Fallen napisal/-a: Pozdravljena Nataša!
Zanimata me dve stvari. Najprej ljubezen in sicer nekaj se plete z nekim fantom, ki je precej starejši od mene, vanj pa sem zaljubljena že dalj časa. Res si želim, da bi bila skupaj in mislim, da sem tudi jaz všeč njemu, a nevem če je to dovolj (predvsem zaradi nekaterih razlik) in predvsem me bega to, da nevem kaj čuti, kaj si misli.
In pa še ljubezen na splošno, če se bo tu kaj pokazalo.
Ključna karta, ki je padla pod tega tvojega srčnega fanta je bolezen (to je karta stagnacije, ukleščenosti, zastoja). So okoli njega res karte, ki kažejo, da goji neka čustva do tebe, ampak očitno ta do sedaj še niso prišla zares do izraza. Morda jih drži celo zase. Sklepam, da gre za neke vrste previdnost zaradi svojih prejšnjih razmerij (karta ljubosumja) in na sploh izkušenj, ki jih še ni čisto pustil za sabo (mogoče neporavnani 'računi' s kakšno bivo - karta vdove).
No, ampak bistveno je, da se je v središču postavila karta usode, ki nekako kaže, da dušno sta povezana in da se očitno imata drug od drugega kar kaj za naučiti. Za bližnjo prihodnost se odpira karta smrti in potovanja (selitve) ... obe karti sta karti premikov, spremembe, transformacije, kar pomeni, da se nekaj pri njem počasi vendarle spreminja. Počasi se stvari stabilizirajo, zna se počasi čustveno le odpreti ... v roku štirih do šestih mesecev se tukaj lahko zares odpre (karta svadbe, ljubezni ...).
Potencial to razmerje vsekakor ima.
TVOJA LJUBEZENSKA PREMICA NA SPLOŠNO:
Preteklost imaš kar malo obremenjeno. Karta neiskrenosti kaže, da si se že opekla in zdi se po drugih aktualnih kartah, kot da se zdaj bojiš že navadne zvite vrvi, kot da je tista 'kača' ... karta duhovnika kaže, da si precej idealistična (mogoče v duhovnosti, psihologiji, filozofiji iščeš odgovore tudi na vprašanja ljubezni), karta drobiža pa kaže, da svoje čustveno življenje trenutno živiš po drobtinicah. Ne čisto polno. Ampak hrepenenje je živo. Želje so močne, samo pod nadzorom (karta oficirja) se imaš morda preveč.
Za bližnjo prihodnost se ti pa vendarle odpirajo lepe karte: karta zaklada (očitno se čustveno le odpreš in si dovoliš čustveno zaživeti), karta darila (ki kaže, da s tvojo odločitvijo pride tudi odmev iz sveta v obliki prave priložnosti, možnosti), karta potovanja (pravi premiki, proces, sprememba ...), karta svatbe ...
Čez 4 mesece se ti na polno odpre, čeprav že čez 1 mesec začneš čutiti in živeti bolj polno čustveno življenje (ampak le, če premagaš tisto karta oficirja: bo se treba malo odpreti čustvom, pretiran nadzor ali njihovo potlačevanje ali strah pred njimi te ne pelje daleč).
Fallen napisal/-a: Druga stvar so moji sošolci. Upam, da to vprašanje ne bo preveč čudno, a bom poskušala poenostaviti. Z redkimi sošolci se razumem, ostali mi niso preveč pri srcu, bolj se razumem z nekaterimi, ki prihajajo z drugih razredov. V našem razredu mi ni všeč vzdušje in to res vpliva na moje vsakdanje počutje, nekako me zamori. Torej, nevem kaj naj naredim; naj se prepišem v drug razred ali ostanem v tem zdajšnjem? In pa, če bom navezala morda več novih stikov z novimi ljudmi?
Res hvala Nataša

Res se je takoj odprla karta žalosti pod to vprašanje. Hm, je mogoče, da si se malo tudi kar sama izolirala v lastnem razredu, ker si v primerjavi s svojimi vrstniki bolj zrela (drugačna, na pozitiven, zanimiv način)? Velik čustveni naboj ima tudi ta karta. Mogoče si preveč pod vplivom stvari, ki jih čutiš, pa si jih ne znaš razložiti. Si že slišala za empate (ljudi, ki zaznavajo, čutijo čustva drugih? ... ne vem, ugibam, dobila sem celo asociacijo na nekaj v tem stilu:
http://med.over.net/forum5/read.php?163,5073068).
No, karkoli te je že matralo, čez to kolobocijo padejo karte smrti (kar pomeni, da se počasi to obdobje končuje), karta obiska (novi, pomembni stiki, srečanja, druženje), karta sreče, sporočila .... pri tem sploh ni važno, ali gre za nove stike znotraj razreda ali zunaj njega. Prave prijatelje si zbiramo same, jih začutimo, prepoznamo ... in ne, res ni nujno, da jih najdemo znotraj svojega razreda, v svoji ulici, mestu.
Na to vprašanje se ti odpre karta sreče, tako da očitno ne bo čisto nič narobe, ker si že zdaj ugotovila, da ti ne rabi odgovarjati kar vsak, ki ga srečaš, ali s katerim pač moraš - po naključju ali nenaključju - sedeti v istih klopeh. Niti da ne rabiš ti vsem ugajati in se uklanjati. Ne obremenjuj se preveč. Po kartah sodeč ti pristnih znanstev in lepih prijateljstev v življenju ne bo manjkalo. Ti se temu šele pričneš zares odpirati.
P.S. In saj veš, tole so samo karte, življenje še vedno čisto in samo tvoje in v tvojih rokah