Kot so rekle -> slo-tech
Gor imaš forum in še kaj.
Lahko ti malo napišem kako je to izgledalo pri meni.
1.) OŠ vse uber
2.) Gimnazija zelo dobro
3.) FRI (ljubljana), najprej uni, propad
4.) FRI prepis na vsš, trenutno še par izpitov in diploma do konca... delam že 2 leti prek študenta, pa ker mi je to bolj zanimivo kot faks seveda gre tam počasi.
Zakaj vseeno diploma? Nikoli ne veš kje ti diploma koristi, navsezadnje je že to nek dokaz da si sposoben grist leta in leta. To je dokaz da si pač delaven.
Glede programiranja priporočam kak osnoven tečaj za začetek kasneje pa lahko nadgrajuješ sam, oz še tu pa tam kak tečaj. Če seveda to hočeš prej. Ni pa nujno. Recimo UNI faksi predvidevajo da si prišel iz gimnazije in da nimaš pojma o programiranju

Sam sem bil na poletni šoli 1 teden konec osmega razreda in so me naučili dost programirat da sem potem sam fušal v gimnaziji. Problem na faksu je bil da sem v 1. letniku znal že vse in sem se potem polenil

Naprej je blo pa treba delat in sem malo prepozno zagrabil resno.
No pa da ne samo strašim bi povedal še alternative:
- katerakoli poklicna 4-letna srednja šola omogoča tudi opravljanje mature
- tudi če imaš 4-predmetni zaključni izpit lahko greš v VSŠ računalniško šolo
- recimo da si v računalniški sredni imaš že tam precej znanja... lahko pa seveda tudi gimnazija in se učiš sam
- tudi če narediš eno čisto drugo šolo tudi ni problem. Pri nas v firmi imamo diplomirane fizike, matematike, vsi so na višjih položajih in znajo programirat. Tudi ekonomisti recimo... ne se sekirat glede šole.
Seveda se pa splača imet čimvišji uspeh da lahko izbiraš. Kar hočem povedat je, da se ne zafrustrirat če slučajno ne uspe.
Je pa programiranje zelo zelo široka zadeva trenutno.
- poslovne aplikacije
- spletne
- mobitel
- pc
- embedded
Najprej gre za to da sploh znaš programirat v principu naprej gre pa pač v iskušnje. Če ti logika in matematika nista tuji mislim da ne bi smel imet problemov.