Nazadnj, ko sem bila pri ginekologinji in spraševala po obližu, mi je rekla da je vbistvu to isto kot tabletke, isto filanje s hormnoni, samo pač primerno za punce, ki imajo težave z želodcev. Nato sem se odločila za KT, napisala mi je Yaz. O podrobnostih in firmah obližev se nisva menili, ker sm tak rekla da bom jedla tabletke, tak da o tem ne vem kej dosti.
Še kaka oblika kontracepcije, pa da niso kondomi in tabletke..hmmm, recimo spirala, samo je primerna za starejše ženske, ki so po možnosti že rodile, ni pa nujno da imajo otroke.
Vem da si je moja mama merila vročino, tista metoda spremljanja telesne temperature vsak dan, samo to pomoje ni najbolj ziher, jz ne bi reskirala.
Jz vem da preden sm začela s tabletami (prvič) sem točno vedela kdaj imam ovulacijo, ker me je trebuh 2 dni v mesecu prav bolel, tak špikal me je odspodi. Samo zdej tak ne čutim več tega po tabletkah...pa takrat ko sem čutila kdaj lahko zanosim, nism mela fanta, ah ja, mi je blo prav nadležno to špikanje, zdej bi pa prav rada vidla da bi bilo tak kot nekoč
Tak da recimo če čutiš kdaj maš ovulacijo, potem pač takrat ne sexaš.