Psiholog, psihiater

Pomoč iz čustvenih stisk.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

*oranžna* napisal/-a:red_rose, a se je šlo za težave povezane s seksom?

:lol: :lol: :lol:

čene pa red_rose, vse lepo in prou ampak (!) nvem od kje ti tebi da ljudje majo tolko denarja (brezplačnih psihiatrou je malo pa še ti te samo z zdravili filajo) in kar je najbolj pomembno - nis(m)o vsi tko odprti da bi razlagali kr enmu x svoje probleme.. res je, včasih se je lih neznancu lažje izpovedat sam eni se ne vidimo/vidijo v tem

js zase vem da bi NUJNO rabla psihiatra, sam vsakič k sm na tej točki da utipkam številko, me blokira dejstvo da nbi upala vsega kr tko povedat in vem da bi 3/4 pomembnih stvari zamolčala :roll:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

eh ne sej to je vse na zavarovanje (ce bi bli obvezni pregledi :D ). pa psiholog in psihiater je drugo. psiholog ti ne more nobenga zdravila predpisat :wink: (to delajo psihiatri)
pa ce mal potozis splosni zdravnici dobis napotnico in mas tut zastonj

*oranžna* napisal/-a:red_rose, a se je šlo za težave povezane s seksom?

ne... :rofl: a ti to resno? :alien:
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

mah, samoplačniški so boljši in zdravnici res nbi šla najedat zarad tega.. in ja, poznam razliko med psihologi in psihiatri, ma js govorim od psihiatrou kr mi nikoli ni niti na kraj pameti padlo da bi šla h psihologu
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mortisha »

^^mislm da je res tko, poleg tega pa nkol ne veš...lahko kdo čez dost let zbrska da si obiskoval psihiatra in ti nrdijo štalo na šihtu...recimo..
Kot pa vem je varijanta da nimaš kartoteke, sam je zato tok dražje...js sm dajala za 1uro 80€ :? , da je blo brez kartoteke.
juhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a juhca »

Seyfullah..na kak način si prisla do tega da si sama lahko najboljs pomagaš?

No, recimo jaz sem imela hude težave po obiskovanju enega bioenergetika...ker sem bila osebnostno šibka, me je seveda on se bolj zdurmal.. bilo je hudo. Ampak na veliko srečo sem se spoznala, da je najbolje da zaupas vase, da gradiš na mislih, kaj si v resnici želiš. :roll:

LP
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

V svoji preteklosti bi rabla psihologa in psihiatra, ampak sem si sama pomagala, zdravnica pa na mojo željo stvari ni vpisala v kartoteko. Čeprav sem imela dost kritično stanje in po mnenju vseh strokovnjakov bi nujno mogla imeti pomoč za ozdravitev, sem uspela sama se "poštimat" ("bolezen", "stanje" se je vleklo več let)
Edino na čemer trenutno delam je napadi panike (parkrat letno) in premagujem strah pred višino. Kar je pa itak mala malca proti prejšni stvari.
A goal without a plan is just a wish.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ je to sploh možno? kritično stanje, nujna pomoč in da si potem sama opomoreš?
sam prašam :)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jah zelo težko. Volja do življenja mora biti izjemna (in pri meni tudi neznanska želja, da nihče tega ne izve). Ko sem spoznala, da je velik možnosti, da umrem, sem začela grabiti za vsako "biljko". Bilo je tako hudo, da imam kar nekaj spomina za nazaj zbrisanega in šele zdaj se mi ga je majhen del vrnilo.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ajča kaj pa si spremenila pri sebi, da ti je pomagalo prebroditi? :)

Jaz sem tudi že slišala od parih, da jim psiholog/psihoterapevt ni pomagal. Ampak ne smemo posploševat. Večini še zmeri pomaga. O psihiatrih pa nimam komentarja, njihov način mi je povsem zgrešen, sploh če sodim kako pomagajo moji stari mami.

Sem pa zadnjič nekje prebrala, da je v stari Ljubljani svetovalnica Posvet, kjer ena ura stane simboličnih 5 eurov in baje so prov fajn.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Hja težko reči, ker sem komplet sebe spremenila (razmišljanje, reakcije). Sploh pa moje sprejemanje okolice, hotela sem izboljšati odnose z ljudmi, ki jih imam rada, tako da mislim, da je bilo to glavno "gonilo" - izboljšati odnose, ker sem videla da uničujem vse okoli sebe.
Sicer se ni nič čez noč naredilo, sem mela krize in padce vmes dost hude, ampak sem mela jasno zastavljen cilj in sem vedela, da če se vrnem nazaj ne bom mogla več ven iz tega priti. Če nimaš jasnega cilja in če si tega res ne želiš, ni šans, da ti uspe.
Zdej je že dve leti tega, eno leto odkar ni več nobenih kriz :)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Sam ku ti je pa ratalo prikrit tko hudo stanje (to sklepam iz tistega k si napisala da si mela neznansko željo, da ne bi nihče zvedu)?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Reče se laganje, skrivanje.. Na vsako malenkost paziš, da te ne ujamejo na laži. Naučiš se manipulirati in lagati, na kar nisem ponosna in česar se ne poslužujem več, ampak resnice za nazaj tudi ne mislim povedati. To je za mano in naj tam tudi ostane
Konec OT
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ajča thx. Ja, izboljšanje odnosov zagotovo super pripomore k izboljšanju.

Sicer pa ``fake´´ nasmeh ni težko pričarat na obraz. Ampak je vseeno v krizi nekaj najslabšega kar lahko narediš.
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a *Lally* »

A mi lahko kdo iz prve roke priporoči kakzga dobra psihologa/injo (mogoče bo blo še celo boljše da je ženska) v LJ ali okolici?
Kakšne so cene terapij pri samoplačnikih?
nayka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nayka »

Eno vprašanje imam,.. vseeno,..

Kaj menite, bi oprostile svojemu bližnjemu, če bi naredil/a samomor zaradi bolezni? Sicer ne smrtne vendar pa boleče in neozdravljive.. (invalidnost).

Lep pozdrav in hvala za odgovore.
Odgovori