Horus napisal/-a:Ti se koncentriras na to, kaj je naredil. Jaz pa se vprasam, kako zelo ga je morala zenska prizadeti, da jo je bil sposoben kljub stirim letim ljubezni tako uniciti.
To, kako močno je bil zaradi njenega varanja prizadet, pove več o njem, kot o njej.
Njen namen ni bil, da ga prizadene. Prav tako ni mogla vedeti,
kako močno bo prizadet.
Ljudje na takšne dogodke različno reagirajo.
Marsikakšna odrasla, uravnovešena oseba bi takšen incident vzela kot znak, da partner v zvezi ni zadovoljen, in bi poskušala identificirati in razrešiti težave s pogovorom. Marsikakšna zveza je že šla skozi to in je prišla na drugi strani ven cela in uspešna.
Če nimaš moči, da bi takšen incident razumel; ali če vidiš, da partner ni resen; potem je čisto sprejemljivo, če iz veze izstopiš.
Ampak dva meseca planirati partnerju maščevanje je pa nekaj, kar ima namen izključno povzročati bolečino, in je odveč.
Horus napisal/-a:Ko sem jaz koncal zvezo z bivso, po treh letih, sem se nekaj mesecev kasneje pazil, da je ja ne bi na kakrsenkoli nacin prizadel, ko sva na primer bila na istih prireditvah ali pa se srecala. Ne predstavljam si bolecine, ki bi me pripravila do tega, da bi izpeljal nekaj takega.
To je zato, ker nisi psihopat. To je zato, ker imaš empatijo in sočustvuješ tudi s svojo bivšo partnerko; ne le sam s sabo.
Horus napisal/-a:Sicer pa ti ocitno zagovarjas, da je namen bolj pomemben od posledic, ceprav so te vnaprej znane.
Ne, posledice so bolj pomembne od namena.
Ampak ti v bistvu govoriš o nečem drugem. Samoumevno se ti zdi, da se človeka, ki je nekaj povzročil, kaznuje. In sicer tako, da se mu vrne tisto, kar je povzročil, in to mogoče še večkratno.
S tem se pa seveda ne strinjam, ker je nesmiselno. Če nekdo po nesreči povozi tvojega psa, potem ni primeren odziv, da še ti greš (namenoma!) povozit njegovega; ali pa če nima psa, mogoče kar njegovega otroka.
Veš, da to ni niti civilizirano, niti smiselno. Je odvečno povzročanje bolečine. Je brez smisla, je brez namena, je brez pozitivnih posledic.
Horus napisal/-a:In je torej psihopatsko poslati cloveka, ki je nekoga ubil, v zapor do smrti?
Psihopatsko je prizadejati večjo bolečino, kot pa je potrebna za dosego zaželjenega cilja.
Psihopatsko je, da ti je cilj bolečina.
Cilj ti mora biti neko zaželjeno, verjetno prijetno stanje ali situacija.
Če najlažja pot do tega stanja zahteva bolečino, potem je ta bolečina smiselna.
V primeru BHawkove punce gre za nepotrebno in nesmiselno bolečino, ki je namen sama sebi. To je psihopatsko.
Horus napisal/-a:Tocno je vedela, da ga bo prizadela, pa je vseeno to naredila. Nihce mi ne bo govoril, da je karakter lahko tako sibek, da clovek zaradi tega vara.
Vtis imam, da poznaš zelo malo labilnih ljudi s šibkim karakterjem. Samoumevno se ti zdi, da ima vsak popoln nadzor nad samim sabo, kar pa ni res. Mnogo je takih, ki s(m)o švoh; ali nasploh, ali v določenih okoliščinah, ali v različnih obdobjih življenja.
Takšno ravnanje, kot je njeno - varanje, poskusi samomora - so dokaz šibkosti. Temu je težko oporekati. Močna oseba ali ne bi varala, ali pa bi sprejela posledice, ko se zgodijo.
Horus napisal/-a:Se pa strinjam, da je clovek imel mocan karakter, da je bil sposoben 2 meseca to planirati. Ampak zakaj bi pa tiste, ki varajo, morali pustiti brez kazni?
Ha. Kaj pa če bi naredili kar tako kot muslimani? Če se ženska kaj prekrši, jo pač fentajo. Še "uboj iz časti" se temu reče. Mogoče bi kar to uvedli, pa naj en partner drugega ubije, če je bil varan.
Njim se zdi to popolnoma upravičeno, saj je bolečina, ki jo ženska tipu povzroči z varanjem, neznosna. Njegova čast je prizadeta in edini način, da se njegovo čast opere, je, da ženska umre. A ni to logično?
Seveda ni!
Varanje ne povzroči nobene fizične škode. Trpljenje, ki ga varani partner čuti, je odvisno v celoti od njega samega in od tega, kako hudo to vzame.
Horus napisal/-a:V eni drugih tem je ena punca napisala, da ce bi dobila tipa z drugo, bi mu odrezala jajca, pa je ni nihce zmerjal z psihopatko.
Tudi jaz BHawka ne zmerjam s psihopatom, temveč pravim, da je njegovo ravnanje bilo psihopatsko. In da, tudi izjava te punce je psihopatska.
Če bi mu zares odrezala jajca, bi šla tudi v zapor, kakor je prav.
Horus napisal/-a:Cisto subjektivno pa je moje mnenje, da si je ona to zasluzila in da je on to (v vsej svoji krutosti) izpeljal kot najboljsi mafijozo vendetto cez nekaj desetletij.
Preveč gledaš mafijske filme. V realnosti mafijsko ravnanje nima pozitivnih posledic za nikogar vpletenega.