ryu10kyu napisal/-a:Delam praktično že od 15 leta starosti in sem nabral kilometrino, ki je kar zavidljiva. In sem vesel da je temu tako...dobil sem možnost delati in se izpopolnjevati v tisti smeri v kateri sem želel.
Delal sem v podjetjih kjer sem imel direktno povezavo z gospodarstvom in direktorji in izvedel za njihove težave s katerimi se soočajo v poslovnem svetu. Res sem neizmerno hvaležen za to možnost in sem fasciniran nad tem dejstvom.
in kako bi prišel do teh izkušenj če ne bi bilo študentskega dela?
Aha prostovoljstvo! Sploh Slovenci, ki smo bolj "Naj sosedu krava crkne" narod. Pač danes ni nič več zastonj, in če ne drugega moraš tudi če si prostovoljec kaj jesti. (So tudi programi kjer moraš plačati da lahko prostovoljstvo opravljaš)
Se pa strinjam, da pač nekateri študentsko delo izkoriščajo. Mogoče bi lahko malo poostrili nadzor kdo na napotnice dela, kakšne zakone o tem koliko največ študentov lahko dela v podjetju. Samo idejo o štipendijah se mi zdi pa res totalno zgrešena. Niti pod razno ne bodo vsi študentje (+ dijaki) dobivali štipendije. Ker to naj bi bil navsezadnje nadomestek za študentsko delo, ki naj bi bilo omogočeno vsem ki imajo status študenta oziroma dijaka. Če pa kdo nebi dobival bi pa kamlu padale pritožbe da če bi se zaposlil, bi imel dohodke tako pa jih nima. In obratno. Tisti ki bi tudi sicer delali bi se pritoževali, ker bi tudi tisti, ki nebi delali dobivali štipendijo.