kako ste fantu sporočile da ste noseče ?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

keksy napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:
underdogy napisal/-a:Se ti nezdi da bi s tem unicila njemu zivljenje malo pretirano? Sej pa ni bla samo ona prisotna ko je otrok nastal - bo moral pac posledice sprejet ce mu je tezko kondome kupit.
Vsaj meni se ne zdi dopustno, da tip stisne rep med noge ko se kaj takega zgodi - mi je pa pri takih maminih sinckih, ki so nesposobni skrbet se zase, v tolazbo da so zakonsko obvezani vsaj placevat prezivnino (a.k.a. denarno kazen za bit prasec)

ti maš pa dvojna merila
če sta skupi nardila otroka se loh tut skupi odločta ali ga bosta obdržala ali ne

Ne ni res če bi men tip naredu otroka pa bi ga jst hotla obdržat on pa ne,sigurno nebi zrd njega nardila splava!

ja ok ampak tvoja zveza s tipom bi po vsej verjetnosti propadla in bi ti ostala sama s trebuhom, s katerim pač loh nardiš kar se ti zaželi. jaz govorim o tem, da če je pač nek par naredil otroka in se imata rada in bi želela ostat skupaj, da je tut fer, če skupaj odločata o otrokovi usodi. vkolikor se ti pač jeb* za partnerja, storiš kar se tebi zdi, ampak ne vem, kakšne zveze imate ve, da se vam jeb* za to, kaj si partner misli

vso to sranje o tem kako smo ženske boge in kaj mormo prenašat med nosečnostjo se mi zdi primitivno, meni je to izsiljevanje in manupuliranje s partnerjem in izničevanje njegove pomembnosti pri starševstvu
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

Horus napisal/-a:
mayus napisal/-a:hey punce..nujno rabim pomoč..stara sem 20 let in sem zanosila.Otrok ni bil načtrovan ampak ga bom vsekakor obdržala,moj fant si otrok še ne želi in ne vem kako mu naj to povem da bo najlažje sprejel?Hvala za pomoč

Kako bi se ti pocutila, ce bi nekdo drug namesto tebe odlocal o tem, ali ti unici zivljenje ali ne? In ja, za nekoga, ki otrok ne zeli, pomeni ta zelo verjetno uniceno zivljenje. Ce ze o tem odlocas sama, potem vsaj pusti, da naj se on sam odloci, ali ga bo priznal ali ne oz. ali bo skrbel zanj ali ne.

On naj se odloči ali bo skrbel zanj ali ne? A se hecaš???? Če je njegov, mora skrbeti zanj. To ni nobeno odločanje....lohk ga sicer ne prizna, v tem primeru pa priznanje dobiš preko sodišča. Prav tako odmero preživnine.
Odloča se prej....k natakneš kondom. Zdej se nimata več kej dost odločat. Je pa tvoje: boš dala svojemu otroku življenje in skrbela zanj ali pa se boš ploda znebila. On tle ne bi smel imet besede.
Njegovo pa je, da se odloči, ali bosta za otroka skrbela skupaj - kot par, ali pa bo otroka imel med vikendi (oz skrbel zanj zgolj finančno).

Pa še nekaj ..... kakor koli se že odločiš, glej da bo odločitev TVOJA, ker boš z njo morala živeti celo življenje....poti nazaj ni!!!

PS Srečno
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Pustmo kdo je kriv. Jst sm dala gospodični nasvet, ki se mi zdi najprimernejši. Tvoje mnenje je pa tvoje mnenje.

Splav je invaziven poseg v telo, ki pušča posledice. Tako fizične kot psihične. Lahko povzroči tudi neplodnost, botruje nastanku raka...Brez dvoma sem mnenja, da nobeno bitje na svetu nima pravice odločati o tem, kaj bom naredila s svojim telesom. Feminizem gor al dol. Ebe se mi za to.
Na žalost sem v življenju dala skozi oboje - tako porod kot splav. Čeprav je že skoraj 10 let od splava, ne mine dan, da tega ne obžalujem. Prej nisem, vendar danes, ko gledam svojo hči, se nehote vprašam, kakšen bi bil moj prvi otrok. Bi imel modre ali rjave oči? Bi cepetal z nogami ko bi bil jezen? In nenazadnje - v čem je slabši od nje, da si on ni zaslužil življenja. Ker ima napačnega očeta? Ker on takrat ni hotel otroka?
Naredila sem isto napako, kot jo sedaj zaznavam pri mayus. Pustila sem, da se drugi (starši, on, okolica, prijateljice,...) odločijo namesto mene. Če bi šla še nekrat skozi to, bi se odločila drugače.
ŠE ENKRAT IZ SRCA: Ne imej otroka zaradi partnerja. Imej ga zaradi sebe. In če si pripravljena skrbeti zanj (TUDI SAMA) in misliš, da boš kos nalogi - ga obdrži. Če si skeptična, misliš da to ni to kar si želiš, da ti bo bolje brez otroka - naredi splav. Partner danes je, jutri ga ni. In če imaš (ali ubiješ) otroka zaradi njega - kompromisa, njegove želje, odločitve... ti bo kasneje žal.
Življenje ni tako kot ga načrtujemo. Tu pomislim na svojo mamo.....pri 27 postala vdova z dvema majhnima otrokoma (4 in 1 leto). Ni si sicer izbrala samohranilstva, ampak ji je blo namenjeno.
Drugi primer - punca, noseča 8 mesecev, zapusti jo fant, naredi samomor. Tko da, sama s trebuhom al pa otrokom lohk ostaneš tud v primeru, ko si otroka želita oba.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

No pol sem si pa prepovršno in napačno interpretirala tvoj post. Se opravičujem.

Glede tega zadnjega, kar si napisal - prisilnega sodelovanja, se pa popolnoma strinjam.
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

barbika 444 sem se kar malo zamislila...sicer sama nisem v taksni situaciji ampak si zelo lepo in realno napisala...
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

Če si ga ne želi, potem ne rabiš niti razmišljat na kakšen način mu boš to povedala, ker odziv bo kakršen bo (pa četud mu to olepšuješ na sto in en način)... Skratka ti si se torej odločila, da boš otroka obdržala, preden to poveš svojemu fantu, družini(sklepam da te še oni vzdržujejo), ampak kako ga boš pa preživljala, kaj mu boš nudila... pomisli tudi na otroka.. Je to res kar si želiš, lahko ga je naredit, pa na svet spravit, težje ga je preživljat.. si torej pri tej starosti, v tej situaciji pripravljena na to odgovornost, ki jo boš nosila celo življenje?
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

pa drugace obstaja tudi socialna pomoc s katero se da pregurat. res pa je da tezko...
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Obstaja ja..ampak ni to vse.prevzeti vso odgovornost ki jo prinese otrok, in to pri 20-letih, se mi zdi kar malce pod vprašajem, ali pa se morda motim.Ljudje smo si različni, kakorkoli se bo odločila, posledice bo sama nosila, tako ali drugače
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ne sej se cist strinjam s tabo samo vseeno mislim da se v vsaki (normalni)zenski prebudi nek materinski nagon...in s tem pomojem pride tudi volja
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

verjamem da se prebudi.ampak nekateri primerki žensk so potem takšne, prve pol leta ali nekaj let vse lepo in prav, potem pa začne zanemarjat otroka(nikakor ne leti to na avtorico teme).Želela sem samo povedat, da je to velika odločitev, in da moraš gledat malce naprej, ne samo to:joj bejbija bom mela. Tukaj je še dosti več odgovornosti, ki se jo pa marsikatera ženska ne zaveda, dokler se ne pojavi v tej situaciji. Ampk potem poti nazaj ni!
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Pa še nekaj (glede konkretnega primera). Punca je samo napisala, da si fant otroka še ne želi. Po moje je pa povsem možno, da bo spremenil mnenje oz. bo nekako sprejel to. Ne pravim, da se bo to zgodilo, ampak sem že videla primere, ko si moški pač še ni želel otroka, ko pa je izvedel novico, je pa to sprejel kot odrasel moški in se počasi začel veseliti. Je pa seveda spet odvisno od pogojev oz. razmer.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Horus kaksen je pa tvoj komentar na tole:

barbika_444 napisal/-a:Splav je invaziven poseg v telo, ki pušča posledice. Tako fizične kot psihične. Lahko povzroči tudi neplodnost, botruje nastanku raka...

js bi namrec zlo tezko pomisla na splav, sploh odkar sem polnoletna, ze zarad teh razlogov!

in tu nima noben tvoj argument vec vrednosti. tu se vec ne gre za moralo ampak za morebitne HUDE posledice! teta je delala splav in ma tut grozne posledice. tu se vec ne gre samo zato kdo si zeli otrok in kdo ne, ampak kaj splav prinese s sabo.
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*skokica* napisal/-a:Pa še nekaj (glede konkretnega primera). Punca je samo napisala, da si fant otroka še ne želi. Po moje je pa povsem možno, da bo spremenil mnenje oz. bo nekako sprejel to. Ne pravim, da se bo to zgodilo, ampak sem že videla primere, ko si moški pač še ni želel otroka, ko pa je izvedel novico, je pa to sprejel kot odrasel moški in se počasi začel veseliti. Je pa seveda spet odvisno od pogojev oz. razmer.

moj si ga tud ne zeli pa bi tud pomojem porihtu stvari ce bi blo treba...ne smemo bit nesramne...vsak tip pa tud ne stisne rep med noge :)
Odgovori