Žal teorija drži.
Prvi dokaz za to je bla moja sošolka v srednji šoli, overweight okoli 90 kilogramov na 165 cm višine. Bla je daleč najbolj zapostavljeno bitje v razredu in vsi smo vedeli zakaj. Pa drugač čist okej punca. Sam... folk je blo sram bit v njeni bližini in se pogovarjat.
Dons ne vem, kolk je folk kej drugačen okol tega, vsaj v najstniških letih. Po eni strani vem, da so nekateri mladi ful bolj zreli kot smo bli mi in e najbrž ne bi tko obnašal do nekoga, ki pač "ne zgleda glih", po drugi strani pa modna industrija v istem tempu šopa vse te podobe in podobice ... Da včasih ne vem, a se okostnjaki sprehajajo po pisti ... Nagravžno mi je to, res. In razne punce, ki podlegajo temu...
Kar se mene tiče, lepša mi je punca ki ma 10 kil preveč kot deset kil premal. In lepša tista, ki ima postrani nos pa kej za povedat kot tista s popolnim profilom ki samo sedi in vsake tolk reče "ja" al pa "ne".
Še ena žalost ki se tiče videza, so pripombe o joških. Vse tiste, ki niso najbolj ploh, bodo vedle o čem govorim...
Da pa je npr. velikost oprsja danes očitno zelo pomemben faktor tudi na delovnem mestu, ravno tako vemo. Se dogaja.
Tudi za sosednjim vogalom (metaforično rečeno).
Ne vem... Jst osebno se ne bi dobr počutla, če bi dobila lužbo zarad tega, ker nosm npr. modrc 75C. Tko da, kar se tiče nekega statusnega napredka na podlagi tega... Videz eni definitivno znajo izkoriščat. Ene punce so že vzgojene v avše. In se pri desetih letih nosjo tko, kot da so tridesetletne primadone. Jst recimo vem, da bi se ob tem, da bi se zavedala tega in recimo služila na ta račun, počutla ceneno. Ravno tako preziram ženske s t.i. vaginalno kariero, to je tiste, pri katerih je bla vedno samo lepota in nč druzga. Ok, sposobnost molčanja afterwords (po seksu s šefom), seveda.
Kar se tiče iznajdljivosti na račun lepote in tega, kako nekdo uspe, kako mu je lažje zmanipulirat svet okoli sebe ... Se mi pa zdi idealen, šolski primer Sanjska Ženska 2 ali Nina Osenar. Ona je živ dokaz za to, da ti je lahko zarad videza veliko lažje v življenju. Če si pa dovolj želiš tega in to tud pokažeš, potem pa sploh.
Kolk je pa še ostalih deklic, kakršna je bla recimo moja sošolka ... Ki je verjetno tisočkrat zaspala v solzah, zato ker nima svetlih las in 40 kilogramov manj in se na račun tega ljudje ne ukvarjajo z njo, ne pogovarjajo, čeprav je čist simpatična ... In ki ve, da nekaterih stvari v življenju ne bo nikol imela, sam zato, ker zgleda tako kot pač zgleda... Hm. Za vprašat se.