Opremljanje stanovanja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.
Odgovori
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

classy napisal/-a:Najbolj 'bizarna' hiša v kateri sem bila:
Minimalizem, na hard. Vse stene bele, po tleh bel epoksi, ni sob, le 4 medetaže (levo desno), vsaka deluje kot 'ena soba'. Zgornja je kopalnice, ki sploh nima vrat (spet vse belo, zraven je pa do stropa segajoča bela omara čez celo steno, brez klukic, morš nogo spodi zahaklat in odpret.
Naslednja etažaje kuhinja, isti princip omar, cela stena, sploh ne opaziš, da so omare. Na sredi je bel otok s koritom (korito je seveda 'del' otoka, izdolbljeno, belo). Ob otoku par belih barskih stolčkov.
Potem je pašespodnja etaža, 'dnevna soba', v kateri je samo kavč. Aja, pa wc in tuš (?!). Ne vem, najbolj neosebna in nefunkcionalna hiša ever. Sej je kul za par urc,sam živet si pa sploh ne rpedstavljam tam. Je pa fajn za učit se.

Js mam rada stvari. Veliko stvari. Da si mam na čem oči spočit. Pa da mi prostor deluje 'udoben in topel'. Topli materiali, ne preveč pospravljeno, tko, za v dekco zavit se.

Jao zadnje čase kr gledam te revije o notranjem opremljanju majo ful dost banjo kr v kotu dnevne sobe al pa spalnica pa odprto potem banja al pa tuš. Katastrofa. To je potem pač res razstavni prostor ne pa dom, aja pa seveda kak parket okrog pa to, da se ja fajn zmoči itd. sj ok kakšne moderne ideje so super sam ta mi je pa butasta pa konc.

Bi pa jaz tud kuhno z otočkom, sam moja je tok mejhna da če ta otoček notr postavim ne morem več niti noter stopit :lol:
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

Ampak to morate imet ogromne kuhinje, da lahko otok notri postavite? Jaz sem si zamislila šank, ampak še ta ne vem, če bo šel notri.
Kakšne imate pa kaj mize in koliko velike?

Kako pa imate s kopalnicami, imate kad ali imate kabino? Kopalnico bova midva imela večjo in bi šla kad notri.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

Pa sej otok ne rabiš met nevem kuk velik. Pač tuk da npr. noter vstavis štedilnik, ali umivalnik (pač po želji), ali pa imaš to kvečjemu za delovni pult. Čist odvisno kake potrebe in želje imaš.
Sej tud šank ne pride slabo. Kuk maš pa veliko kuhinjo?

Glede kopalnice; midva imava dovolj veliko, tako da bova notri imela oboje.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

mateja79 napisal/-a:
Kako pa imate s kopalnicami, imate kad ali imate kabino? Kopalnico bova midva imela večjo in bi šla kad notri.

če je možnost,kar oboje. tukaj je sicer dilema, ker pri nas doma se večinoma vsi tuširamo(vsakodnevno), potem mogoče enkrat na teden/dva tedna pa zapaše prav tisti bubble bath. in zdaj če maš samo tuš, potem si peneče kopeli pač ne moreš pričarati. če maš pa samo kad, potem pa se stuširaš še vseeno lahko. tak da, če je možnost samo za eno, sem pristaš kadi, najbolje pa, če je oboje :)
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Mi2 bova cez kaki dve leti v tem polozaju. :D
Glede barv - meni je lepo ce je bolj barvito, odvisno pa je predvsem kako stanovanje oz hiso imas. Mi2 se bova selila v hiso, ki je narjena iz kamna, bolj na istrski nacin. Znotraj so narejene "fuge" s kamnitimi deli. Se pravi neki ful pisanega ne pride v postev. Jaz razmisljam o kaki svetlo oker oz marelicni barvi. Itak potem ful pozivis z zavesami in ostalimi dodatki ;)
Opremljala bova iz Ikee, saj sva mlada in skor brez denarja, masivni kosi pridejo kasneje ko bo bolj mastna placa :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

mateja79 napisal/-a:Ampak to morate imet ogromne kuhinje, da lahko otok notri postavite? Jaz sem si zamislila šank, ampak še ta ne vem, če bo šel notri.
Kakšne imate pa kaj mize in koliko velike?

kuhinjo mava mejhno, da je mogl bit čist vse po meri narjen, ampak šank pa je :D miza je dolga 160 cm, raztegne se na 180 cm

v kopalnici je bla žal že v osnovi kad notr, če bi delala sama, bi dala notr samo tuš kabino, ker kadi ne rabva pa še preveč placa zasede
mateja79
Debatorica
Debatorica

TOM-Lady napisal/-a:Pa sej otok ne rabiš met nevem kuk velik. Pač tuk da npr. noter vstavis štedilnik, ali umivalnik (pač po želji), ali pa imaš to kvečjemu za delovni pult. Čist odvisno kake potrebe in želje imaš.
Sej tud šank ne pride slabo. Kuk maš pa veliko kuhinjo?

Tam okrog 11 kvadratnih metrov.
mateja79
Debatorica
Debatorica

gaby_ napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:

če je možnost,kar oboje. tukaj je sicer dilema, ker pri nas doma se večinoma vsi tuširamo(vsakodnevno), potem mogoče enkrat na teden/dva tedna pa zapaše prav tisti bubble bath. in zdaj če maš samo tuš, potem si peneče kopeli pač ne moreš pričarati. če maš pa samo kad, potem pa se stuširaš še vseeno lahko. tak da, če je možnost samo za eno, sem pristaš kadi, najbolje pa, če je oboje :)

Se strinjam, da je najboljš oboje. Imate kaj od tega masažnega? Oziroma se to sploh splača.
Midva imamava prostor samo za eno in se odločava, da bi dala kad notri, ker se rada razvajava.

Kakšne imate kaj barve kopalnic, oziroma katere so trenutno in?
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

^^
mi2 sva tudi zdej v opremljanju kopalnice...je sicer majhna vendar obvezno mora biti v njej kad in to zato, ker si jaz pogosto umivam lase na hitro (tako, čez rob kadi) in še zato, ker ko bova imela otroke jih je skoraj nemogoče kopati v tuš kabini (pa še prikrajšaš jih za bubble bath). Izbrano imava pa tole: http://www.nakupovanje.net/kolpa-san-gr ... pr-1193749
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

mateja79 napisal/-a:
Se strinjam, da je najboljš oboje. Imate kaj od tega masažnega? Oziroma se to sploh splača.
Midva imamava prostor samo za eno in se odločava, da bi dala kad notri, ker se rada razvajava.

Kakšne imate kaj barve kopalnic, oziroma katere so trenutno in?

masažna kad je super. se pa splača le v primeru, da jo bosta uporablajala (ker je dosti dražja od navadne).

mi mamo doma sice modro belo kombinacijo, ampak je že kar nekaj let.
moja sanjska kopalnica je pa kombinacja temno rjavega lesa in bele barve (tak način kot je borboletta dala link).
so pa moderne tudi zelo močne barve (ampak ponavadi delaš kopalnico za dlje časa, tako da je vsaj te trajne kose pametno izbrati nevtralne, ker se trendi hitro spreminjajo).
aja, tudi črno bela kombincija je super, ampak moraš paziti, da ni preveč črne, saj zelo zatemni prostor (še posebej, če je prostor majhen, se raje odločaj za svetlejše barve).
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Če se ne morete odločit med tuš kabino ali banjo, priporočam kaj takega:
http://77.240.13.10/betterbathrooms/3/1/314ac16d229d881bbbe24386b219e5fc.jpg

Res praktična zadeva. Oboje v enem.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

borboletta - dobra je ja, ampak men osebno so bolj všeč kotne.(čist stvar okusa :wink: )

Pa js osebno mi mela masažno :P

Kar se tiče same kombinacije barv, so men osebno najlepše kombinacije: rjava(svetlo, temno), belo-črna kombinacija(ful huda,morda jo bom pa imela), in pa takšna krem-marelična kombinacija(ne znam točn opisat!)
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jaz sicer še nimam kakih posebej izoblikovanih načrtov, kako bo opremljena najina hiška, ampak vem pa, da si v kopalnici definitivno želim kotno kad, ker doma smo pred leti vrgli ven kad in jo zamenjali s kabino, jaz pa takooo pogrešam kad :wink: in men je tud pomembno, da si lahko lase umijem posebej, na robu kadi, kar v kabini zelo težko izvajam, hehe
V primeru, da bova imela oboje, tudi kabino, bo ta definitivno zidana, v tem smislu, da pozidaš dodatno steno, ki predstavlja eno steno kabine:
Slika
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Meni so pa ful všeč tuš kabine, ki v bistvu niso tuš kabine po izgledu. :D Imajo samo steklena vrata, skozi katera vstopiš, in cel prostor je zastekljen (iz treh strani ali iz ene - odvisno od sten), spodaj pa so ploščice kot recimo na ostalem delu kopalnice. Torej ni neke kabine, ampak samo nov prostor. Tla so enakomerna, nikjer ni nič dvignjeno (kot ko recimo stopiš v današnji tuš, ima spodaj malo banjico - te tam ni). Ne vem, če mejkam sens. :D
Približno tako, samo povsem zravnano spodaj: http://i152.photobucket.com/albums/s162 ... er-art.jpg

Sicer pa bi jaz imela tuš in kad. Obvezno želim les v kopalnici in neko udobno sedalo.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jaz bi tudi imela zastekljen tuš (kot goofy_qa) s tem, da me ne moti, če je spodaj nizka 'kad', ker je to v bistvu zelo praktično, da ti ne plava cela kopalnica.
drugače pa, ja les zgleda noro dobro, ampak povsem nepraktično (zaradi vlage). itak na prospektih lahko naredijo, kot jim zapaše, v realnem je pa to malo drugače.
Odgovori