Jaz planiram potovanje v NY že par let, a letos upam da me nič ne ustavi pri tem, da to tudi realiziram

. Prejšnja leta je ponavadi bil problem v tem, da nisem imela s kom it (finance itd.), letos pa vse kaže na to, da se mi želja končno uresniči.

Mi lahko kdo, ki je že bil tam, pove, preko katere agencije je potoval, za koliko časa in kaj je dobro vedet preden se odpraviš tja? Kakršni koli napotki oz. izkušnje mi bodo prišle prav.

Sicer sem brskala že pri različnih agencijah in je večinoma samo za 5 dni, a v končni fazi je to dovolj, da si v grobem ogledaš bistvene znamenitosti in začutiš utrip mesta, ker že teh 5 dni je kar precejšen finančni zalogaj, če računaš še na to, da še tam zapraviš nekaj denarja. Do zdaj sem najcenejšo ponudbo našla za 1190 €, kar vključuje povratno letalsko karto, let. pristojbine, avtobusni prevoz od letališča do hotela in nazaj, 3x nočitev s 3 zajtrki, državne pristojbine, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, slovensko vodenje in organizacijo. Poleg tega pa so še razna doplačila (izmed omenjenih mislim, da bi se odločila samo za vožnjo z ladjico do Kipa svobode in Empire State Building).
Kaj pa ste si drugi šli še ogledat? Kaj se najbolj splača in na kaj moram bit pozorna? Bi bila ful vesela kakšnih napotkov!