Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Ja sej tud če nardiš izpit pr 18ih pa do 25. ne vozš.. Toj po eni strani bolš, pol vsaj mlad voznik nisi več. Sj jst tud zdej (18) delam izpit, pa nimam nobenga avta, da bi si ga sposodla, ga bom pa kupla, pa loh to tud ene par mescou traja. Važn je, d mam izpit v žepu pol.. Najprej štalca, pol pa kravca ;).
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

*QueenBitch* napisal/-a:
haley napisal/-a:^^No pol nisem edina :wink:

Kak pa to, da si šla sedaj šele delat izpit za avto? ... Seveda, če ni skrivnost :wink:

Ma sj ni enga spešl razloga. Sm sicer že enkrat začela delat pa sm mela pol preveč vsega (fax, služba, aerobika, vožnje, treningi...) da sm kr pustila pol sm se pa zdj s5 spravla k je nekak bil pravi moment. Pa tud živim pač v LJ kjer mam več al manj vse v dosegu busa, kar je pa tazga da ni pa koga prosim da me pele al pa grem s taxijem kar je še vseen cenejš kt met avto. Tud se mi zdi brezveze met izpit za avto, če nimaš avta oz. ne voziš - kar pa vidm, da je pr dost folka. Ok sj eni si pol lohk doma sposodjo avto al karkol, sam najbl trapast mi je pa res k en naredi izpit za avto pr 18h potem pa ne voz do enga 25. leta. No sam to je s5 odvisno kje živiš, ker eni v okolici LJ že majo res bedne avtobusne povezave in verjamem, da hočjo čimprej narest izpit pa met avto da je lažje. Tko da to je to, nameravam zdj narest izpit in si tud nabavt en mejčkn avto (tud za to prej nism mela pogojev). :D

Uf ja tole te pa čist štekam... Jaz tudi, ko sem bila v lj sem se skoz s trolo peljala, pol v lj in iz lj sm se peljala s fantom, za vikende ko smo šli vn je zmeraj kdo drug peljal... Pa tudi živim v Novem mestu, ki itak spet ni tko veliko, tko da ga ni problem peš prehodit :) Zdaj bom pa počasi zaključila faks, pa pol če dobim kako službo kej izven svojega kraja bi blo pa fajn met izpit za avto :)
Ja meni se tudi zdi trapasto, da nekateri tako zgodaj naredijo izpit pol pa ne vem koliko let ne vozijo... Meni se zdi, da se glih malo naučiš vozit, pol pa po par let nič in se mi zdi, da potem kar pozabiš in zgubiš tist filing za vozit...pomoje je treba skoz to vzdrževat in po malem skoz vozit :)
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

^^Izpit sem naredila pri 19 letih potem nisem praktično čisto nič vozila, šele sedaj pri 27 letih pa sem si končno kupila svoj prvi avto. V to me je prisilila služba, ker smo se pred časom preselili izven Ljubljane. Verjameš ali ne, niti malo nisem pozabila vozit. Na začetku je bil seveda v večji meri prisoten strah ampak po parih samostojnih krajših relacijah je vse minilo. Res je da sem v teh 8 letih skoraj vsake dve leti za kakšne dve uri sedla v avto in malo obnovila zadeve ampak resnično to ni nekaj kar bi kar pozabil čez noč.

Menim, da je bolje narediti izpit prej pa potem magari čez 10 let s kakšnim znancem ali sorodnikom samo malo povaditi, kot pa šele takrat prvič delat izpit. Predvsem zato, ker ti to vzame kar nekaj časa, ki pa ga imaš kasneje dosti manj zaradi drugih obveznosti (služba, morda družina,...).
sunset21
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a sunset21 »

najslabše je, če greš izpit delat, ko imaš strah, in greš samo zaradi tega delat, ker tvoje vrstnice imajo že in te je strah, kaj bo kdo rekel.

mene ne moti, če gre kdo delat pri 30 letih, moti me pa, ko starši preveč financirajo..mene nista, ker niti nisem hotla. svoj shiht imam, bom že nekako. in mi je uspelo. res, da je šlo bolj počasi...a je šlo.
pol pa vidiše ene z bmwjem...kar neki..in pol po možnosti, še gume zacvilijo...kok mi grejo na živce ta folk..saj pri puncah je ista...je glih mene gledala na križišču ena, ki je imela bolj športena vto..čez 5 metrov se pa kmal zaletela tam..
važno je da se pelješ in da znaš vozit.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sunset21 napisal/-a:moti me pa, ko starši preveč financirajo..

zakaj tocno tebe to moti?! lol no :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
sunset21
Debatorica
Debatorica

red_rose napisal/-a:

bolj ceniš, ker daješ iz svojega žepa in veš, da te je drago stalo...da voziš po omejitvah,ker se zavedaš, da je bil izpit drag...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

sunset21 napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

bolj ceniš, ker daješ iz svojega žepa in veš, da te je drago stalo...da voziš po omejitvah,ker se zavedaš, da je bil izpit drag...

To je mogoče res ja, ker velika večina ljudi zna cenit tisto za kar mora pošteno plačat in ne tistega kar jim je podarjeno...so pa tud tukaj izjeme.

Še vedno mislm, da je boljš kasnej it delat izpit pa pol res vozit, kot pa ga met za okras. Sj sigurno da ne pozabiš vsega ampak kej pa...dobr ok ajde zarad določenih stvari 10 let ne voziš, jaz bi potem šla nazaj v avtošolo za ene 3 ure tok da obnovim. To je ena znanka mela tak primer k je živela v centru LJ cel lajf pa je že tm pr 20h naredila izpit pol pa do 30ga leta ni vozila...pol je pa zanosila pa je ugovotila, da zdj bo pa rabla avto in je lepo šla v avtošolo si kupla 5 ur in to je to - pač men osebno se zdi to odgovorno in zlo pametno.
Glede tega, da pol vsaj mladi voznik nisi več...ja no v očeh države, sam kaj men pomaga bit "star" voznik, če se bojim usest v avto al pa it na avtocesto (tud take poznam pa majo že 8 let izpit) itd.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*QueenBitch* napisal/-a:
sunset21 napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

To je mogoče res ja, ker velika večina ljudi zna cenit tisto za kar mora pošteno plačat in ne tistega kar jim je podarjeno...so pa tud tukaj izjeme.

Še vedno mislm, da je boljš kasnej it delat izpit pa pol res vozit, kot pa ga met za okras. Sj sigurno da ne pozabiš vsega ampak kej pa...dobr ok ajde zarad določenih stvari 10 let ne voziš, jaz bi potem šla nazaj v avtošolo za ene 3 ure tok da obnovim. To je ena znanka mela tak primer k je živela v centru LJ cel lajf pa je že tm pr 20h naredila izpit pol pa do 30ga leta ni vozila...pol je pa zanosila pa je ugovotila, da zdj bo pa rabla avto in je lepo šla v avtošolo si kupla 5 ur in to je to - pač men osebno se zdi to odgovorno in zlo pametno.
Glede tega, da pol vsaj mladi voznik nisi več...ja no v očeh države, sam kaj men pomaga bit "star" voznik, če se bojim usest v avto al pa it na avtocesto (tud take poznam pa majo že 8 let izpit) itd.

Se popolnoma strinjam s tabo *QueenBitch* :wink:
SunRose
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: UK

Neprebrana objava Napisal/-a SunRose »

No, js ga imam namen it delat naslednje poletje.
Fajn se mi zdi, da kljub temu, da sprva verjetno ne bom imela avta, lahko na ta način marsikoga razbremenim (npr. na daljših potovanjih) :wink:
The future belongs to those who believe in the beauty of their deams.
[Eleanor Roosevelt]
dandy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dandy »

jst sm ga tut pr 19 začela sam zdej sm že 20 in so mi vsi govoril ja kaj pa še čakaš :? ... ja enmu folku res ni jasn...ja pač rada se vozm z busom al pa grem peš samo je zdej postau problem ker mamo ful daleč trgovino pa doma ni več nobenga voznika tko da jst morm zdej bit dežurni šofer :D in me ne moti, moti me le to da potem ko bom mela avto ga ne bom skos vozila, ker bom vseen šla z busom al pa peš in ga bom mela sam za kakšna daljša potovanja al pa za u trgovino pa vn.
in ne zdi se mi narobe če gre en ful pozn delat izpit, moje sestre k so fuuul starejše od mene pa majo otroke tut nimajo izpita, pa praujo da jim čis paše in ga bojo šle delat k bojo mal več zrele :D

Me pa zanima tko čis mimgrede, kakšen odnos maste s svojimi inštruktorji/icami??? strogo posloven, al si vse povesta, gresta na pijačo, se hecata, sta tiho pa tko na splošno pač kakšen je vaš inštruktor pa v katerem primeru bi ga zamenjale???? :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mene tudi dosti ljudi nagovarja, da naj grem že delat izpit (prijatelji, domači, fant...), ampak jaz se resnično še ne počutim dovolj zrelo in odgovorno, da bi šla na cesto. Pomoje s strahom in nesamozavestjo nisi primeren za vožjo, ker ne boš nikoli sigurn vase in lahko hitro pride do kakšne nesreče.
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

dandy napisal/-a:Me pa zanima tko čis mimgrede, kakšen odnos maste s svojimi inštruktorji/icami??? strogo posloven, al si vse povesta, gresta na pijačo, se hecata, sta tiho pa tko na splošno pač kakšen je vaš inštruktor pa v katerem primeru bi ga zamenjale???? :)

moj je samo dve leti starejši od mene, tko da se kar štekava ... ful se pogovarjava o vsem, tudi o problemih (se je zgodilo tudi da se mi je med vožnjo čisto strgalo ker sem imela en kup problemov in sm se zjokala in me je tolažu :D), greva na pijačo ... NE bi ga zamenjala :)
Let's swim to the moon .....
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

haley se strinjam. Jaz k sm takrat začela delat izpit sm bla čist živčna in prestrašena, k nism mela feeelinga da obvladam avto ampak da bo kr zbezljal...tko da definitivno ni bil pravi čas. Zdj je pa čist drugo, ok valda si mal živčen na začetku sam zdj je pa tko čist, čist drug feeling.

Z inštruktorjem mam pa tak poslovno-prijazen odnos. Jaz ga vikam, ker je tko najmanj 30 let starejši od mene, je pa ful prjazn pa tko včas se kej pohecava pa poklepetava...da bi pa skp na kave hodila pa da bi bil moj dezurni psiholog pa ne. Drgač ga ne bi zamenjala (tko po svoji želji), ker je točno tak inštruktor k sm ga iskala: potrpežljiv, dobr razloži, ni živčen al pa koleričen, ful ma izkušenj... Sm pa zdj 2x vozila z enim drugim, ker je bil moj na bolniški...ta ta drug je pa ene tok star kt jaz tko, da sva se tikala pa tud pristop ma čist drgačen tko, da je bil kr mal šok. Sicer je glih tko kul pa se nč ne dere al karkol, sam treba se je blo navadit na drugačno sceno.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

jaz sem naredila danes ob sedmih zjutraj, v drugo, wiiii :D

zdaj bom pa pogresala voznjo z instruktorjem :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
sunset21
Debatorica
Debatorica

čestitam.
Zaklenjeno