Glivica Candida
-
- Sramežljivka
Tud jst sm mela to glivico.
Pri meni se je pojavljala tako, da sem imela vnetje mehurja( cca. usak drugi mesec),
test za candido pa nardiš tako da na tešče zjutraj, ko si še ne umiješ zob, pljuneš v kozarec poun vode. če se bodo pojavle neke bele nitke(tko se je pr men) potem je to to.
In ja, en mesec, nisem jedla sladkarij, mleko samo sojino( ki mi je full ušeč in ga še vedno pijem), nič pašte pa belga kruha in niti sadja.
Takrat je blo mal hudo k so ble lih češnje pa jih nisem mogla jest;SS:
Moram pa rečt da od takrat nimam nič problemov, tud shujšala sm enh 6 kil.
Drugače pa sem dobila neko trgovino z zdravo prehrano pa tem, in prodajajo kapsule proti candidi, tko da zdej si bom šla to kupit.
Pri meni se je pojavljala tako, da sem imela vnetje mehurja( cca. usak drugi mesec),
test za candido pa nardiš tako da na tešče zjutraj, ko si še ne umiješ zob, pljuneš v kozarec poun vode. če se bodo pojavle neke bele nitke(tko se je pr men) potem je to to.
In ja, en mesec, nisem jedla sladkarij, mleko samo sojino( ki mi je full ušeč in ga še vedno pijem), nič pašte pa belga kruha in niti sadja.
Takrat je blo mal hudo k so ble lih češnje pa jih nisem mogla jest;SS:
Moram pa rečt da od takrat nimam nič problemov, tud shujšala sm enh 6 kil.
Drugače pa sem dobila neko trgovino z zdravo prehrano pa tem, in prodajajo kapsule proti candidi, tko da zdej si bom šla to kupit.
-
- Sramežljivka
florazym in nutri max
Lih včeraj sem jih kupla, presenečena sem bila nad ceno,
47 evru za oboje, ko začneš trajajo 3 tedne, potem ko prideš na dozo ki je predpisana ( 6 tablet na dan) pa vsaka dva tedna nove.
Res je veliko, ampak jst sm mela s kandido fuuuul probleme, tud u bolnici sm bla tko , da za zdravje , mi to ni veliko denarja.
So pa narejene iz alg , ki ti vzdržujejo telesno floro, kljub temu pa se moraš izgobat sladkarijam, ki jih candida obožuje in se zato množi.
Lih včeraj sem jih kupla, presenečena sem bila nad ceno,
47 evru za oboje, ko začneš trajajo 3 tedne, potem ko prideš na dozo ki je predpisana ( 6 tablet na dan) pa vsaka dva tedna nove.
Res je veliko, ampak jst sm mela s kandido fuuuul probleme, tud u bolnici sm bla tko , da za zdravje , mi to ni veliko denarja.
So pa narejene iz alg , ki ti vzdržujejo telesno floro, kljub temu pa se moraš izgobat sladkarijam, ki jih candida obožuje in se zato množi.
- *Penelope*
- Komunikatorka
-
- Sramežljivka
Sploh ni važno kak kruh ješ, bel alpa črn.
Meni je zdravnica rekla , da tisti , ki ima kandido, si dela kruh doma sam,
s posebne moke.
Kruh se namreč nesme jesti zaradi kvasa, ker je candida neke vrste kvasovka.
Jst imam probleme z mehurjem, usaka 2 meseca sem imela vnetje, sem šla h zdravnici, me je nafilala z antibiotiki, po katerih se kandida še bolj širi, ker se z antibiotiki slabša imunski sistem.
Pejd si kupit te tablete, so naravne in prav za kandido, za zdravje pa bi dala jst vse bogatstvo, ker vem kako je, ker ni enega meseca, da me ne bi kaj bolelo.
Testenine lahko ješ malo, kupi si tiste integrale oz. polnozrnate.
LP
s posebne moke.
Jst imam probleme z mehurjem, usaka 2 meseca sem imela vnetje, sem šla h zdravnici, me je nafilala z antibiotiki, po katerih se kandida še bolj širi, ker se z antibiotiki slabša imunski sistem.
Pejd si kupit te tablete, so naravne in prav za kandido, za zdravje pa bi dala jst vse bogatstvo, ker vem kako je, ker ni enega meseca, da me ne bi kaj bolelo.
LP
-
- Sramežljivka
Sploh ni važno kak kruh ješ, bel alpa črn.
s posebne moke.
LP
s posebne moke.
LP
- *Penelope*
- Komunikatorka
Meni je zdravnik rekel, da lahko jem polnozrnat kruh in pa vse izdelke..Tudi meso lahko jem in ribe, razen svinjine.
Od mlečnih izdelkov pa kefir ali kislo mleko.
Probiolex ima zelo veliko probiotikov, ki so dobri za črevo. Dida so naravne tablete na osnovi česna in cimetovega olja, ki pomaga odganjati candido. Ekolostrum pa tudi prav tako zelo priporočajo.
Jaz jem zelenjavo, kislo sadje, polnozrnate izdelke, meso, robe, jajca, salame, hrenovke, pijem samo vodo in nesladkan čaj. Meni je rekle da glavno kar moram izločiti so vsi sladkorji( tudi v sadju) in pa bela moka, ter izdelki iz nje. To najbolj škodi. Drugo pa ne tako. LP
Od mlečnih izdelkov pa kefir ali kislo mleko.
Probiolex ima zelo veliko probiotikov, ki so dobri za črevo. Dida so naravne tablete na osnovi česna in cimetovega olja, ki pomaga odganjati candido. Ekolostrum pa tudi prav tako zelo priporočajo.
Jaz jem zelenjavo, kislo sadje, polnozrnate izdelke, meso, robe, jajca, salame, hrenovke, pijem samo vodo in nesladkan čaj. Meni je rekle da glavno kar moram izločiti so vsi sladkorji( tudi v sadju) in pa bela moka, ter izdelki iz nje. To najbolj škodi. Drugo pa ne tako. LP
-
- Sramežljivka
Js sm pa tko ugotovila da jo mam..
S fantom sma pred kakima 2 tednoma sexala, pa me je use grozno bolelo sploh nism uživala, peklo in bolelo me je.
Sm pač mislala da je pač tist dan ko sm konc z menstro, ker me velikrat takrat boli.
Pa sma pol spet pa me je spet isto bolelo..
Pol so se pa še krči začeli pa mi sploh ni blo jasno zakaj mam krče če sm šele zaključla z menstro.
Začelo me je tudi srbet tam spodi pa kr skos sm hodla lulat.
Pa sm šla k zdravnici pa je rekla da mam glivice..
mi je dala vaginalne tablete pa kremo(canesten).
zdej sm že porabla tablete pa nism čist zihr če je že bolš..
sm se naročla pri ginekologu in ga mam naslednji tedn.
A je mela kera isto.. mislim nism ziher če so to res znaki glivic..
da mam krče, da me boli vse tam dol.. ??
S fantom sma pred kakima 2 tednoma sexala, pa me je use grozno bolelo sploh nism uživala, peklo in bolelo me je.
Sm pač mislala da je pač tist dan ko sm konc z menstro, ker me velikrat takrat boli.
Pa sma pol spet pa me je spet isto bolelo..
Pol so se pa še krči začeli pa mi sploh ni blo jasno zakaj mam krče če sm šele zaključla z menstro.
Začelo me je tudi srbet tam spodi pa kr skos sm hodla lulat.
Pa sm šla k zdravnici pa je rekla da mam glivice..
mi je dala vaginalne tablete pa kremo(canesten).
zdej sm že porabla tablete pa nism čist zihr če je že bolš..
sm se naročla pri ginekologu in ga mam naslednji tedn.
A je mela kera isto.. mislim nism ziher če so to res znaki glivic..
da mam krče, da me boli vse tam dol.. ??
-
- Sramežljivka
- *Penelope*
- Komunikatorka
-
- Sramežljivka
Tko se je meni, prejšnji tedn, oz. še ta, me je ful peklo ,samo na zunanjem delu, pol je pa ginekologinja rekla, da prvi razlog je lahko kandida, drugi pa alergija na mehčalce, detergente.
Mazala sem se s canestenom, ker me je itk sam zuni peklo, drugi dan sm popizdla, in šla po te tablete, in nemorš verjet, sam drugi dan sem dobila voljo do seksa in še peči me je nehal.
Zaenkrat so res u redu.
Mazala sem se s canestenom, ker me je itk sam zuni peklo, drugi dan sm popizdla, in šla po te tablete, in nemorš verjet, sam drugi dan sem dobila voljo do seksa in še peči me je nehal.
Zaenkrat so res u redu.
- Tearjerker
- Cosmopsiho
sweety_ka22 napisal/-a:drugi dan sm popizdla, in šla po te tablete, in nemorš verjet, sam drugi dan sem dobila voljo do seksa in še peči me je nehal.
Upam, da si seksala s kondomom, drugače si po vsej verjetnosti glivice prenesla na partnerja, ki jih bo nato spet veselo nate in tako se sklene začaran krog. Glive imajo namreč dolg razvojni krog, glede na ostane patogene mikoorganizme in potrebno je eliminirate vse razvojne stopnje in ne samo hife (grudast izcedek, ki je viden).
Res ne vem kaj se je tako težko zadržat med zdravljenjem da si nožnica lepo v miru opomore al kaj....