Obsedenost z avtomobilom
Clio boljši od Audijev in Merčotov. Huh!
Golf (oz. vsi VW) se pa že lahko primaknejo k temu ja.
Ni mi jasno kako sem edina ženska, ki to razume, pa dobr. Znova vidim, da je dobro met tut par moških tuki.
Jochie, ti si pa nepopravljiv.
MIS_MAS, ste meli kdaj pri hiši npr. Audi, al pa si ga mela kdaj šanso uporabljat? Dvomim, ker bi v takšnem primeru napisala čist drugačen post.

Ni mi jasno kako sem edina ženska, ki to razume, pa dobr. Znova vidim, da je dobro met tut par moških tuki.

Jochie, ti si pa nepopravljiv.

MIS_MAS, ste meli kdaj pri hiši npr. Audi, al pa si ga mela kdaj šanso uporabljat? Dvomim, ker bi v takšnem primeru napisala čist drugačen post.

Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Sem prebrala celo temo in začela še bolj cenit to kar imam doma, ker HB, moj desc ni obseden z avtomobilom. Mislim, za moje pojme ima čisto normalni odnod do avta. Vsake kvatre ga peljeva v pralnico in to je to. Je prevozno sredstvo naše familije in OMG, najinemu otroku je dovoljeno jesti žemljo za zadnjih sedežih
Mi je nekok logično da tip (ali seveda ženska) skrbi za svoj avto tako, da ga redno vzdržuje in seveda da merka da ne dela nekih risov gor, ampak to je to. Ker naš sosed gre stopnjo (ali dvajset stopenj) višje, ker ga vsak dan oz po vsaki uporabi s coto celega obriše. Pomaga ženi odvleči gor fasngo in cel cokn pokn, potem pa ga vidiš kako pride s cotko in ga briše. To je za mene že malo preveč ljubavi in ne ne.

Mi je nekok logično da tip (ali seveda ženska) skrbi za svoj avto tako, da ga redno vzdržuje in seveda da merka da ne dela nekih risov gor, ampak to je to. Ker naš sosed gre stopnjo (ali dvajset stopenj) višje, ker ga vsak dan oz po vsaki uporabi s coto celega obriše. Pomaga ženi odvleči gor fasngo in cel cokn pokn, potem pa ga vidiš kako pride s cotko in ga briše. To je za mene že malo preveč ljubavi in ne ne.
Se strinjam, da so bili včasih avtomobili boljši. To ne pomeni, da so bili bolj udobni in imeli več opreme, ampak lahko si mimogrede vse sam popravil. Zdaj pa moraš na servis it zamenjat eno ubogo žarnico.
Kar se pa firme tiče je pa lahko eden in drugi slab ali dober. Meni je do sedaj ravno avdi zaribal in ga nočem več.
Kar se pa firme tiče je pa lahko eden in drugi slab ali dober. Meni je do sedaj ravno avdi zaribal in ga nočem več.
matjazd napisal/-a:Se strinjam, da so bili včasih avtomobili boljši. To ne pomeni, da so bili bolj udobni in imeli več opreme, ampak lahko si mimogrede vse sam popravil. Zdaj pa moraš na servis it zamenjat eno ubogo žarnico.

McLarnovc napisal/-a:*purple* napisal/-a:a dej ga srat.
Sicer nevem kako pri vas govroite, ampak za nas je to to da si vzel avto na leasing, nakup,ker ga nameravamo tudi po izteku plačevanja, obdržat.
To je napačno razmišljanje. Ponavadi je celo tako, da avtohiša, kjer vzameš avto na leasing, obdrži rezervne ključe od avta oz. ti dobiš samo en ključ. To pomeni, da ob tvojem ne-plačevanju obveznosti, lahko kratkom
če ga pa ne odplačaš..te pa pridejo rubt..čene ti pa pride en na dom pa na silo odpeljeusaj tko je blo pr kolegih lol
that's itMešaš jabolka in hruške. Imet avto na leasing za 16k€ je luksuz. Imet priklopljeno elektriko pa ni luksuz. In veliko veliko prej ti bodo iz avtohiše prišli na domače dvorišče po avto, kot pa ti bodo delavci elektra odklopili elektriko. wink
drgač pa marcedes je pač marcedes

renatka_ napisal/-a: Audi 80
Če bi zdajle mela na izbiro tak enak avto in enga novga al pa par let starga kajjstvem kerga, bi raje uzela zopet Audi 80, ker takega avta enostavno ne pozabiš.
Plus tega so pa starejši avti skorajda kvalitetnejši (oz. ne kvalitetnejši, pač pa trpežnejši) od novih, oče ma A8 in je mel v vsem tem času z njim kak problem več (čeprav nič drastičnega) kot npr. jst s svojim. Plus tega pri njegovem sploh nimaš kaj sam pod havbo gledat, ker itak nič ne vidiš, pa še deli so dražji.![]()
In vedno bom mela raje starega Audija, za denar, ki si ga bom v tistem momentu lahko privoščlia, v njem se bom pa peljala velik bolj udobno in nasploh bolje kot v kterem drugem.
Jp, točn to govori tud moj tip k je precej avtov že pregledal, predelal, prešraufa in prevozil in se mu tud toži po njegovi bivši 80-ki, čeprav ma zdej A4.
Zame je pleh pač pleh. Po eni strani vem, da je Audi še zmerm Audi, sam je pa tud res, da skoz slabše avte delajo tko da je konc koncev čist vseen kaj vzamem. Ampak Renaulta lih ne bi več, če se le da. Sm preveč stvari slišala o kvarjenju - no, pa tud očiju se je Scenic pokvaru po enem tednu k ga je dubu tko da sploh za nov avto mi je škoda keša, k ga pol nimaš doma, ampak skoz na servisu.
Kaychee napisal/-a:sam je pa tud res, da skoz slabše avte delajo tko da je konc koncev čist vseen kaj vzamem.
To je ena velika buča. Avtomobilske firme delajo vedno boljše avte, ker slabega avta si nobena firma ne sme privoščit, ker bi to pomenilo propad.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
McLarnovc napisal/-a:Kaychee napisal/-a:sam je pa tud res, da skoz slabše avte delajo tko da je konc koncev čist vseen kaj vzamem.
To je ena velika buča. Avtomobilske firme delajo vedno boljše avte, ker slabega avta si nobena firma ne sme privoščit, ker bi to pomenilo propad.
Ne vem če je lih tko. Včasih si mel avto do konc živlena (mal karikiram). Dons je pa tud pr Audiju že pleh slabši in tanjši, notranji materiali (zici, armatura... ) tud... Ista scena k pr telefonih k ti crknejo lih pr enih 2 letih k se ti izteče tiste dve let pr operaterju...
Kot sm rekla, nism lih strokovnjak na tem področju, vem pa kaj mi tip pove k se ogromn s tem ukvarja in spozna na to.
Jochie napisal/-a:MIS_MAS napisal/-a:
Za 5000 eur clio imam marsikatero opremo, v družini imamo že več let cliote. Audi in Mercedes nista ni nič kaj preveč drugačna kvaliteta kot npr. clio, golf,... Razlika je že nekakšna, to ne rečem, ampak ni pa nevem kako velika. Pri teh velikih firmah avtomobilov ti pol plačas samo znamko. Še opel je cenejši in boljši od Mercedesa in Audi.ja. Glede tega da naj bi se vozilo v teh avtomobilih (audi, mercedes) bolj udobno, vsak avto je na svoj način udoben, pa ni važno al je mercedes al petka.
lubica, si ti v mercedesu sploh kdaj sedela? si se peljala? si si ogledala kvaliteto izdelave?
naredim dan odprtih vrat?
Jochie- ravno to sem pomislila, ko prebrala zgornji post

Ne moreš primerjat Clio pa Mercedes no...

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kaychee napisal/-a:Ne vem če je lih tko. Včasih si mel avto do konc živlena (mal karikiram). Dons je pa tud pr Audiju že pleh slabši in tanjši, notranji materiali (zici, armatura... ) tud... Ista scena k pr telefonih k ti crknejo lih pr enih 2 letih k se ti izteče tiste dve let pr operaterju...
Kot sm rekla, nism lih strokovnjak na tem področju, vem pa kaj mi tip pove k se ogromn s tem ukvarja in spozna na to.
Ja, ampak včasih folk ni iz dneva v dan gnal avta po avtocestah in podobno, ampak je bil avto "svetinja" in je kot tak imel skoraj častno meto v hiši oz. garaži.
Pleh je bil pa včasih res debelejši ampak to ni merilo za dolžino njegove življenjske dobe. Dandanes je tehnologija tako napredovala, da je pleh lahko tanjši, pa bo vseeno zdržal doživljenjsko. Večina današnjih avtov je iz pocinkane pločevine, recimo v bmw-jih serij 5,6 in 7 je pa tudi vedno več delov iz aluminija(motorni prostor, stranice, streha). Kar pa ni aluminij so pa raznorazni laminati iz steklenih in ogljikovih vlaken. Bolj eksotične znamke avtomobilov (recimo Rolls-royce) je pa tudi že iz nerjaveče pločevine, ampak tisto je že druga zgodba. Vglavnem tehnologija je napredovala in avtomobili so zmeraj boljši, sploh pa kar se tiče prestižnih znamk.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
To da so starejsi avtomobili bolj vzdrzljivi so ene velike buce. Isto so buce, da so drazji avtomobili kaj konkretno manj pokvarljivi.
V nasi druzini vozimo Cliota, Peguot 206, Mitsubishi Carisma in vsi so starejsi od 10 let, in vsi so imeli ene par manjsih okvar v tem casu.
Po drugi strani je pa pri prijateljevem novem BMWju 7 sel motor v k***c. Je pa res notranjost iz lepsih materialov itd...
Starejsi avtomobili imajo prednost, da imajo manj delov in torej manj stvari, ki se lahko pokvarijo.
Ampak to je ze druga tema.
V Sloveniji je polno debilov, ki kupujejo avtomobile srednjega razreda z 0 na racunu, pri cemer dobijo avto z premocnim motorjem za dejanske potrebe ( in placajo vec registracije in vec bencina za povrhu visje cene). In v koncni fazi gre za nakup stvari, ki ima najvecjo izgubo vrednosti od vsega moznega. Prvih par let avtomobil zgublja na vrednosti kot nor. In ravno po ene treh letih gre tak folk kupit nov avto.
No sej, mamo pa pol ostali vec malo rabljenih vozil na izbiro.
V nasi druzini vozimo Cliota, Peguot 206, Mitsubishi Carisma in vsi so starejsi od 10 let, in vsi so imeli ene par manjsih okvar v tem casu.
Po drugi strani je pa pri prijateljevem novem BMWju 7 sel motor v k***c. Je pa res notranjost iz lepsih materialov itd...
Starejsi avtomobili imajo prednost, da imajo manj delov in torej manj stvari, ki se lahko pokvarijo.
Ampak to je ze druga tema.
V Sloveniji je polno debilov, ki kupujejo avtomobile srednjega razreda z 0 na racunu, pri cemer dobijo avto z premocnim motorjem za dejanske potrebe ( in placajo vec registracije in vec bencina za povrhu visje cene). In v koncni fazi gre za nakup stvari, ki ima najvecjo izgubo vrednosti od vsega moznega. Prvih par let avtomobil zgublja na vrednosti kot nor. In ravno po ene treh letih gre tak folk kupit nov avto.
No sej, mamo pa pol ostali vec malo rabljenih vozil na izbiro.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.