Yammamai napisal/-a:Med tednom bi zmogla delat samo, če bi se našlo delo za doma, da bi pač ko bi bla frej med predavanji pisala ali kaj sestavljala, poslala tja kjer bi bil sedež in to je to. Namreč že od nekdaj sem se trudila priključiti kakšni reviji ali pač nekam, kjer bi pisala članke ipd., ker pač dobro pišem in tudi marsikdo drug mi je že to rekel.Pa v tej naši državi ni kaj dosti možnosti za to.
Žal pač ne študiram novinarstva ali kaj v tej smeri, ker me to ne veseli, me pa veseli pisanje člankov, zgodb, pač takih stvari ane.
No, jaz sem kar na istem zdaj spet, ko se je spet začel faks. Imam pač predavanja in obvezne vaje lepo porazdeljene od 8h zjutraj do 8h zvečer, z vmesnimi enournimi luknjami, tako da niti pod razno ne dobim dela tako malo za vmes.
Kar se pisanja člankov tiče se pa čisto strinjam. Jaz pišem že namreč par let, ampak sem to počela kot hobi, ljubiteljsko (za fanzine in webzine) in sem si v teh parih letih nabrala zelo dosti izkušenj in izpilila svoj slog pisanja, tako da si upam trditi, da sem odlično kvalificirana za takšno delo.
Jaz ti samo rečem ti kar probuj; jaz sem sedaj vzpostavila kontakt z eno revijo, začela sem bolj na minimumu (glasbene recenzije, 700 znakov), brez honorarja, ampak sem že slišala od večih, da so tako tudi oni začeli, potem pa sčasoma, če so se izkazali, so pričeli dobivat honorarje. Pa fajn je, da imaš kaj spisano, jaz glasbene recenzije pišem že nekaj let in sem nekaj svojih poslala v uredništvo revije, kjer so bili zadovoljni in so me zato povabili k sodelovanju. Fajn je poslat kakšen svoj prispevek.
Mene zanima, tiste ki imate delo samo med vikendi, v katerem sektorju dela ste ga našle?
Aja, pa še to, ni sicer v povezavi s to temo, ampak vseeno me zanima, ali ima delodajalec, ki odda oglas na študentskem servisu, dolžnost odgovoriti na prijavo na delo? Parkrat sem namreč zasledila že oglase, ki so zahtevali prijavo + CV na mejl, + ustrezala sem vsem pogojem, pa nisem dobila niti odgovora v smislu ''prejeli smo vašo prijavo''. In to me res ra******.