtat, kot bi se sicer...verjetno potem trpi in se s tem obremenjuje...zato pravim, da to ni tako nedolžno in lahko je reč pejdi vn brez ličil, ampak ona z danes na jutri ne bo mogla tega storit..počasi mora začet delat na tem in začela je delat, ko je pisala sem in izpostavila svoj problem...verjamem, da ji bo uspelo samo se bojim, da je možnost, da opusti to in se napiči na kaj drugega...