Spletne trgovine

Novosti, trendi...
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Nad 22€ je 20%, nad 150% je pa še +20%.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
L|~A|n
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a L|~A|n »

*mala* napisal/-a:Nad 22€ je 20%, nad 150% je pa še +20%.

Ni 20% carina in 16% davek (ali obratno), tako da skupaj 36%? Vsaj meni je tako pisalo na računu, vrednost paketa pa je bila nekje 120€.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ups, mislna sem 150€. Vsaj tak naj bi bilo nekaj časa nazaj.

Se mi pa sploh ne zdi fer, da smo eni redkih, ki še imajo carino in davek. Kr neki.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss Evie »

L|~A|n napisal/-a:

Ni 20% carina in 16% davek (ali obratno), tako da skupaj 36%? Vsaj meni je tako pisalo na računu, vrednost paketa pa je bila nekje 120€.

Eno vprašanje: Jaz mislim naročit nekaj iz ZDA. Vrednost oblačil je 54€, poštnina je 15 dolarjev. Ali se carina in davek računata samo glede na vrednost oblačil ali tudi skupaj z poštnino?
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
Uporabniški avatar
L|~A|n
Sramežljivka
Sramežljivka

*mala* napisal/-a:Ups, mislna sem 150€. Vsaj tak naj bi bilo nekaj časa nazaj.

Se mi pa sploh ne zdi fer, da smo eni redkih, ki še imajo carino in davek. Kr neki.

Carina se plačuje vsepovsod, če je država članica EU in je paket iz države ki ni članica EU. Preden smo prišli v EU pa smo morali plačevati carino iz vseh držav, tako da nismo izjema.

Lahko pa vsakega prodajalca prosite da Vam pošlje kot darilo, tako vam MORDA nebo potrebno plačati carine, razen ce se bo naša fajna carina odločila da paket vseeno odpre in pogleda če je v njem račun :x
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ups. zbrisala. Slabo prebrala.

Pa še en zanimiv prispevek glede tega: KLIK
Uporabniški avatar
L|~A|n
Sramežljivka
Sramežljivka

Miss Evie napisal/-a:
L|~A|n napisal/-a:

Eno vprašanje: Jaz mislim naročit nekaj iz ZDA. Vrednost oblačil je 54€, poštnina je 15 dolarjev. Ali se carina in davek računata samo glede na vrednost oblačil ali tudi skupaj z poštnino?

Carina se obračuna na celotno vrednost toraj na blago+poštnino. Bedno ampak resnično :x
foals
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a foals »

do 150€ se plača 20% ddv ni carine :wink:
Uporabniški avatar
L|~A|n
Sramežljivka
Sramežljivka

foals napisal/-a:do 150€ se plača 20% ddv ni carine :wink:

Jaz sem plačala
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Je katera že kaj naročala preko spletne strani www.forever21.com?
aleksandra18
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a aleksandra18 »

joj haley ta stran je full dobra...tud mene zanima, če je že kera kaj naročala...
foals
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a foals »

haley napisal/-a:Je katera že kaj naročala preko spletne strani www.forever21.com?

Slovenije ni na listi držav kamor pošiljajo,sicer jim lahko pišeš če naredijo izjemo in pa poštnina te pride 35 $ se ne splača ker te potem udarijo po žepu ddv ...poišči na ebayu forever 21 :wink:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Aha hvala ti!
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuf »

ok jaz mam en problem. iz asosa sem naročila 3 stvari. med njimi je bla tudi oblekca na katero sem čakala 2 tedna, da s5 dobijo mojo številko. nakar so jo dobili in sem najhitreje jo naročila + 2 stvari, ki ju ziher nebi kupila če nebi zraven pač še te oblekce, ker mi niso tako pomembne. nato pa mi danes pošlejo da moje oblekce žal ni bilo več in da naj pogledam če imajo še kakšne druge podobne, in da druge stvari so pa že na poti.
kaj naj zdaj naredim, ker sem tak jezna da ni res, ker so me pa res zajebali!

in sem jim pisala mail, tko da čakam odgovor, bi vas pa prosila če ima katera kakšen predlog kaj narediti, ker da ko jo bodo s5 dobili je nemislim naročat ker bo to preveč poštnine prišlo in jo tudi že prej rabim!
pomoč?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

powerpuf napisal/-a:ok jaz mam en problem. iz asosa sem naročila 3 stvari. med njimi je bla tudi oblekca na katero sem čakala 2 tedna, da s5 dobijo mojo številko. nakar so jo dobili in sem najhitreje jo naročila + 2 stvari, ki ju ziher nebi kupila če nebi zraven pač še te oblekce, ker mi niso tako pomembne. nato pa mi danes pošlejo da moje oblekce žal ni bilo več in da naj pogledam če imajo še kakšne druge podobne, in da druge stvari so pa že na poti.
kaj naj zdaj naredim, ker sem tak jezna da ni res, ker so me pa res zajebali!

in sem jim pisala mail, tko da čakam odgovor, bi vas pa prosila če ima katera kakšen predlog kaj narediti, ker da ko jo bodo s5 dobili je nemislim naročat ker bo to preveč poštnine prišlo in jo tudi že prej rabim!
pomoč?
Pa si tisto oblekco že plačala? Praviš, da si naročila..
V tem primeru jim pejd težit 300 na uro, to so pa oni zajebal, in zahtevaj popolno vračilo denarja + del poštnine, ki bi ga "zavzela" oblekca (upam, da razumeš kaj mislm).
Res ne vem kako se sicer take stvari ureja, ampak jz bi tko. :)
No, ne tko agresivno, ampak, you know what I mean; pa ne se jim pustit prepričat v kej druzga.

Sicer sem pa jz v to temo prišla priporočit http://www.schuhstore.co.uk/ - naročeno dobila v 1 tednu :freude:
Odgovori