prinzessin napisal/-a:NOVO
Kaj natančno počne administrator? Bolj ko brskam po netu, bolj sem zmedena, saj se pojavljata dva opisa: nekakšno delo uradnika in urejanje računalniških sistemov...?? Katero je zdaj pravo? Zelo bi bila vesela, če ima kdo kaj izkušenj s tem in mi lahko razloži na ZS.
lp
Odvisno od podjetja do podjetja, namreč vsak delodajalec si ta pojem drugače razlaga, govorim iz izkušenj, ko sem hodila na razgovore. V enih podjetjih je amdinistator neke vrste tajnik, ki ureja vse papirnate zadeve, kdaj pa kdaj skoči po pošto, pošilja pošto, včasih tud kavico skuha, spet v drugih podjetjih pa administrator opravlja samo uradne (papirnate) zadeve. To je kar se tiče adminsitrativnih del. Če pa sprašuješ po administratorskih delih, je pa to lahko npr. nekdo, ki ureja določeno spletno stran in podobno. Najbolje, da vprašaš delodajalca, če maš to za službo. Če pa rabiš za kak opis za faks, pol pa najboljš, da kar oba opisa nardiš, ker je razlika med administrativnimi deli in administratorskimi deli. Pri obeh pa dela administrator

.