Horus napisal/-a:Prav tako, verjela ali ne, bi moral vsak clovek najprej sam poskrbeti za svojo varnost, vsaj dokler ne zazivimo v utopicnem svetu brez kriminala. In ceprav je nemogoce popolnoma izlociti moznost takega dejanja, jo pa lahko zmanjsamo na nek obvladljiv nivo.
Pravim pa, da to, da je on kriv, zrtvi nic ne pomaga in je zato morda pametneje, da se ljudje iz preventive izogibamo potencialno nevarnih situacij. Ampak ne, ce je on kriv, je vse lepo in prav a ne

Nima veze, kaj se zgodi z zrtvijo, tudi ce jo potem ubije. Vazno, da je on kriv. Yaomene no.
...dojami, da s tem ko imenuješ ženske kokoši, ko mene tako imenuješ, daješ sliko o sebi in tvojem odnosu do žensk. In tovrstno agresivno delovanje (z žaljivkami) je le odraz tvoje nemoči … Glede nato,da si pričel s tovrstnim komuniciranjem, potem ne jamraj z opozorilom, še posebej ko nasloviš post, tako kot si naslovil. To me spominja na malega razvajenega otroka, ki nekaj zakrivi, potem pa se materi pod kiklico skrije … kar na nek način ni daleč od tvoja delovanja. … ampak važno je, da se ti hršiš na ženskem forumu in izkazuješ svojo 'moškost' …
Kar se teme tiče:
Dejstvo je, da je govora o temi, ki jo očitno ne razumeš in deluješ totalno nevedno. S tem, ko pišeš o nekakšni preventivi avtomatsko daješ pozicijo žrtve v vlogo, da si je itak sama kriva. Enako velja za izjavo, da se naj ženske preventivno izogibajo potencialno nevarnih situacij, ker potem takem, bi vsaka situacija, kjer je fizično prisoten moški lahko bila potencialna nevarnost.
Na nek način je enako kot če bi izjavil, da ljudje, ki so se vrnili predčasno domov, in so pri tem zatekli roparje na delu, ki so jih v paniki ubili, so si sami krivi … oz ropar v tem primeru ni nič kriv, kaj pa niso preventivno pozvonili na vhodna vrata lastnega doma.
Prav tako so nekakšni klasični stereotipi, da se posilstvo dogaja v prostorih kot so diskoteke, temne ulice, nočne ure in podobne izjave, ki jih uporabljaš kot nekakšne protiargumente na enakem nivoju kot izjave v stilu so pomanjkljiva oblačila, način hoje, pozna ura, lokali, diskoteke, itak si je želela …
… cel čas namreč pišeš o stereotipizaciji posilstva, brez da bi se očitno zavedal, da to počneš, kar nakazuje na neizobraženost.
Besede, misli, ki jih v tej temi pišem so odraz dejanja. Del mojega dela je povezan z puncami, ženskami, ki so bile žrtve tovrstnega zločina in mogoče bi dojel o čem ti govorim, če videl in slišal te punce, ki so to doživele.
Mogoče bi takrat videl, da veliko teh punc, sploh ni hodilo v diskoteke, da niso bile zunaj ob poznih urah, da niso bile v temu kot ti praviš nevarno potencialni situaciji …pa vendarle.
Da je večina teh punc so bile napadene s strani sošolcev, ali znancev, sorodnikov … le redki so bili primeri, kjer je šlo za napad s strani neznancev.
Te, ki sem jih spoznala in so bile posiljene s strani neznancev ... v nobenem od teh primerov ni šlo za diskoteke al pozne ure. Najmlajša katere se spominjam, je imela 12 let ...
Prav tako me zanima, kako tebi zveni tvoj stavek v primeru te 12 letnice, ki se je vračala domov … oz če uporabim tvoje besede, kaj pa ni bila bolj previdna in se pazila potencialno nevarne situacije, ko se je vračala iz šole domov.
In če ti je zvenelo tupljenje to kar sem pisala … ni bilo tako mišljeno, je le močen emotiven odraz tistega, kar očitno ti do sedaj nikoli nisi videl ali slišal in si hkrati drzneš nakladati o nekakšni preventivi in o tem kaj pa niso pazile kje so bile.
…