Odprta zveza
ja saj to je vse res.
ampak ČE obstaja možnost, da lahko partnerji v zaprti zvezi do te mere zaupaš, da veš, da te 100% nikoli nebi prevaral, potem sem prepričana, da tudi v odprti zvezi ni tako nemogoče pričakovat toliko zaupanja, da veš, da bo partner z nekom drugim uporabljal zaščito in da se bo tudi redno testiral.
ampak ČE obstaja možnost, da lahko partnerji v zaprti zvezi do te mere zaupaš, da veš, da te 100% nikoli nebi prevaral, potem sem prepričana, da tudi v odprti zvezi ni tako nemogoče pričakovat toliko zaupanja, da veš, da bo partner z nekom drugim uporabljal zaščito in da se bo tudi redno testiral.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
~NIA~ napisal/-a:in ko bi prišel partner domov - stalno bi se spraševala s kero je biu (sej vrjetno bi blo pravilo da se pove, ma useeno), kakšna je bla, ali do nje kaj čuti.. kaj če bi bila to stalno ena in ista? kakšno svinjarijo prenaša vame?
ma sploh.. raje tud razmišljam ne, ker ne najdem ene pozitivne stvari pri tem, ki bi pripomogla k boljši zvezi.
se strinjam!
Tudi mene bi žrlo, če ne tudi požrlo, s katero je bil, kakšna je bila, ali se z njo skos videva, kaj mi lahko prinese domov od SBP, pod hipotezo da se ne bi zaščitil, se mi prav že gravža.
^^
če ti jemlješ ljubezen med dvema kot 100% krščansko monogamijo, potem spet mešaš pojme. in glede laganja ne posplošuj. lažejo tako v zvezah, kot v "odprtih zvezah", če to želijo/hočejo/morajo ipd. laž tudi versko ni pogojena. laganje kot tako ne izhaja iz zveze. ampak je odvisno od posameznika. če pa tebi zveza vzpodbuja laganje pa res ne moreš ljubiti (v smislu ljubiti le eno žensko- ker ljubezen do večih žensk hkrati zame ne obstaja). ali pa še nisi našel primerne.
v družbi vsak živi po svoje (vsaj kar se tega konkretno tiče je pa res vsem drugim vseeno s kolikimi naenkrat se daješ dol), zato monogamni pari živijo kot do sedaj, "odprti" pa ne vem od kod jim kako breme/odpoved željam ipd. neumnosti ki jih omenjaš. te se lahko kvečjemu pojavijo ob nestrinjanju drugega partnerja da bi se lahko vsak gonil po svoje- tega pa ne moremo šteti med "odprte zveze".

Horus napisal/-a: Dejstvo pa je, da tisti, ki so zagovorniki 100% krscanske monogamije pravzaprav podpirajo sistem, ki vzpodbuja laganje in prikrivanje med partnerji.
V druzbi, kjer bi odprte zveze bile popolnoma sprejemljive, bi monogamni pari se zmeraj lahko ziveli kot sedaj, bi se pa tisti, ki bi to zeleli, otresli bremena, da se morajo ali odpovedati svojim zeljam ali pa lagati partnerju.
če ti jemlješ ljubezen med dvema kot 100% krščansko monogamijo, potem spet mešaš pojme. in glede laganja ne posplošuj. lažejo tako v zvezah, kot v "odprtih zvezah", če to želijo/hočejo/morajo ipd. laž tudi versko ni pogojena. laganje kot tako ne izhaja iz zveze. ampak je odvisno od posameznika. če pa tebi zveza vzpodbuja laganje pa res ne moreš ljubiti (v smislu ljubiti le eno žensko- ker ljubezen do večih žensk hkrati zame ne obstaja). ali pa še nisi našel primerne.
v družbi vsak živi po svoje (vsaj kar se tega konkretno tiče je pa res vsem drugim vseeno s kolikimi naenkrat se daješ dol), zato monogamni pari živijo kot do sedaj, "odprti" pa ne vem od kod jim kako breme/odpoved željam ipd. neumnosti ki jih omenjaš. te se lahko kvečjemu pojavijo ob nestrinjanju drugega partnerja da bi se lahko vsak gonil po svoje- tega pa ne moremo šteti med "odprte zveze".
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
^^ ne bit jezen name, ker ti nazaj napišem svoje. pomiri se fant. "odprte zveze" mi niso smiselne. jebi ga. tebi pa monogamne ne. jebi ga.
o tvojem zadnjem postu bi se tudi dalo marsikaj proti reči, a nima smisla, ker bo šlo tole v neskončno.
sem dojela kaj hočeš povedati. te ne obsojam, razumem pa tudi ne. sploh tistega dela o nepovezanosti sexa in ljubezni.
kako bi torej bilo mogoče imeti otroke iz ljubezni? (retorično vprašanje)
lepo spi.
o tvojem zadnjem postu bi se tudi dalo marsikaj proti reči, a nima smisla, ker bo šlo tole v neskončno.
sem dojela kaj hočeš povedati. te ne obsojam, razumem pa tudi ne. sploh tistega dela o nepovezanosti sexa in ljubezni.
kako bi torej bilo mogoče imeti otroke iz ljubezni? (retorično vprašanje)
lepo spi.

sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus: (Izjava X)
Claire: Kakšen bučman si, da misliš (izjava Y)! To ne more biti tako. Jaz mislim (izjava Z).
Horus: Ne mislim (izjava Y). Napisal sem (izjava X). (Izjava X) ni enako (izjava Y).
Claire: Ej pomiri se fant! Saj ti nisem jaz kriva, da misliš (izjava Y)! Jaz sem še vedno prepričana v (izjava Z).
Kako že gre tisto o intelektualnih dvobojih in neoboroženih nasprotnikih...
Claire: Kakšen bučman si, da misliš (izjava Y)! To ne more biti tako. Jaz mislim (izjava Z).
Horus: Ne mislim (izjava Y). Napisal sem (izjava X). (Izjava X) ni enako (izjava Y).
Claire: Ej pomiri se fant! Saj ti nisem jaz kriva, da misliš (izjava Y)! Jaz sem še vedno prepričana v (izjava Z).
Kako že gre tisto o intelektualnih dvobojih in neoboroženih nasprotnikih...
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 27. Okt. 2009 23:33, skupaj popravljeno 2 krat.
~NIA~ napisal/-a:pri meni žal je.Horus napisal/-a:Rekel sem pa samo, da sex ni pogojen z ljubeznijo, ne pa da ni zdruzljiv
Ni razloga, da bi uporabila izraz "žal". Saj se ne rabiš nikomur opravičevati. Če lahko seksaš samo, če ljubiš; in če misliš, da lahko ljubiš samo enega moškega hkrati; potem je monogamna zveza zate pač primerna izbira.
~NIA~ napisal/-a:če se že poskušam uživeti v teoretično odprto zvezo.. bi se s partnerjem pač zmenila da lahko sexava tudi z drugimi, če je prilika.. sploh si ne predstauljam s kom bi sexala?!
Zate, ki takih želja nimaš, je odprta zveza seveda nesmiselna. Če sprašuješ nasploh, potem je pa odgovor valda, da seksaš z osebo, ki jo želiš, če si sploh koga želiš; in to takrat, ko je to pač možno. To je za nekatere pogosto, za druge zelo redko. Nobene kvote ni potrebno izpolnjevati. Saj ti ne vzamejo licence za odprto zvezo, če ne seksaš z drugimi vsaj N-krat na leto.

Utrinja pa se mi naslednja misel. Kar nekaj punc vas je mnenja, da brez ljubezni ne morete seksati. Hkrati o ljubezni govorite kot o nečem, kar je mogoče čutiti samo do ene osebe, torej v resnici ne govorite o ljubezni, temveč govorite o zaljubljenosti - torej o obsedenosti z določeno osebo.
Zaljubljenost pa s časom mine.
Me res zanima, kako se bodo vaša mnenja spremenila z leti - in kakšno bodo vaša spolna življenja takrat. Ko vas bo zaljubljenost minila, boste sploh še pripravljene seksati? Boste tako kot tisti pari, ki seksajo enkrat mesečno ali enkrat na leto? Ne mislim, da je s tem nujno kaj narobe... če ne čutiš potrebe, je ne čutiš... če te mine, te pač mine.
Ampak mislim, da vas globlja spoznanja o ljubezni in seksu čakajo čez kakšnih 10, 20, 30 let. Mislim, da vam bo takrat težje obsojati spolna obnašanja, ki jih danes ne razumete, ker boste imele več izkušenj.
Ali pa ne.

claire napisal/-a:razuzdano "odprto zvezo"
Odprte zveze niso "razuzdane".
Izvor besede "razuzdano" je "brez uzde", torej brez nadzora, brez premisleka, brez obzira na posledice.
Odprtost zveze še zdaleč ne pomeni, da se tisto, kar se dogaja v njej - ali izven nje - dogaja brez nadzora, brez premisleka, ali brez obzira na posledice.
Ravno nasprotno.
~NIA~ napisal/-a:stalno bi se spraševala s kero je biu (sej vrjetno bi blo pravilo da se pove, ma useeno), kakšna je bla, ali do nje kaj čuti..
Nekatere odprte zveze so take, da ni treba o tem nič ugibati, saj si partnerja o tem vse povesta. Tako o tem, kako je bilo, kot o tem, kakšne občutke imasta.
Druge odprte zveze so take, da se o detajlih dosti ne pogovarjajo. V takih primerih je to zato, ker jih to ne zanima in se o tem ne sprašujejo.
~NIA~ napisal/-a:kaj če bi bila to stalno ena in ista? kakšno svinjarijo prenaša vame?
Nič te pa ne skrbi, kakšno svinjarijo prenaša iz tebe v njo?