*mala* napisal/-a:Zanimiv članek.
Lep stavek

:
Izmed vseh zaposlenih so družboslovci največji idealisti, ki službo najpogosteje dobijo v medijskem ali izobraževalnem sektorju, v društvih in sindikatih.Nisem rekla lažje pridemo do službe, ampak sem rekla prej! Prodajalke v Emporiumu imajo plačo 700eur, tko da ne govor neumnosti, če smo že pri tem. Delaj faks zarad mene tud 10 let, če se ne boš znala znajt oziroma, če ne boš sposobna, službe ne boš dobila ni šans in boš kvečjemu ti tista, ki bo delala za 700eur prek študenta, šef ti bo pa nekdo, ki je 5 let pred tabo končal fdv
Malce poglej po forumih, je kar nekaj ljudi, ki z diplomo dobivajo 700€ plače
Pa ne ti skrbet za mojo službo

lahko pa primerjava po končanem študiju.
Jaz sem že zdavnaj na neki drugi temi napisala, da imam službo že zagotovljeno, tko da mislim, da bo tvoja krajša,če bova primerjali

. Ampak če se vrneva na point teme, ta članek velja za diplomirance, ki delajo v svoji branži. Teh pa je vedno manj, nisem zasledila, da bi kdo s končanim fdvjem delal za 700eur, če pa dela, mi ga je zelo žal, saj očitno ni dovolj sposoben

. Ti boš npr. kot matematičarka težko dobila službo kjerkoli drugje kot v kaki šoli, tam pa boš, ko boš diplomirala, delala za borih par sto evrov ja. In upam, da smo si na jasnem z dejstvom, v ekonmskem sektorju ne delajo samo ekonomisti, v turizmu ne samo turistični diplomiranci, v politiki ne samo politologi in v kemični industriji ne samo kemiki. Članek je zelo zanimiv, ampak kot sem že rekla, še vedno sem mnenja, da ne odraža realnega stanja, ker se mi zdi, da prikazuje samo stanje tistih, ki iščejo poklic v strogo določeni panogi, za katero so se šolali, piše tudi o tem, da so ekonomisti med najbolje plačanimi, ne piše pa o realnem stanju, da so ekonomisti med največjim številom nezaposlenih diplomirancev. O tem jaz ves čas razlagam

Punce moje, kdaj boste dojele, da faks ni vse, je le ena stopnička do službe, vse ostalo je pa v vaših sposobnostih, iznajdljivostih in vezah...vas bom vprašala čez par let