red_rose napisal/-a:ja poglej, stipendija v nobeni vrsti ni namenjena temu da pokrije vse tvoje stroske, zal...ce bi bilo tako, bi jih bilo se manj (ker bi bile visje, stevilo sredstev pa se vedno omejeno) in je ti sploh ne bi imela.
meni je pa cudna ta slovenska miselnost da nam more drzava dat vse. vzami si kredit za studij, pridno studiraj, in ga potem vrni ko bos zaposlena, kaj ti naj recem... ali pa se boljse - imej letos povprecje 9,5 in bos dobila zoisovo!
Če bi že vzela kredit, bi šla vsaj v tujino študirat, nič ni bolj nesmiselnega kot vzeti kredit za študij v Ljubljani.

No, sej itak bom šla. V tujino študirat mislm.
Zoisovo sm pa mela možnost vzet na koncu OŠ, pa mi je psihologinja svetovala da ne, da je republiška (za mojo družinsko situacijo) višja in bolj za zihr. Ja sej je bla, dokler ni prišel JANŠA s svojo ameriško miselnostjo, da ti država ne sme dati NIČ, če nisi ravno študent fizike, in reformiral štipendije, da jih je izgubilo 50% študentov, ostalih 50% imajo pa nevarno nizko, ob nenehno rastočih cenah
Kot sm rekla, nekdo lahko ugovarja, da sm nehvaležnica, ampak glede na to, da je ena od značilnosti najbolj razvitih držav(izključujoč razne ZDA), da tud finančno pomagajo glede na standard države, mislim da je Slovenija še daleč od razvite države, za katero se razglaša.