Izobražena, fina ženska s fantom iz kmetije?
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
Zakaj večina "mestnih" ljudi kmetijo povezuje z drekom????
Zato, ker krave, biki, prašiči, kokoši in ostalo...serjejo in je treba kidat drek. Poleg tega, če greš na njivo - kaj pa je njiva (zemlja) drugega kot ena vrsta dreka (suho blato). Skratka, kmetija = drek. Sem z vasi in imam okoli sebe kar nekaj kmetov.
Jaz osebno, če bi me sedaj dal na kmetijo, dam vse živali poklat, če vsega mesa ne bi mogel uporabiti, bi ga nekam zagrebel. Njive, gmajno in ostalo bi dal v najem tistim, ki bi bili za to zainteresirani, mašinerijo bi prodal...
Ne, ne...ni šans, da bi bil jest kmet. Še te bi ukinil, kar jih je in namesto njih nekje naredil eno samo farmo, kjer bi za celo državo proizvajali mesne izdelke in zelenjavo. Vse na enem mestu.
Pontifex Maximus napisal/-a:Zakaj večina "mestnih" ljudi kmetijo povezuje z drekom????
Zato, ker krave, biki, prašiči, kokoši in ostalo...serjejo in je treba kidat drek. Poleg tega, če greš na njivo - kaj pa je njiva (zemlja) drugega kot ena vrsta dreka (suho blato). Skratka, kmetija = drek. Sem z vasi in imam okoli sebe kar nekaj kmetov.
Jaz osebno, če bi me sedaj dal na kmetijo, dam vse živali poklat, če vsega mesa ne bi mogel uporabiti, bi ga nekam zagrebel. Njive, gmajno in ostalo bi dal v najem tistim, ki bi bili za to zainteresirani, mašinerijo bi prodal...
Ne, ne...ni šans, da bi bil jest kmet. Še te bi ukinil, kar jih je in namesto njih nekje naredil eno samo farmo, kjer bi za celo državo proizvajali mesne izdelke in zelenjavo. Vse na enem mestu.
Kak si pa ti brihten.
Dandanes so kmetije že tako modernizirane, da nam še dreka ni več treba kidat! Mi npr. ga ne več

Ta tvoja teorija je pa tud mal hecna. Sej boš vidu čez par let, ko po moje ne bo več tolk kmetij in bojo obstajale še sam večje...mam občutek, da se bodo tisti kmeti lažje preživljali kot vsi ekonomisti al pa kaki izobraženi lenuhi, ki znajo sam filozofirat pa neke teorije postavlat.
Že zdaj opazujem na kakem nivoju živimo mi in kmetje okrog nas. Če nas primerjam s kakšnimi povprečnimi delavci in delavkami (izobraženimi), vidim da smo mi kr na boljšem.
Pač odvisno tud od kmetije (ne bom govorila za vse, ker je res da je veliko tud tistih majhnih kmetij, kjer se skoraj ne splača kmetovat).
Pa še glede dreka: rajš si roke umažem s tem drekom, kot pa s kakšnim drugim (tega maš dost npr. v politiki), verjem da se tud v medicini s tem srečajo pa še kje drugje

No, upam da se vseen ti z njim ne boš sreču

Pontifex Maximus napisal/-a:Zakaj večina "mestnih" ljudi kmetijo povezuje z drekom????
Kretenizem.
Sledi lakota.
Sledi zaraščanje obdelovalnih površin, po drugih delih naše države.
Pa, če logično sklepaš, nikjer v Sloveniji ni območja, kjer bi lahko imel sadovanjake, vinograde, pašne površine, obdelovalna polja, hmeljišča...
- Lady_Cristina
- Debatorica
- Kraj: Graz
Re: Kaj bi?
kalanhoja napisal/-a:Punce, kaj bi ve storile, če bi bile izobražene, imele dobro službo, bile bolj fine narave, potem pa spoznale fanta iz kmetije, iz precej oddaljenega kraja, ki bi vam zmešal srce? Čemu bi dale prednost? Saj dvomim, da lahko odgovorite, ampak mogoče je bila že katera v takšni situaciji.
Moj bivši je bil podeželjski človek, jaz pa čistokrvna mestna ženska. Verjemi - ko se to poveže je ena velika katastrofa... kaj šele da je fant dejansko na kmetiji... Enkrat sem nardila to neumnost, zdaj pa grem samo stran če človek pove da je iz podeželja.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Čisto odvisno, kakšen je človek in koliko se je pripravljen prilagajat in kaj so mu vrednote in cilji v življenju.
Primer iz našega sorodstva- ON s kmetije, ONA mestna frajla, intelektualka.
ON-podedoval kmetijo od staršev, ONA-dobila službo kot asistentka na faksu.
Sta se spoznala, Amor je ciljal.... ona je pustila službo na faksu in se preselila k njemu na kmetijo na drug konec Slovenije. Skupaj sta 6 let in sta srečna in se imata fino. On fura kmetijo, ona ima s.p. računovodstvo, tudi pomaga pri delih na kmetiji in se je naučila delat vse, čeprav je prej komaj znala skuhat makarone, in jima nič ne manjka. Pravzaprav bosta kmalu imela prvega otročka. Tako da tudi taka zveza lahko funkcionira, če se najdeta prava človeka skupaj.
Primer iz našega sorodstva- ON s kmetije, ONA mestna frajla, intelektualka.
ON-podedoval kmetijo od staršev, ONA-dobila službo kot asistentka na faksu.
Sta se spoznala, Amor je ciljal.... ona je pustila službo na faksu in se preselila k njemu na kmetijo na drug konec Slovenije. Skupaj sta 6 let in sta srečna in se imata fino. On fura kmetijo, ona ima s.p. računovodstvo, tudi pomaga pri delih na kmetiji in se je naučila delat vse, čeprav je prej komaj znala skuhat makarone, in jima nič ne manjka. Pravzaprav bosta kmalu imela prvega otročka. Tako da tudi taka zveza lahko funkcionira, če se najdeta prava človeka skupaj.
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
- Lady_Cristina
- Debatorica
- Kraj: Graz
Problem je bil v tem, da se nisem mogla navadit na lokacijo, pa sem skoraj vsaki vikend šla tja, niti njegovih staršev, niti bratov in sester. Vsi so bili tako podeželjsko orientirani, jaz pa zelo mestna. Potem pa po nekem času, ko mi je dal vedet, da hoče da sem njegova do konca življenja, sem si začela malo stvari predstavljati - mogla bi hodit tja skos do konca življenja, gledat tiste hribe do konca življenja, poslušat kritiziranje njegove matere češ kak sem fina mestna razvajenka, da nič ne znam v življenju ker se kao stvari lahko naučiš samo na podeželju, potem pa ko sva se enkrat za finto pogovarjala kje bi živela, je on rekel v mestu pa že ne, jaz iz podeželja ne grem. Ne hvala.. ja, bila sem zaljubljena v njega in vse.. trajalo je par let, potem pa enostavno nisem več mogla. Med nama je drugače bilo bolj ali manj vse ok, ampak iskreno sem samo čakala da bo končno naredil neko napako da se ga lahko rešim..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Kakor se odločita, mislim pa, da če si prilagodljiv, je vse lepo in prav, če nisi toliko, so pa skupne točke nekaj, kar rešuje situacijo(e). ni pa ničnemogoče in lahko se mnogo naučiš iz takšnega načina življenja in obratno....takšne zveze utegnejo biti prav zanimive.
Ne poznam pa veliko punc v takšni situaciji, tako da ti z realnimi izkušnjami žal ne morem postreči...
Ne poznam pa veliko punc v takšni situaciji, tako da ti z realnimi izkušnjami žal ne morem postreči...
Koliko si pa ti star

Lady_Cristina napisal/-a:Problem je bil v tem, da se nisem mogla navadit na lokacijo, pa sem skoraj vsaki vikend šla tja, niti njegovih staršev, niti bratov in sester. Vsi so bili tako podeželjsko orientirani, jaz pa zelo mestna. Potem pa po nekem času, ko mi je dal vedet, da hoče da sem njegova do konca življenja, sem si začela malo stvari predstavljati - mogla bi hodit tja skos do konca življenja, gledat tiste hribe do konca življenja, poslušat kritiziranje njegove matere češ kak sem fina mestna razvajenka, da nič ne znam v življenju ker se kao stvari lahko naučiš samo na podeželju, potem pa ko sva se enkrat za finto pogovarjala kje bi živela, je on rekel v mestu pa že ne, jaz iz podeželja ne grem. Ne hvala.. ja, bila sem zaljubljena v njega in vse.. trajalo je par let, potem pa enostavno nisem več mogla. Med nama je drugače bilo bolj ali manj vse ok, ampak iskreno sem samo čakala da bo končno naredil neko napako da se ga lahko rešim..
To si bila ti. Ampak ena druga bi lahko naredila drugače, ker drugače razmišlja, ima drugačne želje,...
In niso vse mestne punce frajle in niso vsi starši zateženi.
Groza groza... Pontifex Maximus ti si pa res neizobrazen!!! Ce bi vsi plesali po tvojem sistemu bi umrli od lakote! Pomoje se ti zdaj mislis, da je krava vijolcne barve
Kaj ko hodite po trgovinah, se nikoli ne vprasate od kje je kaj prislo??? zadnje case so vsi navalili na "BIO", "EKO" etc... a se ne vprasate s cim so si izdelki prisluzli tole??? aja, al pa si eden izmed tistih, ki hodi v MCa na hamburgerje in podobno svinjarijo, pridelano z nafte
:D
Prilagajajte se mal bolj, pa mal manj jamrajte in boste zadovoljni

Kaj ko hodite po trgovinah, se nikoli ne vprasate od kje je kaj prislo??? zadnje case so vsi navalili na "BIO", "EKO" etc... a se ne vprasate s cim so si izdelki prisluzli tole??? aja, al pa si eden izmed tistih, ki hodi v MCa na hamburgerje in podobno svinjarijo, pridelano z nafte

Prilagajajte se mal bolj, pa mal manj jamrajte in boste zadovoljni