linkica napisal/-a:vrsta zivali? potem mi pa prosim razlozi kako smo se razvili?
Oprosti mojemu začudenju nad tem vprašanjem.
Predpostavljam, da nisi špricala pri biologiji. Glede na to, da govoriš o karmi, verjetno nisi dogmatična katoličanka.
Ali torej kljub dokazom, ki jih imamo o nasprotnem, verjameš v kakšne dogme o "neskončnem prepadu" med živalmi in ljudmi? V kakšne puhlice o tem, da imamo ljudje neko nedokazljivo dušo, druge živali pa ne?
In tudi če to verjameš - zakaj bi bilo vse, kar smo podedovali od naših evolucijskih prednikov, slabo?
Svoje oči si podedovala od evolucijskih prednikov. So oči slabe? Ne bi smela z njimi gledati?
linkica napisal/-a:in kako smo presli iz primitivnosti oz. iz analognega komuniciranja v digitalno?
Naključje evolucije je, da imamo ljudje glasilke, ki nam omogočajo govor, palce, ki služijo uporabi orodja, in možgane, ki smo jih podedovali od tistih, ki so v preteklosti planirali, da so preživeli zime.
Evolucijsko naključje je, da smo bolj razviti, to pa ne pomeni, da smo krona stvarstva, ali da je spolnost nekaj slabega.
Zakaj bi bila pa ravno spolnost nekaj slabega? Zakaj ne tudi druge stvari, ki smo jih podedovali?
linkica napisal/-a:malo sem se nerodno izrazila in tazadnji stavek ne razumem najbolj...
Dve stvari sem želel s tem povedati:
* Da karma kot neko vesoljno sodišče, ki bi vse in vsakogar kaznovalo za neke nedefinirane prekrške, ne obstaja. Obstajata samo vzrok in posledica.
* Da samo zato, ker so tebe starši učili, da je seks slab, to ne pomeni, da je slab, in da se je "goniti" narobe.