Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

ni isto sanja, se strinjam, je pa vsaj neki. Imam kolegico, ki je končala pedagoško fakulteto-razredni pouk (z lahkoto) in ima podoben problem, noben je vzame, ker nima izkušenj. Samo a veš, da so jo spraševali na razgovoru,če je vsaj kake inštrukcije delala in to...tko da se da...al pa kako podaljšano bivanje, to se da prek študenta dobit....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Tudi matematiki se moramo "piflat" za ustne :D Seveda moramo zdraven še razumet vsak izrek, definicijo, ki se jo napiflamo, jo znat uporabit v praktičnih primerih. Izpeljat dokaz določene trditve, itd...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Ja, en teden prakse in potem eno leto pripravništva.
Ampak evva je govorila o tem, da nekateri že med študijem preko študenta delajo na svojem področju, tisti, ki ne, pa na koncu jokajo, da nimajo službe.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

*mala* napisal/-a:Tudi matematiki se moramo "piflat" za ustne :D Seveda moramo zdraven še razumet vsak izrek, definicijo, ki se jo napiflamo, jo znat uporabit v praktičnih primerih. Izpeljat dokaz določene trditve, itd...

Ja. Samo niti približno v isti količini, tukaj pa res ni opcije da primerjaš količino "piflarije" na družboslovnemu faksu z naravoslovnim :) jaz imam tudi matematiko(statistika; metodologija :roll: ) na obeh smereh, ki jo študiram heh pa je kljub vsemu nična proti naravoslovcem.. :)
Skratka, jaz ne zagovarjam težavnosti nobene smeri..morda je res družboslovcu težje znat matematiko(ker ma skor vsak matematik neke predispozicije vedno) kakor da bi matematik šel se piflat nekej(pa bi mogoče pogrnil na osebni refleksiji kljub piflariji) ampak to kreganje kaj je težje in kaj je boljše..nevem, se mi kr mal bedno zdi, da smo študenti tko razdeljeni.. :)
Evva, zate pa nevem kako se ti da. :D Nevem a si dekanka Fdvja, da tko goreče zagovarjaš to. :D
It was forever..but it didnt last long..
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

evva napisal/-a:slabo si naračunala, razen če smo v naših časih mature mel drugačno računico :wink:

Pejd si naračunat, pa boš vidla no. Ni nobena umestnost 80 pik dobit na faxu, kjer se šteje 40% uspeh in 60% matura. Bolj je umetnost dobit 80 pik na faxu, kjer se tile procenti drugače štejejo. Npr. določenim se še dodatno šteje ocena naravoslovnega predmeta + jezika ali pa samo enega ali drugega na maturi. Ne vem no, men je itak vseeno, js samo povem ( itak pravim, da je tko tut za druge faxe). Tudi poznam 2 sošolki, ki sta bili zadostna in dobra na gim pa sta sedaj na eni smeri na Fdv-ju (okej, lahko je to ravno tista, ki ima nizko omejitev). Itak pa uspeh na srednji šoli ni neko merilo ali boš fax naredil ali ne. So mnogi, ki so bili povprečni na srednji, na faxu veliko boljši od nadpovprečnih dijakov. Point je itak v tem, da te na srednji ponavadi pol predmetov ne zanima in tam dosegaš slabe ocene, posledično ti ti predmeti znižajo uspeh. na fax greš pa po možnosti tja, kamor te veseli in bi bilo zato logično, da ti bo šlo bolje, ne glede na uspeh v srednji. Ni nujno, lahko pa.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

..Evelyn.. napisal/-a:Ja. Samo niti približno v isti količini, tukaj pa res ni opcije da primerjaš količino "piflarije" na družboslovnemu faksu z naravoslovnim :) jaz imam tudi matematiko(statistika; metodologija :roll: ) na obeh smereh, ki jo študiram heh pa je kljub vsemu nična proti naravoslovcem.. :)

Bi z veseljem naredila preizkus, pa se ti "napiflaš" 300 strani naše skripte (lahko dam link :D), jaz pa vašo (koliko so že obsežne, ne vem) :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:evva:
Ne, ne, je bilo tudi takrat isti izračun za faks :wink:
Na večini faksov je: 40% uspeh, 60%matura.

Npr. 1× pravdober, 1× dober, povprečna matura je okoli 20 točk; na naši gimnaziji 22.
In če vzamemo 22 točk in uspeha, kakor zgoraj napisala je to skupaj že 80.5 točk :wink:

js ne znam izračunat teh točk, ampak povprečno število doseženih točk na vsh gimnazijah je bilo takrat ko sem se jaz vpisovala mislim da 19 ali 20 (in nikakor ne 22), pa tud kolikor vem je vsako leto trend povprečja okrog 20 točk . Zdej pa če želiš, prilimaj formulo za izračun točk, pa uspeh v 3. in 4. letnik dober in pravdober, pa bomo vidli, če boš dobila ven 80 točk. Ne bi rekla.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

snezinka* napisal/-a:
evva napisal/-a:slabo si naračunala, razen če smo v naših časih mature mel drugačno računico :wink:

Pejd si naračunat, pa boš vidla no. Ni nobena umestnost 80 pik dobit na faxu, kjer se šteje 40% uspeh in 60% matura. Bolj je umetnost dobit 80 pik na faxu, kjer se tile procenti drugače štejejo. Npr. določenim se še dodatno šteje ocena naravoslovnega predmeta + jezika ali pa samo enega ali drugega na maturi. Ne vem no, men je itak vseeno, js samo povem ( itak pravim, da je tko tut za druge faxe). Tudi poznam 2 sošolki, ki sta bili zadostna in dobra na gim pa sta sedaj na eni smeri na Fdv-ju (okej, lahko je to ravno tista, ki ima nizko omejitev). Itak pa uspeh na srednji šoli ni neko merilo ali boš fax naredil ali ne. So mnogi, ki so bili povprečni na srednji, na faxu veliko boljši od nadpovprečnih dijakov. Point je itak v tem, da te na srednji ponavadi pol predmetov ne zanima in tam dosegaš slabe ocene, posledično ti ti predmeti znižajo uspeh. na fax greš pa po možnosti tja, kamor te veseli in bi bilo zato logično, da ti bo šlo bolje, ne glede na uspeh v srednji. Ni nujno, lahko pa.

Ni umetnost za boljše dijake. Ne vem na kateri šoli sta tvoji dve sošlki, ki sta bili zadostni, verjetno na tisti, kjer je najmanj zanimanja.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

..Evelyn.. napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Tudi matematiki se moramo "piflat" za ustne :D Seveda moramo zdraven še razumet vsak izrek, definicijo, ki se jo napiflamo, jo znat uporabit v praktičnih primerih. Izpeljat dokaz določene trditve, itd...

Ja. Samo niti približno v isti količini, tukaj pa res ni opcije da primerjaš količino "piflarije" na družboslovnemu faksu z naravoslovnim :) jaz imam tudi matematiko(statistika; metodologija :roll: ) na obeh smereh, ki jo študiram heh pa je kljub vsemu nična proti naravoslovcem.. :)
Skratka, jaz ne zagovarjam težavnosti nobene smeri..morda je res družboslovcu težje znat matematiko(ker ma skor vsak matematik neke predispozicije vedno) kakor da bi matematik šel se piflat nekej(pa bi mogoče pogrnil na osebni refleksiji kljub piflariji) ampak to kreganje kaj je težje in kaj je boljše..nevem, se mi kr mal bedno zdi, da smo študenti tko razdeljeni.. :)
Evva, zate pa nevem kako se ti da. :D Nevem a si dekanka Fdvja, da tko goreče zagovarjaš to. :D

Mam cajt trenutno :D Učer sm neki napisala, pred tem me pa cela dva dni ni blo...itak se vam nč ne dogaja ko mene ni :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Saj sem napisala da je povprečje vseh maturantov 19 točk; na večini gimnazij je pa 22 :wink: (na Bežigrajski celo 25, na Viču ene 23-24, potem jih je pa kar nekaj z 22).

Lahko pa na vpis.uni-lj.si najdeš kako se izračuna, je pa preverjeno tudi na dijaski.net prav :wink:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

sem že gledala na vpis.uni-lj.si, ma se mi ne da računat, sem upala, da boš ti k si matematičarka :D Btw jaz sem hodila na eno izmed omenjenih gimnazij in ni blo povprečje mature ne 24 ne 25 točk takrat ko sem se vpisovala, tko da.. sva pol spet na istem, če je povprečje 19 ali 20.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Računanje omejitev

Izberi si smer, v računalo vpišeš ocene in ti naračuna št. točk.
Pa recimo da vzamemo smer novinarstvo, ki je imela eno leto 80 pik in da imaš vse na osnovnem nivoju, razen Slo, ki je tako ali tako na višjem.

Slo:7
Mat:4
Ang:3
1.zbirni pred:4
2.izbirni pred.:4

Uspeh 3.l:3
Uspeh4.l:4

Tole nanese 80,5 pik. Uspeh v gim je povprečen, matura pa 22 pik, kar je tudi povprečno. To pomeni, da ne rabiš bit ne vem kaj da prideš na fdv (kot tudi še na kak drug fax, ne nujno druzboslovni), bolj se morš pa potrudit, da katerkol fax pač že narediš.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Leta 2006 so bila taka povprečja, kot sem navedla, za ostala leta žal nisem še našla (bom pa probala, verjem :D).

Je pa tisto prav izračunano, sem šla "na roke" prevert :D

En LINK o rezultatih mature let 2003 in 2004.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

snezinka* napisal/-a:Računanje omejitev

Izberi si smer, v računalo vpišeš ocene in ti naračuna št. točk.
Pa recimo da vzamemo smer novinarstvo, ki je imela eno leto 80 pik in da imaš vse na osnovnem nivoju, razen Slo, ki je tako ali tako na višjem.

Slo:7
Mat:4
Ang:3
1.zbirni pred:4
2.izbirni pred.:4

Uspeh 3.l:3
Uspeh4.l:4

Tole nanese 80,5 pik. Uspeh v gim je povprečen, matura pa 22 pik, kar je tudi povprečno. To pomeni, da ne rabiš bit ne vem kaj da prideš na fdv (kot tudi še na kak drug fax, ne nujno druzboslovni), bolj se morš pa potrudit, da katerkol fax pač že narediš.

ravnokar smo ugotovili, da 22 pik mature NI povprečno, trend povprečja mature je 19-20 točk draga! Zdej pa še enkrat izračunaj s povprečjem pa bošp vidla kok pride ven, ne prirejat podatkov :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Joj a se morte prerekat zarad tega...zgleda, da je fdv najbolj priljubljen faks :D
Odgovori