Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Horus napisal/-a:Well, tele puncke pod "odprta zveza" vecinoma razumejo nekaj v smislu "tip se napije na vsakem zuru in podre vse, kar da noge narazn". Je razuzdano kar pravi opis za njihovo razumevanje tegale.

So tudi takšni.

Ampak večina svingerjev in ljudi v odprtih zvezah, ki jih poznam, je precej bolj zadržanih.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

Alwaleed napisal/-a: Utrinja pa se mi naslednja misel. Kar nekaj punc vas je mnenja, da brez ljubezni ne morete seksati. Hkrati o ljubezni govorite kot o nečem, kar je mogoče čutiti samo do ene osebe, torej v resnici ne govorite o ljubezni, temveč govorite o zaljubljenosti - torej o obsedenosti z določeno osebo.

zanimivo. kajti moje mnenje je, da je tale proces pri ljudeh ponavadi obraten. najprej je neka zaljubljenost, ki kasneje preraste v ljubezen.
lahko bi načeloma sexala brez ljubezni, a v tem ne vidim smisla. tak sex bi bil zame slab. zakaj bi torej sexala brez čustev?

ljubezni in obsedenosti pa spet ne gre metati v isti koš. sicer je res, da marsikdo postane v svoji zaljubljenosti obseden s partnerjem, nikakor pa ne gre tega posploševati.
če je zate vsaka monogamija obsedenost je to prej čudno kot normalno.
in ne, ne boste me prepričali, da v "odprtih zvezah" ni laži.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Alwaleed napisal/-a:Utrinja pa se mi naslednja misel. Kar nekaj punc vas je mnenja, da brez ljubezni ne morete seksati. Hkrati o ljubezni govorite kot o nečem, kar je mogoče čutiti samo do ene osebe, torej v resnici ne govorite o ljubezni, temveč govorite o zaljubljenosti - torej o obsedenosti z določeno osebo.

Zaljubljenost pa s časom mine.

Me res zanima, kako se bodo vaša mnenja spremenila z leti - in kakšno bodo vaša spolna življenja takrat. Ko vas bo zaljubljenost minila, boste sploh še pripravljene seksati? Boste tako kot tisti pari, ki seksajo enkrat mesečno ali enkrat na leto? Ne mislim, da je s tem nujno kaj narobe... če ne čutiš potrebe, je ne čutiš... če te mine, te pač mine.

Ampak mislim, da vas globlja spoznanja o ljubezni in seksu čakajo čez kakšnih 10, 20, 30 let. Mislim, da vam bo takrat težje obsojati spolna obnašanja, ki jih danes ne razumete, ker boste imele več izkušenj.

Ali pa ne. :)

zaljubljenost zame ni isto kot ljubezen, zaljubljenost mine po določenem času, sexam pa še zmeri ker imaš to osebo rad. Zaljubljenost ni obsedenost z nekom, niti približno...In brez ljubezni je sex za nič, vsaj zame in ga ne bi mogla prakticirati :)

In alwaleed, mene je zaljubljenost že minila, niti ni bila taka una zaljubljenost da si v nebesih, ne veš kje si, se je kr takoj prelevila v ljubezen, kr hitro vbistvu...
Kako bo moje spolno življenje čez par let? Upam da podobno takem kot ga imam zdaj, se pravi en partner in nobenega gonjena okoli, saj to pričakujem tut od svojega partnerja! In sexala bova še vedno, brez skrbi :D
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a **medyka** »

Tle se pa ne strinjam. Res je, da je sex z nekom, ki ga imaš rad, boljši. A tudi sex brez ljubezni zna biti zelo dober. Sprašujem se ali ste tiste že poskusla sexat brez ljubezni, da ste tako proti? Ali pa ste naletele le na nesposobne tipe oz. ste bile pod vplivom alkohola, da ne veste kako je bilo? :lol: Jaz sem kar nekaj let prakticirala to, ker se nisem želela vezati, niti ni bilo primernega kandidata. In nikakor ne morem rečt, da je bil sex v teh letih vedno zanič. Sama pa ne bi mogla furat odprte zveze, saj sem v resni vezi zvesta in to tudi pričakujem od partnerja.
Be patient and tough; some day this pain will be useful to you.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

claire napisal/-a:najprej je neka zaljubljenost, ki kasneje preraste v ljubezen. lahko bi načeloma sexala brez ljubezni, a v tem ne vidim smisla. tak sex bi bil zame slab.

čuftika napisal/-a:zaljubljenost zame ni isto kot ljubezen, zaljubljenost mine po določenem času, sexam pa še zmeri ker imaš to osebo rad.

Iz teh komentarjev sklepam, da razlikujeta med zaljubljenostjo in ljubeznijo.

Če je tako, me preseneča vztrajnost prepričanja, da je mogoče ljubezen čutiti samo do ene osebe hkrati.

Če ljubite partnerja, potem ne morete hkrati ljubiti tudi očeta, mame, sestre, brata, ali otrok?

Če ljubite enega otroka, potem ne morete hkrati ljubiti še enega? Claire je večkrat rekla, da če imaš več kot enega partnerja, potem tu ne more biti partnerske ljubezni.

Podobno torej, če imaš več kot enega otroka, potem tu ni več starševske ljubezni?

Štekal bi, če ve punce ne bi razumele, kako je možno bit zaljubljen v več kot eno osebo hkrati.

Zaljubljenost je res ena taka reč, ki te povsem prevzame; dalo bi se razumeti, da ne štekate, kako ima lahko nekdo tako močna čustva hkrati do večih ljudi.

Ampak ljubezen ni zaljubljenost. Ljubezen je občutek močne naklonjenosti do nekoga. Ta naklonjenost lahko vključuje psihološko in/ali fizično intimnost. Psihološko intimnost izkusimo pri ljubezni do brata, sestre, prijatelja. Fizično intimnost čutimo pri odnosu do partnerja.

Če lahko imamo hkrati radi več ljudi, zakaj bi nujno obstajala omejitev prav za tisto obliko naklonjenosti, ki vključuje fizično intimnost? Hm?

Če se lahko imamo radi in smo psihološko intimni z več kot eno najboljšo prijateljico, več kot enim bratom ali sestro, zakaj se ne bi mogli imeti radi in biti fizično intimni z več kot enim partnerjem ali partnerko?

In zakaj bi ljubezen do partnerja morala nujno pomeniti, da ne moremo seksati - z ali brez čustev - še s kom drugim?

Zakaj bi tak seks nujno pomenil, da ljubezni do partnerja ni?

Razumem, da si ve same zase ne predstavljate, da bi tako čutile.

Ampak ni utemeljeno sklepati o drugih ljudeh s predpostavko, da delujejo povsem enako, kakor ve.

Nekateri pač znajo uživati v seksu - tudi če do človeka, s katerim seksajo, ne čutijo nič posebnega.

Drugim ni problem ljubiti več kot enega partnerja hkrati.

Če bi bili na svetu vsi isti, potem ne le da ne bi bilo različnih ljudi, temveč bi bila samo ena živalska vrsta, en spol, nobeno drugo živo bitje ne bi obstajalo, in vsi ostali bi bili identični kloni.

Ne moreš vendar gledati na svet okoli sebe in predpostavljati, da so vsi ostali - za katere zlahka vidiš, da se že fizično razlikujejo od tebe - v svojem doživljanju identični, kot ti.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Alwaleed napisal/-a:
claire napisal/-a:najprej je neka zaljubljenost, ki kasneje preraste v ljubezen. lahko bi načeloma sexala brez ljubezni, a v tem ne vidim smisla. tak sex bi bil zame slab.

čuftika napisal/-a:zaljubljenost zame ni isto kot ljubezen, zaljubljenost mine po določenem času, sexam pa še zmeri ker imaš to osebo rad.

Iz teh komentarjev sklepam, da razlikujeta med zaljubljenostjo in ljubeznijo.

Če je tako, me preseneča vztrajnost prepričanja, da je mogoče ljubezen čutiti samo do ene osebe hkrati.

Če ljubite partnerja, potem ne morete hkrati ljubiti tudi očeta, mame, sestre, brata, ali otrok?

Če ljubite enega otroka, potem ne morete hkrati ljubiti še enega? Claire je večkrat rekla, da če imaš več kot enega partnerja, potem tu ne more biti partnerske ljubezni.

Podobno torej, če imaš več kot enega otroka, potem tu ni več starševske ljubezni?

Štekal bi, če ve punce ne bi razumele, kako je možno bit zaljubljen v več kot eno osebo hkrati.

Zaljubljenost je res ena taka reč, ki te povsem prevzame; dalo bi se razumeti, da ne štekate, kako ima lahko nekdo tako močna čustva hkrati do večih ljudi.

Ampak ljubezen ni zaljubljenost. Ljubezen je občutek močne naklonjenosti do nekoga. Ta naklonjenost lahko vključuje psihološko in/ali fizično intimnost. Psihološko intimnost izkusimo pri ljubezni do brata, sestre, prijatelja. Fizično intimnost čutimo pri odnosu do partnerja.

Če lahko imamo hkrati radi več ljudi, zakaj bi nujno obstajala omejitev prav za tisto obliko naklonjenosti, ki vključuje fizično intimnost? Hm?

Če se lahko imamo radi in smo psihološko intimni z več kot eno najboljšo prijateljico, več kot enim bratom ali sestro, zakaj se ne bi mogli imeti radi in biti fizično intimni z več kot enim partnerjem ali partnerko?

In zakaj bi ljubezen do partnerja morala nujno pomeniti, da ne moremo seksati - z ali brez čustev - še s kom drugim?

Zakaj bi tak seks nujno pomenil, da ljubezni do partnerja ni?

Razumem, da si ve same zase ne predstavljate, da bi tako čutile.

Ampak ni utemeljeno sklepati o drugih ljudeh s predpostavko, da delujejo povsem enako, kakor ve.

Nekateri pač znajo uživati v seksu - tudi če do človeka, s katerim seksajo, ne čutijo nič posebnega.

Drugim ni problem ljubiti več kot enega partnerja hkrati.

Če bi bili na svetu vsi isti, potem ne le da ne bi bilo različnih ljudi, temveč bi bila samo ena živalska vrsta, en spol, nobeno drugo živo bitje ne bi obstajalo, in vsi ostali bi bili identični kloni.

Ne moreš vendar gledati na svet okoli sebe in predpostavljati, da so vsi ostali - za katere zlahka vidiš, da se že fizično razlikujejo od tebe - v svojem doživljanju identični, kot ti.

Seveda razlikujem med zaljubljenostjo in ljubeznijo.
Ljubezen do očeta, sestre, mame, otrok je drugačna kot ljubezen do partnerja. Ti malo mešaš fizično in psihično intimnost. Seveda lahko imamo radi več otrok, sestr...Njih imamo radi, nismo v njih zaljubljeni, v njih ne vidimo nekoga s katerimi bi po vsej verjetnosti preživeli celo ali le del svojega življenja. Ne vem kako lahko imaš rad istočasno več partnerjev, sej to je nemogoče, ker nisi nobenemu čisto predan.

In seveda je prav da smo si različni, sreča, da boste tistih v odprtih zveza še zmeri najdli potencialne kandidate za popestritev zveze....Ker bi bi vsi tak kot jz zagovarjali enega partnerja, bi vi ostali kratkih rokavov :)
Zastavil si kr nekaj vprašanj, na večino sm odgovorila,
lp
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tynah »

odprta zveza mi je bedna, isto kot da bi bla samska pa bi ga bluzla okrog z kerim bi mi blo.. not for me..h.h :D
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

ok. tista k je to temo odprla. kaj svojga fanta ne ljubiš popoloma da mu neko drugo iščeš ? OMG, jas mam svojega tak rada, da če se ga katera sam dotakne bi dobla po pički, ne da bi mu šla f** frendico iskat. In ena ko je rekla da išče fantu to za rojstni dan, če bi bla na fantovem mestu darila nebi sprejela, ker če bi ga, bi se pokazalo da t ene ljubi tako močno kot pravi ;)
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a not_me »

mogoče pa tisti, ki pristanejo na to da partner sexa s kom hoče, mislijo, da imajo neko pomanjkljivost, zaradi katere bi lahko izgubili partnerja - npr. en je tule gor napisal, da ima majhnega tiča - mogoče se boji, da njegovi punci to ni dovolj in če ji ne bo pustil sexat z drugimi, bo slej ko prej pobegnila k drugemu..
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

not_me napisal/-a:mogoče pa tisti, ki pristanejo na to da partner sexa s kom hoče, mislijo, da imajo neko pomanjkljivost, zaradi katere bi lahko izgubili partnerja - npr. en je tule gor napisal, da ima majhnega tiča - mogoče se boji, da njegovi punci to ni dovolj in če ji ne bo pustil sexat z drugimi, bo slej ko prej pobegnila k drugemu..

omajgod. bolj fukjene ideje pa še ne. maš po svoje prad. sam to se men zdi butasto da zato kr bi radi obdržali partnerja mu drugega pod nos tišijo. :o glih s tem ga lahko izgubijo kaj pa če se tist ko mu enga podturiš zalub v tistega ko si mu ga ti prpelala :o to je meni čist mimo. -.-
not_me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a not_me »

jaz se čisto strinjam..ampak nekateri bi pa nardili marsikaj da obdržijo partnerja..saj ne vem kako je s tem, samo ugibam :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Pa kaj je enim tako težko razumet, da nekaterim tak odnos ustreza? Da so tudi v takem odnosu lahko srečni?

Ne rabite biti tudi ve v odprti zvezi, samo ni treba pa tako obsojat ljudi, ki so.

A je res tako presneto težko razumet ljudi, ki ne razmišljajo isto kot ve? Ali gledate vse z ene perspektive?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

*mala* napisal/-a:Pa kaj je enim tako težko razumet, da nekaterim tak odnos ustreza? Da so tudi v takem odnosu lahko srečni?

Ne rabite biti tudi ve v odprti zvezi, samo ni treba pa tako obsojat ljudi, ki so.

A je res tako presneto težko razumet ljudi, ki ne razmišljajo isto kot ve? Ali gledate vse z ene perspektive?
nimam nič proti samo povedla sm svoje mnenje. ne se razburjat da neboš gubasta ratala ;)
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori