Fakulteta za družbene vede

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Profesor se lahko do študentov obnaša človeško tudi, če ne pije kave s študenti. Obstajajo profesorji, ki so zelo prijazni in se da z njimi vse zmeniti, ampak se še vedno obanašajo profesionalno.

Glede težavnosti FDVja pa... Ne rečem, da ni veliko dela s seminarskimi nalogami, ampak sem prepričana, da bi večina študentov s katerekoli fakultete lahko prišla do diplome na FDVju (in to z lepimi ocenami), če bi se potrudila, medtem ko je verjetno malo takih študentov, ki bi lahko diplomirali na FMFju...
Na FDVju se moraš pač potruditi in se naučiti stvari... Ampak se naučiš in veš, da znaš. Na našem faksu pa moraš razumeti in je vse odvisno od tega, kako nadarjen si za matematiko... Prepričana sem, da se nekateri na našem faksu ne rabijo skoraj nič učiti, pridejo na predavanja in na vaje, rešijo nekaj nalog in imajo lepo oceno (za ustni izpit se že morajo malo več učiti, ampak če ti neke izreke in dokaze povsem razumeš, ni težko). Ampak takih je zelo malo, v vsaki generaciji mogoče dva, trije... Ostali se moramo pa za posamezen izpit učiti tudi po 2 meseca, pa še vseeno ne moreš iti na izpit in vedeti, da znaš. Meni je na našem faksu najhuje ravno to, da nikoli ne vem, ali znam ali ne... Lahko vse naloge z vaj znaš, razumeš, rešiš ogromno drugih nalo, pa ti dajo nekaj takega, kar ne znaš.
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ameba »

Jochie.....sej imamo na faksu tudi profesorce a veš? Ampak verjetno gredo tudi one z nami na kavo samo zato, da nas gledajo z odprtimi usti. To bo to, congrats.
Vsem tistim, ki nimajo pojma kako potekajo stvari na fdvju, naj na hitro razložim. Profesorji predavajo, a pričakujejo sodelovanje s strani študentov, želijo videt neko radovednost, željo po znanju itd. Poleg tega, pa je tudi precej študentov zelo zainteresiranih in tako se velikokrat razvijejo diskusije, ki se zaradi časovnih omejitev pač nadaljujejo na kavi-če le imamo mi in profesor/profesorca čas. Ali bi bilo bolje, da bi profesor predaval o funkcionalizmu in ignoriral vprašanja/mnenja študentov? Mislim da ne. Nekateri naravoslovci pač ne morete dojet, da predavanja na družboslovnem faksu ne morejo potekat tako kot pri vas, kjer vse temelji na znanosti, določenih pravilih in domnevam, da se neke huge debate pri vas pač ne morejo razvit(če se motim, se opravičujem).
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

ameba, predavalnice prav gotovo niso polno zasedene in verjetno se najde kakšna prazna v trenutku, ko se debata nadaljuje po predavanju...in čeprav gre za debato, izmenjavo mnenj, izkušenj, se spodobi, da je profesor za katedrom. pika.

in prepričan sem, da je 80% tistih "radovednežev" bolj kot ne ritoliznikov, ki bi radi na čimlažji način prišli do dobre ocene oz. do pozitivne ocene.

tudi ko berem, kako se na forumu določene uporabnice pritožujejo, ker jim profesor še ni po mailu odgovoril....nezaslišano! :eek:

sicer sem študiral v časih, ko je bil internet še na pol znanstvena fantastika in logično, nismo komunicirali z maili, ampak ni mi jasno, kakšen mail lahko profesorju pošlješ... :eek:

mi smo imeli govorilne ure, tam smo komunicirali s profesorji, velikokrat se je zgodilo, da profesorja ni bilo pa smo pač prišli drugič...

kam gre ta svet.... :eek:

eh, jochie, staraš se.... :roll:
ameba
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ameba »

A če bi bli namesto v baru v predavalnici in bi imel na mizi vsak svojo kavo bilo pa vse ok? :D Važno da profesor pije kavo za katedrom? Se mi zdi precej zastarel način razmišljanja.
Glede ritoliznikov se tudi ne strinjam. Ok, itak obstajajo tudi študentje, ki vsem profesorjem lezejo v rit ker želijo čim boljše ocene, kot na vsakem faksu pač. Je pa tudi veliko takih, ki jih določen predmet/tema zelo zanima. Meni se zdi super, da so profesorji pripravljeni kadarkoli odgovorit na morebitna vprašanja in razjasnit dvome-se vidi da res želijo predat neko znanje in jim ni vseeno. Meni to ful pomeni, nekomu drugemu nič. :wink: Js vem da bi umrla(al pa vsaj nehala hodit na faks) če bi mogla poslušat dan za dnem monotona predavanja brez kakršnega koli sodelovanja študentov in izmenjave mnenj.
But that's just me. :wink:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ameba napisal/-a:A če bi bli namesto v baru v predavalnici in bi imel na mizi vsak svojo kavo bilo pa vse ok?

seveda ne! :eek: se spomnim, ko se je začela nekje proti koncu študija moda, ko so fensi bejbe na predavanja nosile flaše z Zalo...pa ljuba duša, ne moreš zdržat brez vode tisto uro in pol med predavanji??? :eek: :eek: :eek:

eh, Jochie, staraš se... :roll:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jochie, res se staraš. RES. :D

Jaz imam vedno na mizi vodo. Kava na mizi je tudi povsem normalna zadeva. Včasih celo kakšni mini "prigrizek" - Dextro recimo ali čokolada.

Mejli so normalen način komunikacije. Kakšna zadeva ni povsem jasna - pošlješ mejl in dobiš odgovor. Simpl.

Debata s profesorji - zaželjena. Prej nas grdo gledajo, če ne debatiramo. Ampak profesorja še vedno poslušamo. :P

Ni to več sistem "napako si naredil, dobiš boš z ravnilom po prstih". Študij je predvsem sodelovanje predavateljev in študentov. To se še najlepše vidi pri mlajših predavateljih, starejši so še vedno bolj starega kova. :)
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja saj vem...sem zadnjič malo brskal po spletni strani ekonomske fakultete (še vedno me magisterij rajca...), pa sem malo profesorje gledal...kar nekaj mojih sošolcev in sošolk je med njimi... :D

mater, že ciprese voham počasi.... :roll:

edit: morda že obstaja kakšen sistem, ko na predavanje laptop prineseš, ga odpreš, zaženeš program, ki ti snema predavanje profesorja in ti ga istočasno zapisuje v word ali kaj podobnega? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Ej, saj FDV je čist blizu, pridi k nam na magisterij! :D PARTEEEY all year long! :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Jochie napisal/-a:edit: morda že obstaja kakšen sistem, ko na predavanje laptop prineseš, ga odpreš, zaženeš program, ki ti snema predavanje profesorja in ti ga istočasno zapisuje v word ali kaj podobnega? :lol: :lol: :lol:

To morajo pa kakšni FRIjevci potuhtat, FDV bi bilo potem končno lažje nardit! :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ne,ne, management v športu bi šel delat... :)

glede na to, da sem stari uni program, imam samo 5 predmetov za narediti...tako da bi res lahko izbral tiste, ki me zanimajo in koristijo... :D
no, vsaj pred letom in pol, ko sem bil na informativnem dnevu, je bilo tako...

bom videl še...bom šel marca spet na informativnega... :D

edit: hotel sem vprašati, če sedaj na predavanja folk laptope nosi pa predavanja direktno tipka v word ali so še vedno Akte popularne??? :D :D :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Jochie- star si :D Voda je nekaj osnovnega, kar se rabi med predavanji :D

No, pri nas nihče ne nosi prenosnikov na predavanja, razen pri programiranju, pa še za tiste sumim da visijo na netu in ne počnejo kaj poučnega (sicer bi rada vidla tistga, ki bi kakšen dokaz dolg eno stran z kup enačbami natipkal v istem času kot nekdo napisal :D ) Pa pri nas Word itak ni aktualen :P

Ne vem, js si ne predstavlam jit na kavo z predavateljem, mogoče z asistenti, ki so večinoma mlajši :D Samo to pa še ne pomeni, da niso vsi pripravljeni pomagat, če kaj rabiš, za govorilne ure nikoli ni problem; če te kaj zanima lahko med uro ali po uri vprašaš, na maile takoj odgovorijo. Mislim da imamo na našem faksu prov super predavatelje in asistente, s katerimi se da marsikaj zment in so vedno dosegljivi (kar pa premalokrat izkoristim).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Joj Jochie res se staraš... :D

Pri nas na predavanjih je čisto normalnega, da imaš vodo ali kakšen sok na mizi, včasih tudi kavico iz kavomata, kakšno čokoladico ali pa študentski futr :D
Pri nas so aktualni zvezki, kakšne akte, pa tudi kak s prenosnikom se najde.

Drugače je pa pri nas komuniciranje preko mailov čisto nekaj normalnega. Naš faks ima veliko lokacij po Sloveniji, tako da profesorja v glavnem vidiš samo na predavanjih in na izpitu, ne boš se pa zaradi enih govorilnih ur vozil v Portorož, tako, da če te kaj zanima mu pošlješ mail.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

ameba napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:
Profesor resne fakultete ne more pit kave skupaj s študenti(dejstvo), zmenit se pa da marsikaj, če je le študent dovolj korekten...vedno je vprašljiva korektnost študenta, skoraj nikoli profesorja. Je pa tud odvisno v katerem letniku si...v 1. letniku te imajo vsi za še enega bruca in si samo eden od mnogih. Že v drugem letniku, se ta odnos spremeni, spremeni se odnos študentov do asistentov/profesorjev ter zelo opazno tudi odnos profesorjev do študentov... :wink:

Argumenti?

Ne zajebavam, res me zanima zakaj hudiča profesor ne bi smel na kavo s študenti. Izgubi avtoriteto? Zakaj že?

Ker nikakor, v nobenem pogledu nista na enakem nivoju, ne znanja, ne ničesar drugega... En s končano srednjo šolo pač nima kaj iskati na kavi z univerzitetnim profesorjem. Pika. Študenti en svet, profesorji pa ne drugi, ampak deseti svet...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

o moj bog pa kok ste stari da tko razmišljate?? da so vam kave s profesorji (in profesorcami) čudne, da so vam maili čudni, laptopi čudni, vode na mizah... haloo?! Ne vem kako je na drugih faksih, ampak na fdvju recimo je tud dost organiziranih ekskurzij vsako leto, tudi po več na leto. Če se udeležiš takih ekskurzij, je nekak logično, da ne boš samo cerkve pa muzeje gledal, ampak da boš ob koncu popoldneva s sošolci in profesorjem tud kako kavo (al pa pir :D ) spil... in zdej se men zdi smešno, če vidim tega istega profesorja čez en teden spet na faksu, če sedi za mizo v lokalu sam, da se mu s sošolci ne bi smeli pridružiti na kavi, ker on je pa pač avtoriteta! wtf?! ej folk nismo v kameni dobi... to je biu pač recimo en primer...
Ej McLarnovc sorry sam mal mi je smešno to tvoje razmišljanje "en s srednjo šolo nima kej iskat na kavi z univerzitetnim profesorjem" --> je mogoče ta prvi zarad tega kaj manj vreden? mogoče pa še vseeno najdeta skupne teme (in očitno jih, sej niso vsi, ki imajo končano srednjo šolo tko zabiti, da ne bi znal par besed s profesorjem spregovort veš)... js ne vem kje vi živite ljudje, ampak če niste opazl, se stvari na vseh področjih zelo spreminjajo kar se avtoritete tiče. Vedno manj je te odkrite avtoritete in vedno več prikrite. Kaj hočm s tem povedat? Js opažam recimo tud v dostih službah, kjer sem delala, je recimo med šefom in zaposlenimi (tudi študenti) dost prijateljski odnos, to pomeni, se ne vikajo, ampak tikajo, grejo skup na malco in podobno. No razen če govorimo o šefih 50let+ -->tiste še vseen vikaš že samo zarad razlike v letih... no ampak hočm vam povedat (vidte to se pa mi na fdvju učimo :D ), da so razne raziskave pokazale, da je velik uspešnejši sistem, če med zaposlenimi (pa tudi študenti in profesorji) ni neke izrazite avtoritete, ker če se preveč poudarja ta avtoriteta, študent dobi občutek, da nekaj mora nardit, če ne, bo za to kaznovan. če pa se vse dela na nekem bolj "prijateljskem" oz. sodelujočem nivoju, ima pa študent (ali zaposlen) občutek, da se trudi za svoje samoizpopolnjevanje, dokazovanje, ne pa zato, da ga ne bi kdo kritiziral, sankcioniral...štekate razliko?? To je nekak podobno kot sistem nagrajevanja in kaznovanja--> vsi vemo, da je drugi dosti manj učinkovit kot prvi.
Odgovori