Kako mu dati vedeti, da sva lahko le prijatelja?

Pomoč iz čustvenih stisk.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

ok, on bi se prisilil v prijateljstvo z mano. Že prav... :D
Tinček
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a Tinček »

hej,sem čist frišn tukaj :)

No kar se teme tiče je kar težko povedat in mu dati jasno vedit da nebo nič več kot prijatelj... Sem že doživu to na lastni koži in ni prijetn. Sem se pa sprijaznu s tem drugega mi ni preostalo. Pa da še povem sma ohranila stike kot prijatelja.. in se mi zdi da je k temu pripomoglo to, da je med nama kar lepo št. kilometrov.
Je pa vse odvisno od človeka samega a ne. Moje mnenje in izkušnje :wink:
Bodi to kar si in ne tisto kar bi rad bil!
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

LaHauteCouture napisal/-a:ti si tak pametn, da kr smrdi.

Ne morem ti pomagat, če imaš nos pokvarjen. :)

LaHauteCouture napisal/-a:a potem mu naj po tvojem kr rečem: "Ej ne morma se več družit" pa ga vržem na totaln ignor..!??

(Pa možgane.)

Moraš mu pustit, da ti pove, kar ti ima za povedat: da si mu všeč, in kaj si on želi od tebe. Ko ti to pove, mu moraš razložit, kako je pri tebi na stvari. Potem pa naj bo, kar bo.

Vtis imam, da v svojem življenju veliko odlašaš neizogibno. Objekta svoje obsedenosti ne soočiš s svojimi čustvi, da ti ne more rečt ne, da si lahko še naprej obsedena z njim. Človeka, ki te ima rad, pa ne soočiš s tem, da te ne more imet, ker bi rada še naprej imela korist od njegove naklonjenosti. Živiš v domišljijskem svetu, namesto da bi gradila nekaj realnega.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

marypa napisal/-a:ok, on bi se prisilil v prijateljstvo z mano. Že prav... :D

Ne vem, če si opazila, ampak moji komentarji doslej se sploh niso nanašali na tvojo situacijo, ker se mi tvoja situacija zdi korektna. Nimaš interesa, torej si ga dala na hladno, in to je to. Človek se ne matra po nepotrebnem in je vse v redu.

Ne gre za samozavest, gre za "opportunity cost". Če obstaja upanje na parčkanje, potem moškega privlači tako tvoj karakter kot tvoj fizični izgled. Kaj se zgodi, če daš moškemu vedeti, da za parčkanje nima šans, njega pa je pretežno privlačil tvoj nadpovprečen fizični izgled, medtem ko je tvoj karakter zgolj povprečen? Kot element privlačnosti ostane le še tvoj karakter, in nisi več zanimiva.

(Lahko pa tudi rabi čas, ker te pač rabi prebolet.)
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaHauteCouture »

Alwaleed napisal/-a:Moraš mu pustit, da ti pove, kar ti ima za povedat: da si mu všeč, in kaj si on želi od tebe. Ko ti to pove, mu moraš razložit, kako je pri tebi na stvari. Potem pa naj bo, kar bo.

Vtis imam, da v svojem življenju veliko odlašaš neizogibno. Objekta svoje obsedenosti ne soočiš s svojimi čustvi, da ti ne more rečt ne, da si lahko še naprej obsedena z njim. Človeka, ki te ima rad, pa ne soočiš s tem, da te ne more imet, ker bi rada še naprej imela korist od njegove naklonjenosti. Živiš v domišljijskem svetu, namesto da bi gradila nekaj realnega.

Ful filozofiraš in slabo filozofiraš :wink:
Kakšno korist pa imam od njegove naklonjenosti? Ne smemo imeti prijateljev, ker gre pri vsem samo za koristi?
Aja pa kaj je zate realno?
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LaHauteCouture napisal/-a:Ful filozofiraš in slabo filozofiraš :wink:

Tu ni nobene filozofije, le dejstva.

LaHauteCouture napisal/-a:Kakšno korist pa imam od njegove naklonjenosti?

Prijetno ga je imeti za prijatelja, zato bi ti rada ta odnos nadaljevala, brez obzira na to, kaj bi on rad in kakšno frustracijo s tem povzročaš njemu. To ni s tvoje strani prav nič prijateljsko, temveč zgolj uživaš v tem, kar imaš od tega odnosa, in bi rada uživala v tem še naprej. Zato se kot kakšna podlasica izogibaš konfrontaciji z njim in iščeš nasvete, kako bi ga lahko razočarala, brez da bi izgubila, kar doživljaš lepega v tem odnosu.

LaHauteCouture napisal/-a:Aja pa kaj je zate realno?

No, seveda so tudi sanje realne - v tem smislu pač, da jih zares sanjaš.

Ampak v tvojem primeru je laž tako tvoja obsedenost s tipom, ki ima punco, kot je laž tvoje "prijateljstvo" s tem tipom, ki upa, da boš nekoč bila z njim. Oboje je laž in prej, kot se bo to oboje končalo, prej bosta lahko oba našla nek izpolnjujoč odnos, ki bo dejansko imel kakšno prihodnost.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

A nisem napisala, da ga nočem prizadet!? in ravno zato sprašujem, kaj naj naredim... :roll:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LaHauteCouture napisal/-a:A nisem napisala, da ga nočem prizadet!? in ravno zato sprašujem, kaj naj naredim... :roll:

Če ga nočeš prizadet, potem bodi z njim. Kaj se ve, mogoče ga pa še vzljubiš!

Ne, resno: razblinjanje upov boli, in tej bolečini se ni mogoče izogniti. Če ga nočeš soočiti z resnico, lahko to kvečjemu odlagaš - dokler se ali ti ne premisliš in ugotoviš, da je pa v resnici moški tvojih sanj in da ga ljubiš; ali pa se on naveliča vztrajati.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Alwaleed napisal/-a:
LaHauteCouture napisal/-a:A nisem napisala, da ga nočem prizadet!? in ravno zato sprašujem, kaj naj naredim... :roll:

Če ga nočeš prizadet, potem bodi z njim. Kaj se ve, mogoče ga pa še vzljubiš!

Ne, resno: razblinjanje upov boli, in tej bolečini se ni mogoče izogniti. Če ga nočeš soočiti z resnico, lahko to kvečjemu odlagaš - dokler se ali ti ne premisliš in ugotoviš, da je pa v resnici moški tvojih sanj in da ga ljubiš; ali pa se on naveliča vztrajati.

Pa ti nisi normaln!! ne resno nisi!
Z nekom naj bom samo zato, da ga ne bom prizadela?
Glede tega, da bi ga lahko vzljubila.. če po vsem tem času, odkar se druživa, nisem do njega čutila nič več od prijateljstva, zakaj bi se kr naenkrat sedaj lahko zaljubila vanj?? Plus tega verjamem v to, da mora biti med dvema nekaj več, kot le prijateljstvo, da se lahko podata v zvezo...

Alwaleed hvala za nasvete, ampak same puhlice trosiš.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LaHauteCouture napisal/-a:Pa ti nisi normaln!! ne resno nisi!
Z nekom naj bom samo zato, da ga ne bom prizadela?

Hahaha. :)

Vidim, da si ena od tistih, ki ne prepoznajo sarkazma, če ne piše zraven na veliko, da je sarkazem ;)

LaHauteCouture napisal/-a:Glede tega, da bi ga lahko vzljubila.. če po vsem tem času, odkar se druživa, nisem do njega čutila nič več od prijateljstva, zakaj bi se kr naenkrat sedaj lahko zaljubila vanj?? Plus tega verjamem v to, da mora biti med dvema nekaj več, kot le prijateljstvo, da se lahko podata v zvezo...

Seveda, saj to je bila moja poanta. Če nimaš interesa, ga nimaš, torej je vsako nadaljnje zavlačevanje podaljševanje njegove frustracije in odlaganje bolečine in razočaranja.

LaHauteCouture napisal/-a:Alwaleed hvala za nasvete, ampak same puhlice trosiš.

Pearls to pigs.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

pa kaj ti sploh prebereš kaj on piše? Alwaleed je čist lepo in jasno napisal kakšne opcije imaš.. nekako tako je, da se neprijetni situaciji neboš mogla izognit in tudi če si boš še tako želela, da ga nebi prizadela, ga skoraj zagotovo boš. edina (teoretična) opcija, da bi on na koncu bil srečen in popolnom neprizadet, bi bilo to, da bi pač bla z njim. Alwaled ti je podal opcijo, ni ti svetoval, še manj pa rekel, da to MORAŠ narest. nekega stoprocentnega in preverjenega nasveta tukaj pač žal ni.. povedat, počakat na reakcijo in počakat kaj bo.
mogoče je fajn od časa do časa ob branju kakšnega mnenja tudi malo razmišljat, ne pa vzet vsako besedo in vsak stavek absolutno in dobesedno.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Kak naj prepoznam sarkazem, če je vsaka naslednja stvar, ki jo napišeš bolj neumna.. :roll:
5 stvari si se v življenju naučil oz. jih dal skoz, zdaj pa misliš, da vse veš in da si doživel vse..

Daj ne da se mi s tabo.. odpri svojo temo in notri piši svoje globoke ideje, do katerih te je pripeljalo življenje.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

rachka_ napisal/-a:pa kaj ti sploh prebereš kaj on piše? Alwaleed je čist lepo in jasno napisal kakšne opcije imaš.. nekako tako je, da se neprijetni situaciji neboš mogla izognit in tudi če si boš še tako želela, da ga nebi prizadela, ga skoraj zagotovo boš. edina (teoretična) opcija, da bi on na koncu bil srečen in popolnom neprizadet, bi bilo to, da bi pač bla z njim. Alwaled ti je podal opcijo, ni ti svetoval, še manj pa rekel, da to MORAŠ narest. nekega stoprocentnega in preverjenega nasveta tukaj pač žal ni.. povedat, počakat na reakcijo in počakat kaj bo.
mogoče je fajn od časa do časa ob branju kakšnega mnenja tudi malo razmišljat, ne pa vzet vsako besedo in vsak stavek absolutno in dobesedno.

ja pa si ti prebrala kaj piše? :roll: če bi njega upoštevala potem je najbolje da nimam prijateljev in si najdem nekoga oz. se prisilim da se bom zaljubila v nekoga ki me bo ljubil in potem bo moje življenje realno zgrajeno..
Raje bi imela kakšen nasvet nekoga, ki je bil v podobni situaciji..
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

nevem no.. jaz razumem kaj hoče povedat :) kr konc koncev nekih blaznih opcij tukaj ni (govorim iz svojih izkušenj). in če začneš iskat neke nerealne, komplicirane rešitve, se pač s tem ustvarijo tudi nerealne, mogoče malo čudno zveneče opcije.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LaHauteCouture napisal/-a:če bi njega upoštevala potem je najbolje da nimam prijateljev in si najdem nekoga oz. se prisilim da se bom zaljubila v nekoga ki me bo ljubil in potem bo moje življenje realno zgrajeno..

Ne eno ne drugo.

LaHauteCouture napisal/-a:Raje bi imela kakšen nasvet nekoga, ki je bil v podobni situaciji..

Dobila si ga. Ti samo nočeš štekat.
Odgovori