Miss_M napisal/-a:"Mislim, da izkušnja sama pomeni več kot ves denar.
Poleg tega, 300€, 400€ ali 500€ tudi ni tako malo - glede na to, da si s tem plačuješ le lastni špas (torej make up, žurke, itd itd). Moraš gledat na to, da ŽIVIŠ pri družini, in z hrano, pijačo, bivanjem na splošno nimaš niti najmanjšega stroška. "
No jaz sem tu mislila povedat da nekdo k res pričakuje bajne zepnine kot au pair da nima kej iskat (da je jpredvsem to ena izkusnja), mogoče sem se mal čudno izrazla..pardon

Definitivno sm pa mislila tu da je izkusnja najpomembnejša

hehe
Hvala za izčrapan odg,
Nevem če bi se upala kr tko na free it k druzini (brez agencije), se mi zdi da si nekak prek agencije zaščiten (ali ne?

Koliko na teden pa delas kot au pair?

No, koliko sem videla na spletni strani prek katere sem našla mojo družino, imajo tako urejeno, da maš neko listino za določene države. Zdaj koliko ti ta listina pomaga, ne vem.
Sama au pair statusa nebi klicala delo. Predvsem iz razloga, ker to ni neki fizični napor. Jaz moram od ponedeljka do petka vsak dan skuhat kosilo, trenutno ko je tamal še doma, moram biti z njim doma - lahko pa seveda tudi kam greva, le do 14:00 moram v vrtcu pobrat tamalo. Potem sem z obema do nekje 18:00, od takrat naprej pa lahko grem kam hočem itd, le v primeru, da si starša zaželita it kam, ostajam doma. - To smo se sami tako zmenili.
Vikende, njune fraj dni in dopuste imam zase in za svoje interese.
Aja, drugače pa, poleg tega, da moram imeti pazko na otroka, delam še ostale stvari, ki so mi samoumevne, ker sem jih recimo doma tud mogla počet. Pomivam posodo (oz. to počne pralni stroj), pospravlam, sčistim in zlikam.
Ker bo pa sedaj tamala šla v prikoso (prinas je to mala šola) in tamali v prvi razred šole bo tedenski plan malo drugačen. Tako bom recimo 3x tedensko mela dopoldneve zase (kosilo moram seveda še vseeno kuhat), 2x tedensko bom tamalega spravla na tek, 1x tedensko z tamalo na nek šport za matere in otroka (

).. in to je to
Konec septembra pa se tudi meni začne tečaj 2x tedensko, 1x tedensko pa imave z materjo dogovorjeno da hodive v fitnes.
Tako da bo po koncu drugega tedna malo bolj pestro. Se že veselim!