g00fy_qa napisal/-a:Da ne omenjam še vsega sprotnega dela. Sploh veš koliko truda in časa se vloži, da napišeš znanstveni esej??
Vem bolj kot ti, ker sem ze pisal take zadeve. Aja ne...jst sm pisal znanstveni clanek ne esej my bad. Clanek, una zadeva k rabi preverljive fakte, ne pa povzemanje raznih avtorjev, ki pisejo svoja subjektivna mnenja o stvareh.
g00fy_qa napisal/-a:Jaz bom imela (najverjetneje) diplomo iz komunikologije in filozofije, še kakšen magisterij in doktorat (če ne zmanjka volje) in bom delala to, kar me veseli. In to je vse, kar je na koncu pomembno.
Najverjetneje bos kradla bogu cajt nekje na faksu, v drzavni upravi, eni od njenih mnogih agencij ali pa kaksnem mirovnem institutu. Se dobro da se pri vladi tega zaposlitvenega problema zavedajo in konstantno ustanavljajo nove agencije in drzavne organe, da bo vsa ta masa diplomantov FDVja imela kje za zaposlit se.
g00fy_qa napisal/-a:Mislim, da to razmišljanje o FDVju kot lahkem faksu izhaja še iz časa nebolonjskega sistema, ko ni bilo sprotnega dela, izpit pa si naredil sorazmerno enostavno. Zdaj imamo pri vsakem predmetu ogromno sprotnega dela, ne samo kolokvije (ki so včasih tudi tedenski), ampak recimo znanstvene eseje, projekte itd.. Za take zadeve moraš ful delati vsak teden. Potem, ko pride do izpitnega odbobja, in se drugi faksi šele začnejo prav učiti, imamo mi že pol predmeta rešenega s temi zadevami. Izpiti pa potem odvisno - nekatere narediš dokaj enostavno, za druge moraš garati.
In ti mislis, da bolonjc pri drugih faksih ni prinesel istega povecanja sprotnega dela? lol
g00fy_qa napisal/-a:Enivejz - moj point vsega tega je, da ljudje, ki ne hodijo na FDV, raje naj ne diskutirajo o njegovi težavnosti, ker pač nimajo pojma, kako je.
Moja punca hodi na FDV in vidim od blizu kako je.
evva napisal/-a:Potem tretja stvar, na fdvju mi je všeč, ker so posamezni oddelki dokaj majhni (pribl. 30-40 študentov na oddelek), dejansko se po enem mesecu že vsi med sabo poznajo in je večja možnost medsebojne pomoči kot npr. na nekem faksu, kjer imaš 300 ali 500 sošolcev.
Noben tehnicni ali naravoslovni faksi nima toliko vpisa. FRI je naprimer imel 180. Matematika 120. In po prvem semestru v prvem letniku ja ta cifra mocno nizja, ker folk odneha ali pa neha hodit na predavanja.
evva napisal/-a: Jaz sem fdv-jevka in sem vesela, da sem, ker se mi zdi, da fdv ponuja največ splošnega znanja od vseh fakultet.
Splosno znanje je nicvredno za kariero. Namen gimnazije je pridobivanje splosnega znanja. Namen faksa je specializacija v posamezn poklic (in ta je po mojem mnenju prešibka). Torej tisto, kar so ljudje v poklicnih srednjih šolah že dal skos, razne free spirit dvajsetletnice pa mislijo, da lahko grejo skozi življenje, brez da bi se naučile neke konkretne obrti. Minili so časi, ko je en človek lahko imel splošno znanje iz petih znanosti in je bil uporaben. Dandanes so področja tako obsežna, da se je potrebno specializirati. Splošno znanje lahko pridobivam sam doma popoldne če hočem. Delodajalcem je za to vseeno.
evva napisal/-a:Poglejte mal po branžah koliko ljudi dejansko opravlja poklic, za katerega so kvalificirani?? (če izvzamemo pravnike seveda) . Poglejte koliko politikov je dejansko politologov, kolko marketinških strokovnjakov je dejansko študiralo komunikologijo (ali ekonomijo, smer marketing-trženje), kolko kemikov dela v kemični industriji, kolko prevajalcev dejansko prevaja??
Lol keri primeri. Predvsem pokažejo, da so izobrazbe te sorte (politolog, komunikolog itd) povsem zamenljive s čim drugim, torej bedne. Prevajalec pa ni izobrazba. Ti končas faks za določen jezik in potem lahko postaneš prevajalec če želiš.
evva napisal/-a: Jaz ne vem kaj so za vas resni in kaj neresni faksi, vem pa kaj pomeni, da se znajdeš, poznam direktorja firme, ki se ukvarja s finančnimi programi-po poklicu je strojnik, poznam vodjo marketinga-končala je turističen faks....
Oh wow. Vodilne pozicije niso tok na faks vezane, kdo bi si mislu.
Jst odprem firmo in sm direktor brez ekonomskega al pa menedzment (LOL) faksa. Šokantno.
evva napisal/-a:verjemite mi, da dost pomenijo študentska dela (čeprav včasih izgleda da ne), ampak v mnogih primerih, če se izkažeš, ti lahko odprejo vrata za naprej, ne glede na to, kateri faks imaš končan.
Bučke. Ti ne boš nikol imela službe strukturnega inženirja in ne boš računala statike za mostove brez prave izobrazbe pa če se na trepalnice postaviš.
Tko da ne govor, da ni pomembn kateri faks maš končan. Pa tudi ve se kok je kej vredno. Moj fotr ne zaposli nobenega iz FOV pa če ma doktorat.
Se pa strinjam, da lahko marsikdo postane tržnik, prodajalec, novinar etc...
Kar ti velik pove o tem kok je katera izobrazba vredna.
evva napisal/-a:Ampak če se vrneva na point teme, ta članek velja za diplomirance, ki delajo v svoji branži. Teh pa je vedno manj
In to ni dokaz, kako brezvezno znanje ti da? Da moraš it delat čist druge stvari (in se znajdet)?
Tema je bila o kvaliteti faksa, ne o tem kva vse lahko človk počne v lajfu če se znajde. Če se znajdeš tut faksa ne rabiš. Imaš vse polno ljudi s srednjo šolo na pozicijah, kjer ne bi smel bit. Če te taka poklicna pot zanima, zakaj se pol pogovarjamo o izbiri faksa?
Uzam najlažjega pa je. V čem je pol fora "študiraj to kar te zanima" če greš pol delat čist druge stvari?
evva napisal/-a:Ti boš npr. kot matematičarka težko dobila službo kjerkoli drugje kot v kaki šoli, tam pa boš, ko boš diplomirala, delala za borih par sto evrov ja.
Očitno ne veš kok učitelji zaslužijo.
evva napisal/-a:zdej na podlagi dveh ljudi, ki sta zame totalno nesposobna (pa brez zamere), ti sklepaš, da fdv sux... ok tvoje mnenje. ... tko da tale dva tvoja žvrgoleča ptička na veji nista zame čist noben dokaz,
A res, zanimivo. Ker tudi ti si imela cel kup zgodbic tipa "poznam enga k je politilog pa direktor". Mamo mal dvojna merila ane.
evva napisal/-a:kvečejmu nasprotno in sm še zmer mnenja, da se vsak diplomiranec mora zelo potruditi, da dobi službo, ne glede na to s katerega faksa prihaja!
To ni res, men se ni treba trudit.
evva napisal/-a:Zapomnite si ljudje, noben vam ne bo nič na pladnju prinesel, vsak si želi sposobnega diplomiranca na kateremkoli področju, pa naj bo to javna uprava, marketing, mediji, ekonomija, kemija, medicina, karkoli! Noben ne bo pogledu vaše diplome in reku "Aha, ti si pa matematiko doštudirala, super, to je resen faks, izvoli službo, izvoli dobro plačo!" Get real people! Jamrat je najlažje, taki ljudje se meni smilijo. Še dobro, da smo si različni.

O tem sploh ni tekla debata (dokler ti nisi uletela), niti ni noben trdil nasprotno. Vse kar imas ti za povedat je to, da se za sposobne ljudi z vezami vedno delo najde. Captain obvious.
g00fy_qa napisal/-a:Saj človek ne ve ali bi se smejal ali jokal ... Resen profesor ne sme piti kave s študenti?? A pol najbolj resen profesor pride v predavalnico skozi lastni vhod, ima do tega vhoda lasten hodnik, ne opravlja govorilnih ur v živo, ne odgovarja na vprašanja med predavanji itd. - ker je res totalno ponižujoče za profesorja, da pride kakorkoli blizu nivoju študentom? Ali kako to gre?
Zakaj potenciraš rečeno do absurda? A to nej bi kej pokazal?
Jochie napisal/-a:in prepričan sem, da je 80% tistih "radovednežev" bolj kot ne ritoliznikov, ki bi radi na čimlažji način prišli do dobre ocene oz. do pozitivne ocene.
Točno tako je. Jaz sm če mi kej ni blo jasno vprašal med predavanjem. Ali pa po predavanju. Če kaj rabim od profesorja mu pošljem mail ali pa pridem na govorilno uro. Basta. Ne rabiš nič več. Se pa spomnim ljudi, ki so blazno hlinili interes za predmet. Ja ja ... blazno te zanima profesor. Dejansko pa nimajo kakšnih resnih skupnih interesov, prav tako je prepad v starosti in mentaliteti ogromen. Celotna stvar zlagana do konca.
Zdaj pa da še odgovorim na Družboslovno Informatiko. To je brezveze, debilna smer. Nek hibrid, na koncu pa nisi niti informatik, niti družboslovec.
Jst že ne bi za informatika vzel FDV-DI diplomanta. Kar poglej:
Shimmie_ napisal/-a:V Pythonu smo mel programiranje. Nalog nimam več shranjenih na računalniku, ker mi je to tok blesav program za programiranje,
S folkom, ki Pythonu reče program, si nimam kej pomagat. In Osnove Programiranja celo ni obvezen predmet ampak izbirni na družboslovni informatiki.
Hvala lepa za tako izobrazbo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.