Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:IceIce: v ZDA obrežejo manjši % črncev kot belcev (70% v primerjavi z 90%), in še manjši % latinosov kot teh dveh.
Napačne številke.
Prave številke.
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Zagovorniki neobrezovanja imate na svoji strani tri argumente: (velika) izguba občutljivosti glavice; (majhno) tveganje komplikacij zaradi posega; in svoboda odločanja o lastnem telesu.
Ni pomembna izguba občutljivosti glavice, ampak predvsem izguba vseh žičnih končičev v kožici kar je 30%-50% na organu.
Posledčino je slabša masturbacija in nekateri pravijo da tudi seks.
Tiste v odrezani kožici izgubiš, tisti v glavici pa otopijo. Vsemu skupaj lahko rečeva izguba občutljivosti.
Že ves čas govorim, da je to edini glavni argument, ki ga nasprotniki obrezovanja imajo. Če ne bi bilo tega, bi takoj glasoval za to, da se vse novorojenčke obreže. Tako pa mislim, da se mora vsak odločiti zase.
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Zagovorniki obrezovanja imajo na svoji strani večino drugih argumentov.
Ne.
Ja.
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Higiena ni le zanemarljivo boljša, je bistveno boljša.
Po kateri logiki? Čisto neosnovana trditev. A to je osnovano na tem, kaj se zgodi, če se nihče ne umiva?
To je osnovano na mojih izkušnjah.
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Možnost infekcij je manjša.
Še ena kontroverzna in nepotrjena trditev.
Samo zato, ker dokaze ignoriraš, ne pomeni, da jih ni.
Med obrezanimi moškimi rak na penisu praktično ne obstaja. Raka na penisu povzroča HPV. To ti lahko pove, kje HPV prebiva v moškemu.
Obrezani moški imajo 50% manjše tveganje, da staknejo HIV. To je bilo potrjeno v večih študijah. Eno veliko in odmevno so v Franciji predčasno prekinili, ko so ugotovili, kako močen je efekt. Moškim, ki so se nameravali obrezati, pa so to odločitev odložili zaradi sodelovanja v študiji, so priporočali, da ne odlašajo več in se gredo obrezati takoj.
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Večina žensk, ki so izkusile razliko - čeprav gotovo ne vse - raje vidi, fafa, seksa z obrezanim.
Spet povsem neosnovana trditev. Poleg tega ženske so izjemno občutljive na trende. Po trenutnem trendu je obrezanost hot, kar se pozna v njihovih mnenjih v Sloveniji. Par let nazaj tega ni blo.
Trditev osnovana na mojih osebnih izkušnjah, na izkušnjah moje partnerke, in na pogovorih z ženskami, ki so preizkusile že dovolj različnih kurcev, da jih ne premaknejo neki "trendi".
Mahagonij napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Obrezan moški laže ohranja erekcijo
Spet čist neosnovano.
Osnovano na študijah v Turčiji in na mojih lastnih izkušnjah. To je še en od razlogov, zakaj sem se šel obrezat, in ti povem, da je razlika bistvena.
Mahagonij napisal/-a:Vse raziskave, ki prihajajo iz ZDA so sumljive, ker obstaja ogromen interes, da se najde razlog za obrezovanje.
Vse, kar ti rečeš, je sumljivo, ker obstaja pri tebi ogromen interes, da bi obdržal svojo dragoceno kožico.
Brez skrbi. Zaradi mene si je res ne rabiš it odrezat.