Izpit za avto
red_rose napisal/-a:NOVO VPRASANJE! NUJNO
Zdravniski pregled - kaj vse se rabi?! res rabim izvide okulista (nosim lece) in pa svojo kartoteko?! in kako naj jo dobim, ce bom pregled delala drugje - a to kar tako dajejo?![]()
rabš sam kartoteko.. greš do medicinske sestre tm, rečeš zakaj jo rabš in prosš če jo oni tja pošlejo.
ko boš pa na pregled pršla ti bojo pa itak vid pregledal oz. prašal če nosš očala/leče.
kok pa daste ve za cpp/prvo pomoč/zdravniškega? čist tko da primerjam mal. pa kok je ena ura v lj?..
me res sam tko zanima, da vidm če bom kj pršparala tuki. heh
- sarchika09
- Komunikatorka
eva. napisal/-a:danes sem imela 17-18 uro in sm šla 130km/h po avtocesti.![]()
![]()
hehe
A mate ve tut velikokrat dvoje ure? js jih mam skoraj vedno. pri meni je redkost, da imam eno uro vožnje, in ne dveh skupaj.
Js mam tud velikrat po dve uri skupaj, sploh takrat, ko se recimo ne vozima po centru mesta...ju3 me čakata 2 uri avtoceste hkrati...komi čakam

Mnja...pa hitrosti me je še kr en mal strah (mam 21 ur, jutri bom mela 22 in 23), ampak opažam, da se mi je bol grozno vozit 90 po kakšni ovinkasti cesti kot pa 130 po avtocesti (kar se mi zdi nekako logično, ampak vseeno

eva. napisal/-a:danes sem imela 17-18 uro in sm šla 130km/h po avtocesti.![]()
![]()
hehe
A mate ve tut velikokrat dvoje ure? js jih mam skoraj vedno. pri meni je redkost, da imam eno uro vožnje, in ne dveh skupaj.
Jst sm mela vedno 2 uri skupi. Nikol nisva mela samo ene ure, je reku da je to čist brezveze, da rajš vid da mava po 2 uri skupi in večl predelava, pa da ni treba skos na uro gledat.
In men je blo tud kul to. Umes sva mela pavzo 10min da sva šla na čik to je blo pa to.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
KiLLyKa napisal/-a:eva. napisal/-a:danes sem imela 17-18 uro in sm šla 130km/h po avtocesti.![]()
![]()
hehe
Jst sm mela vedno 2 uri skupi. Nikol nisva mela samo ene ure, je reku da je to čist brezveze, da rajš vid da mava po 2 uri skupi in večl predelava, pa da ni treba skos na uro gledat.
In men je blo tud kul to. Umes sva mela pavzo 10min da sva šla na čik to je blo pa to.
Jaz sem imela v Ljubljani vedno eno uro vožnje, potem sem šla pa v Postojno delat izpit, sem imela pa vedno 3 ure vožnje skupaj, pa se mi sploh ni zdelo preveč, mi je bilo veliko bolj všeč kot pa prej...
Ajča, se strinjam s tabo. Jaz sem delala izpit najprej v Ljubljani in sem se res dobro naučila voziti po mestu, ampak ko sem prišla v Postojno, na Planinske ride (ovinke od Planine proti Postojni, ko je kar nekaj ovinkov za 180°), sem pa ugotovila, da sploh ne znam vozit... Tako kot sem jaz delala izpit za avto, v Ljubljani in Postojni, se mi zdi, da sem se res veliko več naučila, kot pa če bi delala samo v Ljubljani ali pa samo v Postojni... Jaz živim v takih krajih, kjer je veliko ovinkov, ozke ceste, hribi...
Za hitro vožnjo po ovinkih potrebuješ malo več znanja in poguma kot pa za hitro vožnjo po avtocesti.
- sarchika09
- Komunikatorka
Meni je 90km/h po stranski ovinkasti cesti bol grozno zato, ker so pač ovinki...mogoče tudi občutek manjše kontrole nad vozilom; na avtocesti mi pa tistih 130km/h ni taka panika, ker je pač več ali manj ravno, tu in tam kakšen ovinek pa še ta ni neki ful ovinek ampak greš lepo počasi notr (jao sem zdaj to čudno napisala, upam da se razume kaj mislim
).
Pa še to se mi zdi verjetno tistih 90 na stranski cesti mal bol groznih zato, ker se še pač učim oz. nimam nekih izkušenj (ati recimo, ki pa ima izpit že xy let pa pravi, da ni to nič takega se peljat lepo 90, če je takšna omejitev).

Pa še to se mi zdi verjetno tistih 90 na stranski cesti mal bol groznih zato, ker se še pač učim oz. nimam nekih izkušenj (ati recimo, ki pa ima izpit že xy let pa pravi, da ni to nič takega se peljat lepo 90, če je takšna omejitev).
sarchika09 napisal/-a:Pa še to se mi zdi verjetno tistih 90 na stranski cesti mal bol groznih zato, ker se še pač učim oz. nimam nekih izkušenj (ati recimo, ki pa ima izpit že xy let pa pravi, da ni to nič takega se peljat lepo 90, če je takšna omejitev).
Odvisno je tudi od tega, če ti takšno cesto poznaš ali ne. Če ti cesto dobro poznaš, veš, kakšen bo naslednji ovinek in veš, kje lahko pritisneš na gas, kje pa je bolj, da malo zmanjšaš. Če pa ceste ne poznaš, boš pa verjetno vozila malo bolj previdno, da te kakšen čuden ovinek ne preseneti...
Ni pa nujno, da če je omejitev 90, da se dejansko da peljat 90... Recimo pri nas je omejitev 90, ampak je taka cesta, da ni šans, da greš 90, še 70 težko.
- sarchika09
- Komunikatorka
No sej, tudi to je fora, ker me vedno vodi na takšne ceste, ki jih ne poznam (on jih) in recimo js vidim en ovinek, želim zmanjšat pa mi inštruktor, ki cesto pozna, vedno reče naj dam po gasu lepo na 90, ker se da tako peljat. V takšnih primerih mi je mal grozno, sej recimo če cesto poznam, ni takšen bav bav (
)...npr. cesta proti Laškem, ki sva jo res prefurala in podnevi in ponoči, ki je zdaj neki normalnega...ostale ceste, kje bol izven Celja ali pa recimo danes, ko sva se peljala proti Velenju (sej sem se peljala tam, ampak vedno kot sopotnik
) in ceste nisem poznala, mi je tudi blo malo scary 
Se pa tudi najde kje kakšna cesta ja, ko je omejitev 90 pa se še 70 komi peleš...pač moreš prilagodit hitrost.
Mi gre pa včasih tudi ful na živce, ko se js peljem lepo po omejitvi in se mi en kreten (:D) prilepi za rit, pa ne da bi prehitel al pa kej, če se že ne mori normalno zadi peljat...ne, on se lepo pelje čist za mano

Se pa tudi najde kje kakšna cesta ja, ko je omejitev 90 pa se še 70 komi peleš...pač moreš prilagodit hitrost.
Mi gre pa včasih tudi ful na živce, ko se js peljem lepo po omejitvi in se mi en kreten (:D) prilepi za rit, pa ne da bi prehitel al pa kej, če se že ne mori normalno zadi peljat...ne, on se lepo pelje čist za mano

-
- Kofetarica
- Kontakt:
red_rose napisal/-a:NOVO VPRASANJE! NUJNO
Zdravniski pregled - kaj vse se rabi?! res rabim izvide okulista (nosim lece) in pa svojo kartoteko?! in kako naj jo dobim, ce bom pregled delala drugje - a to kar tako dajejo?![]()
Izvid okulista ne sme bit starejši od 6 mesecev, drugače ti nekje posebej zaračunajo še okulista (na primer v železniškem zdravstvenem domu) tako, da to se kr splača imet s sabo.
Za karton pa pokličeš tja kjer ga imaš poveš, da ga rabiš za pregled in kam naj ga pošljejo. Ponavadi ga ne dajo v roke ampak pošljejo in potem od tam kjer si imela pregled tud pošljejo nazaj v tvoj zdravstveni dom.
eva. napisal/-a:@ love.<3 js delam izpit v avtošoli Šmarca, in dajem za eno uro vožnje 21€. imajo pa tako, da če kupiš 20ur hkrati, stane ura 19€, samo moraš ta znesek plačati v enkratnem znesku, v kešu.
Kok pa kej druge dajete za uro vožnje??
js sm dala prva pomoč 74€, cpp (pač vse skupej) 71€, zdravniški 31€, občinski testi 28-29€.. ure pa vzemam prek kšk-ja in me pride ena ura 15,5. drugač pa stane ena ura 22€, za dijake 19€. sam majo pa ob koncu šolskega leta pomoje ene akcije k je en ura (usaj letos je blo) 18€, v jesenskem in decemberskem majo cnej če pri njih delaš cpp v skupin (prvih 10 ur dobiš po 11€).. pa tko no..
sam js sm se res zafrklna k nism šla delat prek skupine kr je vse velik cnej.
drugač pa je ta izpit res drg ja. pa pol maš še društvene je ene 17€ spet pa glavna je tut neki tazga + izpit za avto (kartico) morš plača k je pa tut 17€..