Baby* napisal/-a::lol:
kaj ti pomaga damu daš delat rodovnik ali ne če je pa isti pes če veš da sta starša čistokrvna zakaj le??? samo zapravljanje denarja...res ste mimo vsekal moj pes ni noben mešanček pa je brez rodovnika in je čistokrven ker sta oba starša mela rodovnik !! halo zakaj bi se ubadala s njegovim rodovnikom če mi je nepotreben saj vem da imam čistokrvnega yorkija !
ja,in ker sta starša tvojega sa imela rodovnik,in ga tvoj nima,veš da je vsaj eden od njiju imel vzrejno prepoved (če sta sploh imela rodovnik), in to pomeni da je z njim nekaj hudo narobe, ali glede izgleda,ali glede zdravja
zdej ni treba bit užaljene, ampak dejstvo je, da je pes brez rodovnika mešanček, in čistokrvnih brez rodovnika ni. to ne pomeni,da so vaši kužki kaj manj vredni od rodovniških,ampak pač pasemski niso, si a ptav tako zasliužijo vso ljubezen ki jim jo dajete.
jaz sem proti nerdvniški vzreji (t.i. "čistkrvnim nrez rodovnka"), ker to pomeni kvarjenje pasme, pa ne samo vizuelno,ampak predvsem karaktern in zdravstveno.
in to je to, kar me pri vsem tem moti, nimam pa nič proti mešankom, nasprotn. zagovarjam mnenje, da če si nočeš ai ne mreš kupiti rodovniškega psa, raje reši kakšno dušico iz zavetišča, ki ti bo hvaležna vse življenje, kot pa delat promet preprodajalcem, ki prodajajo "čistokrvne brez rodovnikov", in s tem kvarijo pasmo. zelo pomembno pri vsem tem je tudi, da taki psički imajo veeeliiiko krat hude zdravstvene težave, kar pomeni trpljenje za vas,vašega ljubljenčka, in nenazadnje va vašo denarnico.
to jeto, zakaj zagovarjam svoje stališče
pejte pogledat na razne pasje forumu, kako se prevečkrat končajo zgodbe "čistkrvnih brez rodovnika" ...