*mala* napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:No, če se dotaknem še bistva teme... tudi jaz poznam nekaj takih (zanimivo da več moških, ženske so očitno bolj kompatibilne in samostojne), ki so že krepko prek 25, nekateri celo prek 30, pa še "visijo" doma, čeprav imajo solidne, da ne rečem več kot solidne službe, ampak ja - kot ste že omenile nekatere, raje se vozijo v hudem bemflu ali mercedezu a klase kot pa grejo na svoje. In tudi jaz sem že slišala bedastoče kot je ta: itak mi mama vse opere, še avto, pa lika mi, kuha, zakaj bi se s tem obremenjeval sam, če mi ni treba?
Honey, grow up!
Komentirala bom samo prvi stavek. Jaz nimam občutka, da več žensk na svojem, oz., da živijo same. Zakaj se od moških vedno pričakuje, da imajo svoje najemniško stanovanje? Od punc očitno malo manj. Seveda imajo (imamo) punce povečini starejše fante in ko hoče par živeti skupaj, se punca le priseli k fantu in skupaj furata samostojnost. Kar je precej lažje, kot pa biti sam edini v stanovanju. Se mi zdi, da večji del punc živi doma, kot pa da se SAME preselijo na svoje (ali svoje nadstropje), kot pa fantov, ki so SAMI v najemniškem stanovanju.
Jaz se čist strinjam s tabo. Poznam kar nekaj fantov, ki živijo sami. Od punc pa sem poznala eno pa še ta je šla nazaj domov, ker ji finančno ni zneslo. (700 eur plače, 350 eur najemnine, 100 eur stroški)
Povdarjam pa že napisano na tem forumu, da kdor sicer živi sam, domov pa nosi prat, likat in hodi tja jest zame ni samostojen in ne živi na svojem. Komur finančno pomagajo starši naj se tudi ne hvali, da se da bit na svojem. Jaz nisem na svojem, a si pere in likam sama. Kuhanje si delimo. Stroške plačujem sama. Doma imam omogočeno zastonj bivanje, medtem ko če bi se selila ne bi dobila finančne pomoči. Sicer sem sedaj dobila službo z dobro plačo. A ker imam v načrtu doma gradit hišo, se mi zdi brez veze za par let nekje opremljat stanovanje. Rajši ta denar vložim v hišo.