Valeria napisal/-a:Drugače se pa v tej temi vidi ena razlika: punce, ki v času študija ne živijo pri starših, imajo resne stroške (najemnina..), druge pa opisujejo, koliko zapravijo za žure, cigarete, cunje in to štejejo za "stroške študenstkega življenja." :D
in zakaj se to naj nebi štelo k stroškom študentskega življenja? a samo najemnina je lahko strošek? pa prevoz?
ja no, tisti ki so s svojim lajfom omejeni le na prostore faxa, svojega flata pa mogoče še mestne knjižnice pač v svojem
študentskem obdobju res ne zapravljajo za žure in podobno, ampak če nekdo v času študija hodi ven, ima svoje razvade in kdaj poleg hrane celo potrebuje kaj za oblečt in za to vse rabi SREDSTVA, potem je to pač strošek, strošek študentskega življenja
jaz si vsekakor ne predstavljam, da med študijem nebi hodila ven in mladost izkoristila maximalno tudi na tem področju.. če nebi študirala, bi bila za nekatere ugodnosti prikrajšana in bi moje življenje potekalo verjetno malo drugač.. s spet drugačnimi stroški. ampak zdaj imam pač takšne
morm pa priznat, da sem se zaradi povišanih dohodkov in štipendije (prvič v lajfu yeeey) malenkost razvadila, tako da se morm malo brzdat da ne pristanem med tistimi, ki s 400€ ne morjo preživet mesca

več imaš, več daš goddammit.
kar se pa tiče stroškov za razne skripte pa to, pa tudi jaz tisti vrhunec izdatkov doživim oktobra in pol spet pred izpiti, ko je treba kopirat kake izpiske pa to..ponavadi letno znese ene 50-70€ edino letos sem prišla skoz z zaenkrat 15€, ker ponavljam letnik.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche