Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Sam...kaj pa recimo to. Ona bi, če bi bila dost aktivna pa to, recimo res shujšala, nato bi pa zanosla in bi bila spet manj aktivna. In če bi izgubila težo res samo zaradi aktivnosti, potem bi med nosečnostjo lahko dobila še toliko več nazaj. To verjetno tudi ne bi bilo tako zdravo. Ne rečem, da med nosečnostjo ženska ne sme biti aktivna, sam bo pa seveda toliko manj.
Meni se njena teža ne zdi nič nezdrava za nosečnost, sej lahko se bo pa med nosečnostjo zredila samo za minimalno potrebno, ni treba da se za 20kil. Če pa želi sama shujšati zaradi svojega zdravja, in predvsem zaradi sebe, je pa druga stvar. Primerna bi bila predvsem vadba s katero kuriš maščobo in odvajaš vodo iz telesa, torej ne neka mirna telovadba, raztezanje ampak taka da se preznojiš in zelo utrudiš. Za pozimi je dober kak fitnes, aerobika, hoja v hribe,...
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

BHawk-a tvoja punca se ukvarja drugače s kakim športom sploh? Kej veš kater šport jo kej veseli?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

amyZ napisal/-a:Meni se njena teža ne zdi nič nezdrava za nosečnost, sej lahko se bo pa med nosečnostjo zredila samo za minimalno potrebno, ni treba da se za 20kil. Če pa želi sama shujšati zaradi svojega zdravja, in predvsem zaradi sebe, je pa druga stvar. Primerna bi bila predvsem vadba s katero kuriš maščobo in odvajaš vodo iz telesa, torej ne neka mirna telovadba, raztezanje ampak taka da se preznojiš in zelo utrudiš. Za pozimi je dober kak fitnes, aerobika, hoja v hribe,...

Med nosečnostjo redko katera nosečnica uspe jesti zdravo in se ukvarjat s kako minimalno zdravo aktivnostjo, da nebi pretirane teže pridobila..Ogromno nosečnic pridobi ogromno nepotrebne teže, ker otrok ne potrebuje toliko hrane kolikor jo nosečnice zaužijejo..Zato je 10000x bolje, da bi zdaj shujšala na neko primerno težo(kakih 10kilc ni veliko za zgubit, dva mesca zdrave prehrane, manjših obrokov, pazit kaj je zvečer in res kakšno kolo/orbitrek bi blo odlično) in se potem zredila med nosečnostjo 10kg ali kolikor bi pač se..Ker bo potem po nosečnosti lažje zgubila kilograme, če jih bo imela 80 namesto 95..

Vglavnem se mi pa zdi ful vredu, da si sam načel to temo, še posebej, ker se gre za nosečnost..Meni gre grozno na živce, ko mi moj tip včasih "ja, no sej, mal bi že lh shujšala samo men si všeč taka kot si in nisi debela.." bla bla bla :roll: s takkimi se sam tolaži in nič drugega..

Tko da.. naj to zelenjavo razdeli na več dnevnih manjših obrokov(še posebej, zvečer naj omeji količino kompleksnih OH(testenine, kruh, sladkarije) in naj je več ali manj beljakovine(perutnino, ribe, jajca, skuta...), zelenjavo in sadje..Kar se pa tiče športa bo pa res odlično, če bosta športala skupaj, lahko tudi kupiš(downloadaš :P) kak fitnes/aerobika video in po tem skupaj telovadta ali pa investiraš v sobno kolo ali kaj takega :) in moraš bit potrpežljiv, če bo želela odnehat ipd..
It was forever..but it didnt last long..
zvezdicaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zvezdicaaa »

hmm...kot prvo ti svetujem da se TI nehaš obremenjevat z njeno težo. Kr če bo to začutla al pa že čuti je mogoče ravn to razlog da ne more shujšat... Ne ji devat občutka da hujša zate...

drgač se mi zdi pa pr 165cm/76kg ...20 kil res pretirano, nwm no ... dvomim da si jo spoznal kot manikenko, zdj jo pa hočeš tako.... če bi mela 90,100 kil...bi jih lahko 20 zgubla.... pr 5,10 kilah viška, če o tem sploh lahko govrimo, pa se mi zdi mal bolano tole use skup....raje jo osreči... če bo srečna, bo mogoč tut sama začutla pač željo po tem, kr vrjem če jo ima potem bo zmogla tudi brez tvojih vprašanj na forumu.... aia pa več sexa.... bojo kile takoj dol šle
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ja kakšen bullshit no.. :roll: Punca ima malo preveč kilogramov in najverjetneje se tega zaveda, vsi pa niso taki, da sami sprejemajo vse odločitve in da sami uspejo shujšat samo s svojo voljo in disciplino, najbolje je imet zraven nekoga, ki te podpira.. Meni se zdi odlično to, da ji bo pomagal in ji povedal, če ga to moti.. Bolje kot da se obnaša kot da ni nič, mu postane neprivlačna al kakorkoli in gre zveza v pm. :? Zveza mora bit iskrena in izjemno odsvetujem to, da si tiho, če te skrbi zanjo še posebej zato, ker se gre za njeno zdravje tudi..
It was forever..but it didnt last long..
zvezdicaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

pač smo različnih mnenj.... js naprimer nočem met fanta ki bi bil moj terapevt, trener itd.... hočem fanta ki bi me podpiral pri mojih odločitvah ko to potrebujem...in ne pri svojih zame... mi je pa čist jasn da 90% punc rabi ravn to...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^Se pravi, da imaš da ti fant govori sladke laži, samo da je mir pri bajti, kot pa iskreno resnico, s katero še svojo skrb zate in za tvoje dobro (ker te ima pač rad) izraža?
Zanimivo... :?
zvezdicaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

pač pri njenih kilah ne gre za ogrožanje nje same....

in ja, to ni njegova stvar, nej me podpira pri mojih odločitvah js bom pa njega pri njegovih :) ... in če bom js zadovolna s sabo... se zarad njega ne bom spreminjala, se pa bom ko bo men tak pasal...pa brezveze mi je zdj tep neki pojasnjevat...vsak ma svoje mnenje in nevem kdo si ti da bi si mislala da maš bol prav od mene... js sm odgovorila njemu kaj si mislim...tut ti mu lahka če hočeš...ne pa komentirat moje mišljenje...kr nism nobenga prosla za to...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Vse lepo in prav, ampak tema ni O TEBI in kakšnega tipa bi ti mela ampak o nasvetih, ki jih damo njemu in bi mogoče lahko pomagali njegovi punci.

Malo manj osredotočanja nase in ne vzet vsega kot osebni napad na tuje odvečne kile ;)

In če nimaš za povedat nič pametnega, boljše, da se ne vmešavaš ;)

Torej: orbitrek je tut men zakon...zdej če je zdravo, pa je vseeno malo močna, mogoče je preveč? Sploh, če večino dneva presedi? Če bosta skupaj hodila na fitnes, se mi zdi ful dobra ideja...

Mogoče če bi malo več povedal o njeni prehrani? Mogoče ne je zajtrka, mogoče je ful pozno zvečer, mogoče je preveč maščobe in sladkorja? Mogoče je ekstra obroke med obroki?

Prehranska dopolnila meni niso ok...ne poznam pa tok. Kul mi je ena šalčka zelenega čaja na dan, če to šteje, hehehe...

Hm pa 3 l vode na dan je pomoje malo preveč?? Sploh ob ogromnih količinah zelenjave, kjer je tudi voda?

Mogoče, če bi se skoncentrirala, da poje ful manjše količine močnejše hrane? Ne vem, meso pa zrezek polovično porcijo, ne pa enormne sklede solate, k ti sam želodec zabaše, pa imaš občutek, da si sit, čez eno uro si pa še bolj sestradan?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Hm meni ni jasno kako je lahko 3 l vode na dan preveč? Sej v vseh nasvetih za hujšanje piše, da je dobro spiti najmanj 2 l vode na dan.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

To priporočilo za vsaj 2 litra vode šteje za vse tekočine. Ne samo tisto, kar dejansko spiješ. Ogromno vode je pa seveda tudi v sadju in zelenjavi.

Pa tudi preveč vode ni priporočljivo, saj potem voda izpere iz telesa marsikatero telesu koristno snov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Za tekočino vem, da se šteje tudi voda v živilih. Ampak povsod sem vedno zasledila, da naj bi se spilo najmanj 2 l vode na dan, poleti celo nekje 3 l...zato sem pa čudno pogledala, ker je Zvoncica napisala, da naj bi bilo to preveč :)
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tejax »

Glede vode bi lahko res bilo preveč, če bi se poleg (pomožnosti enolične) hrane, ki bi vsebovala še precej vode, človek tudi nalival s kakšnimi 5 litri in več vode na dan. Drugače pa - če pestro ješ in spiješ 3 litre vode na dan, ni nikakršne panike. To počnem jaz že kakšnih 10 let in ob meni je vedno voda - moja najljubša pijača. :)
Prej je nasprotno - ljudje, ki ne spijejo niti liter vode na dan oz. je sploh ne pijejo in pijejo samo kakšne sladke gazirane pijače in podobno... Takšne stvari so slabe za telo!

Pred leti mi je zdravnik mirno povedal, da če pestro jem in v redu izločam, ni nobenih težav. Pozoren moraš postati, če se ti začne voda zadrževati v telesu. Je pa recimo peteršilj eno izmed živil, ki vzpodbuja izločanje tekočine iz telesa.

Tako da je prej lahko "panika" premalo tekočine v telesu kot preveč in mislim, da več ljudi ravno to počne.
Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Hvala za razlago :wink: Kdaj pa točno veš, da se ti voda zadržuje v telesu?
Tejax
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tejax »

haley napisal/-a:^^Hvala za razlago :wink: Kdaj pa točno veš, da se ti voda zadržuje v telesu?

Ko si "napihnjen", na splošno pa normalno piješ in ničkaj ne izločaš. Na srečo se mi to še ni nikoli zgodilo, verjamem pa, da bi vsakdo to hitro ugotovil.
Svet je takšen, kakršnega hočemo videti... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.
Odgovori