Date Rape Drug

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

^^ mislim, da sem bistvo napisala, kljub vročini :D

sam mislim, da so ljudje totalno nevedni, kar se tega področja tiče ... me je pa presenetilo dejstvo koliko punc je sebe krivilo zato, kar se jim je zgodilo ...in to ravno zaradi takšnih stereotipnih izjav/predstav o posilstvu ...
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:01, skupaj popravljeno 1 krat.
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

Horus.. tudi tvoj post sem prebrala :D in morm rečt, da če odmislim par neumnosti, se tudi s tabo strinjam!
Sol lucet omnibus.
Horus

la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

glede na moje trenutno fizično in psihično stanje, bi me ponovno branje tvojega posta, če bi želela izpostavit neumnosti, še dodatno izčrpalo.. tako da raje počakaj na pumo :D :wink:
Sol lucet omnibus.
Horus

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

puma napisal/-a:S tem, ko pišeš o nekakšni preventivi avtomatsko daješ pozicijo žrtve v vlogo, da si je itak sama kriva. Enako velja za izjavo, da se naj ženske preventivno izogibajo potencialno nevarnih situacij, ker potem takem, bi vsaka situacija, kjer je fizično prisoten moški lahko bila potencialna nevarnost.
Na nek način je enako kot če bi izjavil, da ljudje, ki so se vrnili predčasno domov, in so pri tem zatekli roparje na delu, ki so jih v paniki ubili, so si sami krivi … oz ropar v tem primeru ni nič kriv, kaj pa niso preventivno pozvonili na vhodna vrata lastnega doma.

LOL, se ti vidi, da imaš vročino.
Preventivno ravnanje (na splošno, ne le glede posilstva) je znak zdrave pameti, ne pa gesta, s katero prevzameš nase krivdo. In izogibanje potencialno nevarnih situacij je kar dobra preventivna taktika. Če se z menoj ne strinjaš, pojdi kampirat nekam v bližino gozdnega požara.
Primer iz drugega odstavka pa je naravnost debilen. Zvonjenje na lastna vhodna vrata ni nikakršna preventiva. Preventiva je to, da si naštimaš protivlomni alarm ali psa čuvaja. In v tem primeru morda vlomilcev sploh ne bi bilo v stanovanju.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

jullia_ napisal/-a:Preventivno ravnanje (na splošno, ne le glede posilstva) je znak zdrave pameti, ne pa gesta, s katero prevzameš nase krivdo. In izogibanje potencialno nevarnih situacij je kar dobra preventivna taktika. Če se z menoj ne strinjaš, pojdi kampirat nekam v bližino gozdnega požara.
Primer iz drugega odstavka pa je naravnost debilen. Zvonjenje na lastna vhodna vrata ni nikakršna preventiva. Preventiva je to, da si naštimaš protivlomni alarm ali psa čuvaja. In v tem primeru morda vlomilcev sploh ne bi bilo v stanovanju.

namen je bil izpostaviti dejstvo, da se v primeru posilstva ponavadi za tovrstnimi izjavami v stilu, zakaj pa nisi pazila kje hodiš (ki je enak kot očitek, da je sama kriva, zakaj pa nosi tako kratko krilce)... skriva očitek, s katerim se želi zvaliti dejanje posilstva iz storilca na žrtev.

... kar pa nima nobene veze z preventivnim ravnanjem na splošno. Saj na splošno si nobena ženska ne želi tovrstnega doživetja, in verjetno niti ne razmišljajo o tem, kje bi lahko bile napadene.

kar se tiče drugega primera ... se ta nanaša na kontekstu neumestnosti in z tega vidika tud neumestna primerjava o preventivnem opozorilu vlomilcev, da si predčasno doma.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Horus ...
Odgovor na tvoje začetne točke:

1.Pa dobro, kdaj ti bo kliknilo, da žaljenje NI ok ? … še najmanj pa zato, ker je moja reakcija v neskladju z tvojim pričakovanjem!
2. Totalno neumestna primerjava.
3.Me veseli, da si dojel sarkastično izjavo o plavanju med morskimi psi.
4. Kako ti dojameš moje pisanje je tvoja reakcija na napisano, kar še ne pomeni, da je bilo v takem tonu napisano, kot ga ti dojameš.
5.Tvoje prepričanje je le na osnovi tvojega čustvenega dojemanja nicka puma … in potem ti sebe imaš za racionalno osebo … neverjetno.
Me pa nekako ne preseneča tvoja nesposobnost empatije do ljudi, in na osnovi tega tudi nezmožnost razumevanja … kako le, če čustva dojameš kot nekaj manjvrednega oz nekaj na osnovi česa je vredno ljudi žaliti.

Horus napisal/-a:dojami, da je to, o cemer jaz pisem, namrec posilstva na raznih primitivnih zurih, precej bolj verjetno, kot posilstvo sredi Slovenske ceste ob 3h popoldan.

In jaz ti pišem, da se posilstva sredi belega dne dogajajo pogosteje kot tista na žurih. Dojami.

Horus napisal/-a: Ce bi ti dojela, da ne opravicujem dejanja ampak dejansko govorim o tem, kako potencialne zrtve zavarovati, bi morda nehala citirati orto feministke in zacela uporabljati lastno glavo pri odgovorih.

lol … zanimivo, da si menjal pozicijo iz Kaj pa ne pazijo kje in kdaj hodijo … v … Naj bodo pazljive kje in kdaj hodijo … (važno da si popravil sliko sebe heh).
Hkrati pa te sprašujem, če si sploh dojel o čem sem pisala?
Kar pa se kvazi citiranih izjav tiče … ne mi s takimi manipulativnimi taktikami, ker potem bi zate veljala oznaka, da se poslužuješ citatov orto šovinističnih prascev.

Mi je pa smešno, ko pišeš o minimiziranju na obvladljiv nivo … obvladljiv nivo heh, koliko je to dva posilstva na leto, pet? A dojameš absurd te besedne zveze v tem kontekstu?
Prav tako o kakšni osnovni vzgoji ti pišeš? Tebi je žaljenje na forumu nekaj tako normalnega, ker si po tvojem mnenju oseba, ki jo ti dojameš čustveno to zasluži, da se jo primerja z kokošjo … torej, a nebi prvo začel pri sebi.

Po mojem mnenju je posilstvo ena od hujših zločinov, ki pa kljub vsemu ima nenavadno 'pozicijo', kot npr kazni za storilca so premile (6 mesecev do max 1 leta), po drugi strani se še vedno nekako krivi žensko, da je sama kriva, ali se na kak drug način hoče tovrsten zločin omiliti.
Po mojem mnenju jedro problema leži v odmotavanju pravega razloga, zakaj in kaj določene moške vodi, da uživajo v tem dejanju in zakaj do tega sploh prihaja ter v raziskovanju kolektivnega (ne)zavednega, ki je še posebej izraženo v času npr vojne. Tako so v vojni na balkanu bila taborišča, kjer so ženske posiljevali in to je bil edini namen teh taborišč (večina teh moških nikoli ne bo postavljena pred sodišče).
Hkrati pa je posilstvo bilo možno zaslediti tudi v grški mitologiji.

...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

puma napisal/-a:... kar pa nima nobene veze z preventivnim ravnanjem na splošno. Saj na splošno si nobena ženska ne želi tovrstnega doživetja, in verjetno niti ne razmišljajo o tem, kje bi lahko bile napadene.

Ravno zato, ker si ne želim tovrstnega doživetja, razmišljam o tem. Ne ravno obsedeno 24/7, ampak do neke mere pa že pazim. Ne vsedam se v neznane avtomobile, pazim na svojo pijačo, ne hodim v skladišča ) :) ),...
Ne morem recimo verjet, kako se lahko nekatere ženske, ki jih poznam, sredi noči hodijo za zabavo vozit naokrog z nepoznanimi tipi. Pri tem, da tu ne obstaja samo nevarnost posilstva, glede na to, da nihče ni trezen, se čisto komot kam zaletijo.

Ne vem, glede na to, da ti delaš na tem področju, bi morala spodbujat samozaščitno obnašanje žensk, ne pa furat te filozofije zaprtih oči in ušes in čakat, da se nekaj dejansko zgodi, pa potem posledice zdravit.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Razumem point Pume, ampak tudi jaz mislim, da v tem primeru enostavno noče razumeti, kaj hoče reči Horus. Večkrat je poudaril, da krivda ni v nobenem primeru na strani žrtve.
Vem, da strogo načelno lahko grem na žur, se napijem, pustim neznanemu tipu, da me pelje domov, ga povabim na kavo, mu zaplešem striptiz ... in po vsem tem imam pravico reči ne. Ampak tega že v startu ne bom storila. Ker vem, da bi si večina tipov (pa ni nujno, da so kriminalci in nasilneži) to narobe razlagala. In kaj mi potem pomagajo načela? Lepo, če bi imela srečo in naletela na tipa, ki bi me spravil v posteljo, pokril, skuhal kamilice in rekel lahko noč ... ampak zakaj bi izzivala srečo?
Če vidim na cesti, da mi pelje v škarje 7 tonski tovornjak, bom bremzala in se skušala izogniti trčenju. Zakaj bi zavirala? V vsakem slučaju je on kriv, ker je na napačni strani ceste. Ampak meni zavest lastne nekrivde na pokopališču ne bo prav nič pomagala.
Tudi primerjava z vlomilci ni slaba. Načeloma lahko puščam odklenjeno stanovanje in 50.000€ na mizi - krasti se ne sme in če bo kdo kaj ukradel, je kriv. Pa imam vseeno raje denar na banki in vrata zaklenjena.

Še enkrat - Puma, razumem tvoj point. Vse prevečkrat se na sodišču dogaja, da skušajo zvaliti del krivde na žrtev. Pravzaprav je to žaljivo tudi do moških, ker se jih obravnava kot glupa nagonska bitja, ki si ne morejo pomagati, da ga ne bi pomočili v vsako zrihtano minico, ki jim pride nasproti ... Ubožčki. :roll:
Ampak tule je govora o drugih stvareh. O preventivi. In preventiva ne pomeni, da prevzemamo krivdo nase.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jullia_ napisal/-a:Ne vem, glede na to, da ti delaš na tem področju, bi morala spodbujat samozaščitno obnašanje žensk, ne pa furat te filozofije zaprtih oči in ušes in čakat, da se nekaj dejansko zgodi, pa potem posledice zdravit.

kadar sem v sloveniji, takrat je en del mojga dela povezan tudi s tem področjem ... in takrat me vedno znova preseneti kako je starostna meja nižja in odziv okolice.
Mislim, da se kot samoumnevno podrazumeva samozaščita, kot npr borilne veščine, solzilec in ne nasedanje neznanim tipom ... ampak kaj ko je v večini primerov šlo za med seboj znane si obraze.
Kadar osnovnošolka gre vsak dan domov z dvema sošolcema, ker so pač doma v isti smeri in se poznajo ter družijo in se enega dne ta dva sosošlca odločita da jo bosta posilila, no v takih primerih in takih okoliščinah resnično ne vem kako spodbujati samozaščito.
Prav tako sem pisala o tem, da se večji del posilstev dogaja ravno v takšnih krogih, kjer punca niti pomisli ne, da se ji lahko kaj takega zgodi. No, zaradi tega so mi absurdne izjave v tonu, kaj pa ni pazila.

...
Horus

Ivana;**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Ivana;** »

joj kaj se dan danes dogaja :roll:
groza no..
zato meni vedno mama govori da nesmeš nikjer pustiti pijače same.dozdaj ji nisem verjela da se to lahko zgodi tudi prinas,ampak zdaj ko sem to vidla..ji rajši dam prav :wink:

je treba pazit,jap
Hvala bogu, da sem ženska!
Horus

Odgovori