Shimmie_ napisal/-a:hahah, evva oprosti, sam tole mi je res smešn, da maš take sposobnosti, da ločš enga fanta al je s kmetov al pa ne. Res me zanima, na podlagi česa ti to ocenš?
evva napisal/-a:hahah huda slikca. Ne, sploh ni nujno, da tkole hodjo okol, iskreno povedano, men tud kaki mestni fantje zgledajo kot da so s kmetije, ampak ti, ki pa dejansko so s kmetije, jih pa takoj prepoznam. Pač al imajo tak nek čuden naglas, da ga noben ne razume+se oblači meni osebno neokusno+dela v vinogradu ali v hlevu (medtem ko se mestni fant npr. kopa v atlantisu), na njivi, hrani pujse medtem ko gre mestni fant ob tem času v solarij al na morje, al v savno, al v šoping al rolat...ne vem lej, to so pač banalni primeri za primerjavo. Ne vem kaj bi ti rada, ne morem ti točno povedat, morala bi ga videt v živo, slišat, se pogovarjat z njim, da bi ti lahko rekla "No tale je zihr kmet!" Tkole neki govort je brezveze, ker tud kmet gre loh v savno, pa bom ko ga bom drug dan vidla, še vseen vedla da je kmet, ne vem zakaj je to tok težko verjet
. Pa ne mislm s tem čist nč slabga, res ne, enostavno opazim to drugačnost...
jagoda-malina napisal/-a:evva napisal/-a:hahah huda slikca. Ne, sploh ni nujno, da tkole hodjo okol, iskreno povedano, men tud kaki mestni fantje zgledajo kot da so s kmetije, ampak ti, ki pa dejansko so s kmetije, jih pa takoj prepoznam. Pač al imajo tak nek čuden naglas, da ga noben ne razume+se oblači meni osebno neokusno+dela v vinogradu ali v hlevu (medtem ko se mestni fant npr. kopa v atlantisu), na njivi, hrani pujse medtem ko gre mestni fant ob tem času v solarij al na morje, al v savno, al v šoping al rolat...ne vem lej, to so pač banalni primeri za primerjavo. Ne vem kaj bi ti rada, ne morem ti točno povedat, morala bi ga videt v živo, slišat, se pogovarjat z njim, da bi ti lahko rekla "No tale je zihr kmet!" Tkole neki govort je brezveze, ker tud kmet gre loh v savno, pa bom ko ga bom drug dan vidla, še vseen vedla da je kmet, ne vem zakaj je to tok težko verjet
. Pa ne mislm s tem čist nč slabga, res ne, enostavno opazim to drugačnost...
Evva za vse obstajajo iste trgovine, nimajo kmetje svojih trgovin za oblačila. Poleg tega navajaš, da nekateri mestni fantje zgledajo tako kot kmetje, za katere sploh ne veš povedati kako zgledajo. Kmetje nimajo svojega naglasa, ampak je narečje odvisno od pokrajine v kateri nekdo živi. Kako to lahko pri nekom, ki pride mimo vidiš ali dela v vinogradu, ali se kopa v atlantisu
Poleg tega tudi kmetje hodijo v atlantis (res ne vem zakaj ne bi). Ravno tako lahko tudi en meščan gre na trgatev. Sem imela fanta iz kmetije, ki je počel popolnoma iste stvari kot ostali fantje. Ravno tako je hodil na morje, rolat, na fitnes,... Ti kar nekaj bluziš in deliš ljudi po eni svoji neumni logiki.
Če si tako pametna povej zame a sem iz kmetije ali ne. Mislim,da tega še nisem nikjer zapisala. Tako, da prepuščam tebi, ker si strokovnjakinja za te zadeve.