Verjetno moraš živeti na luni, če ne veš, da smo se slovenci zopet uvrstili na SP.
Kopiram iz zgoraj omenjene teme:
*mala* napisal/-a:* da mi gre že na živce ves ta govor o fuzbalu; okej prišli smo na SP, samo ne se zdej slepit, da dejansko pridemo naprej
* da veliko raje gledam prvenstva, ko Slovenije ni zdraven (ker jo morajo slovenski komentatorji skoz notr metat)
Tamarra* napisal/-a:* da ne razumem ljudi, ki jim je uvrtitev Slovenije na SP kar nekaj in tega nikoli ne bom razumela, pa tudi če bomo zadnji, brez danega gola tam, je za našo 'državico' uvrstitev na SP in zmaga nad Rusijo nekaj skorajda neverjetnega. In sploh so pametni tisti, ki pomoje še vedo ne, kaj je ofsajd, kaj šele, da bi imeli kaj pojma o nogometu in pomembnosti take uvrstitve sploh
*mala* napisal/-a:* da me zabava zgornje priznavanje in veselo sporočam, da od leta 2002 gledam vsako prvenstvo praktično vse tekme, do pred eno leto celotno ligo prvakov, in da sem 100% da vem več kot uporabnica pred mano
* da me še vedno nervira, da v vseh novicah/straneh toliko o naši uvrstitvi; nekateri bi radi tudi o uvrstitvah drugih državah izvedeli več kot v parih vrsticah (še dobro da se zanašam na tuje strani)
* da čeprov bom 100% gledala celotno SP, bom bolj žalostna, ko bo izgubila meni ljuba ekipa (ki mogoče dejansko ima možnosti da kam pride), kot pa naš poraz
* da čeprav nimam nič proti naši državi (čeprav verjetno zgleda tako), hkrati ne gojim nobene globoke ljubezni in da bi se v 5ih minutah navadla živet kje drugje in da bi verjetno že, če nebi bila družina tukaj
* da bi z veseljem izvedela kakšno blazno pomembnost ima naša uvrstitev na SP?
~NIA~ napisal/-a:*da gre tud men na živce ves ta kaos okol nogometa. sej smo že bli (l.2002?) pa smo use tekme zgubil(it'll be the same)
*da mam občutek da ful žensk gleda fucbal sam zato, ker je tipom všeč. Nikol prej nism nobene slišala da bi se neki nauduševala nad nogometom, zdej pa kar use?! če maš nek hobi, ga maš ponavad skos in tud kej poveš o njem..![]()
*da je usaj polovica folka gledala sam zato, da so lahko na FB napisal "goooool"jaaaa, ful fajn da majo usi ist topic, sej kogar zanima ve, kdaj je biu gol... nevem no
kinna napisal/-a:*da nas je večina veselih, da so naši nekaj dosegli... čeprav je bila najbrž sreča , ampak je veselje neizmerno.. nisem neka pristašica fucbala, mi je blo pa noro, kr so res veseli... in sm norla tud js
claire napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:*da gre tud men na živce ves ta kaos okol nogometa. sej smo že bli (l.2002?) pa smo use tekme zgubil(it'll be the same)
*da mam občutek da ful žensk gleda fucbal sam zato, ker je tipom všeč. Nikol prej nism nobene slišala da bi se neki nauduševala nad nogometom, zdej pa kar use?! če maš nek hobi, ga maš ponavad skos in tud kej poveš o njem..![]()
- da nima veze kakšni bodo rezultati na SP in enim to ni jasno.
- da je iniina izjava o "zvestobi" hobiju totalno zgrešena z vidika dejanskega smisla evforije. morda si tudi ti navdušena nad npr. Plečnikom, Prešernom, Laibach, ... pa te v bistvu glasba, arhitektura, pesništvo ne zanima.
to je pač zgodovinski dogodek in vse, ki si ga jemljejo tako kot ti, naj bo sram.
purple_rain napisal/-a:-da zgleda, da bi me moralo bit totalno sram, pa me ni niti malo
-da mi res ni jasno, kaj imamo pa od tega SP-ja? Razen, da se je včeraj v MBju precej €€€ obrnilo, to je pa tudi vse.
jullia_ napisal/-a:- da si naj tisti, ki orgazmirajo ob fuzbalu, malo pogledajo rezultate slovenskih športnikov v drugih športih, kjer posamezniki segajo dosti višje od same uvrstitve na SP, potem pa pričajte o nacionalnem ponosu, zgodovinskem trenutku in podobnih budalaštinah.
Jochie napisal/-a:priznam, da me zanima, če julka ve, zakaj je nogomet najbolj pomembna postranska stvar na svetu? nogomet ima daleč največ registriranih igralcev tako v sloveniji kot tudi v celem svetu, seveda je tudi najbolj gledan šport tako na stadionih kot tudi na tv-ju. največ prenosov je v nogometu vsepovsod, razren v ZDA ter v eksotičnih državah, ki imajo druge športe za "nacionalne". v nogometu je največ denarja. posledično je tudi večja konkurenca in do raznoraznih uspehov je najtežje priti...
poglej na primer kakšen je proračun najboljšega kluba na svetu v nogometu, kakšen pa je v rokometu, košarki, odbojki, kakšen je npr. proračun avstrijske smučarske reprezentance...
kapo dol vsem slovenskim športnikom, ki so kdajkoli osvojili kakšno lovoriko ter ime slovenije ponesli v svet, ampak dejstno je, da je najtežje postati najboljši v nogometu...zaradi ogromne konkurence in finančnih vložkov, ki jih vse skupaj zahteva...
jullia_ napisal/-a:- da sploh ne poskušam omalovaževat nogometa, zgolj nadležne ljudske množice, ki vsaka dva meseca norijo nad drugim športom (septembra so bili pa košarkaši bogovi)
- da večina teh takozvanih fenov itak ne ve ničesar ne o fuzbalu kot igri, ne o tem, kar si ti opisal nad mano
- da jih kar pojdi vprašat, kdo je trenutni evropski prvak
- da mi gre zato tako na kur**, ko potem zganjajo neko ogorčenje nad tistimi, ki se ne mislimo pridružit masovni histeriji
Sicer pa, kdo mislite, da ima največ možnosti za zmago? Za koga navijate?
Pardon za dolgo prvo objavo