/\/\4t3j napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Kot da si boste vi vsi kupovali avto na gotovino...
Zakaj pa ne? Če avto načrtuješ vnaprej, potem ni problema. Za vas nevem, ampak jaz vem kdaj bo treba avto zamenjat in zato šparam že nekaj časa pred nakupom novega(in ne, ni mi treba stradat ta čas). Nevem, zakaj bi banki delal profit.
Sicer je dosti odvisno od posameznikovih financ, vendar, če nisi sposoben našparat 20k za avto, potem kupi takšnega za katerega veš, da si sposoben.
Vsi ljudje pač ne morejo vozit audija q7, obstajajo tudi cenejše varjante: clio na primer, ampak seveda tega pa jaz že ne bom imel, ker moj prijatelj ima novega bmw-ja.

kaj pa če ga ne načrtuješ? moj primer sem opisala in verjamem, da ni prou mal takih. Midva takrat nisva mela v načrtu kupovat avta tlo hitr.Mela sva načrte da nekje v roku dveh do treh let in sva tud šparala, usak an svoji strani kukr sva lahko.Ampak ko sva bla seznanjena z dejstvom, da je treba tastarga takoj nehat furat,potem nama prou dost opicj ni preostalo in ker sva lih kupovala sva gledala tud za naprej,ker nameravava avto imet dlje časa, kukr bo delal in kukr bo šlo.
in /\/\4t3j,povej mi še tole.Kdo dejansko je danes sposben pršparat tolk denarja za avto.Tud en clio novejšega tipa z normalno opremo (klima, airbag...) stane več kot deset.In če smo na tem bi blo treba usak mesec, če želiš avto v enem letu kupt, dat mal manj kot jurja na stran.To je pa precej težko.Šparat v nedogled, tko da ti bo obrok koristu je pa skorej enako kot če vzameš kredit.res je da je treba tud bankam in leasing hišam dat določen procent, ampak če potrebuješ avto se mi zdi da je to še najboljša opcija.Konec konceu danes redkokdo našpara tolk denarja,kaj šele skešira. Jst takih oseb ne poznam.
in fora je tud v tem kakšen avto ti odgovarja.midva sva imela prej starga kliota pa je bil iber premajhen,ker če greš za 14 dni kampirat na morje precej težko stlačiš vse notr.
renatka...Mi imamo pač svoja prepričanja glede novih in rabljenih avtomobilov.Fotr je nazadnje kupoval avto in ga je kupoval eno leto, pregledal nevemkoliko avtomobilou in usak je mel kje kšno skrito napako.smo pač mnenja, da more bit avto nekak neoporečen in nezaleten, poleg tega pa tud razne hibe za katere moraš naknadno še nevemkolk dnarja odštet ne pridejo v poštev. in kupujemo pač nove avte.
mi imamo doma pežoja,kupljenega v salonu, in v petih letih nismo imeli nobenega problema.edino enkrat se je ročna zataknila pozim, ko je bla pri minus deset celo noč napolno zategnjena in dvakrat nam ga je klima posrala in ko so zamenjali je od takrat mir.Da ne govorim o starejšem avtu, ki sva ga imela z mojim, v katerga sva v treh letih kar sva ga mela, vložila še pa još!pa usak mesec je šla ena stvar, al hladilnik, al končniki, al ročna....in glede na izkušnje nam ni to nikakršen minus.
sama si rekla, da imate doma očitno precej dober avto, tako da tud verjetno ne razumeš kako je če pač nimaš denarja za skeširat in se moreš kreditirat.
In starejši avti pač za moje/naše pojme niso pojem varnosti.taka so naša prepričanja in to je to.Poleg tega kukr sm rekla, naše izkušnje s starimi avti starejšega tipa kažejo na to, da se starga avta ne izplača met ker maš same stroške z njim.Kako bo s temi novejšimi nevem, bomo videli, upam pa da glede na to kukr zdej delajo ok, da bodo čimdlje.
in ne da se ne spoznamo, tist kar mormo vedet o nakupu rabljenga avta ćže dobro vemo, plus to da je s fotrom na oglede vedno hodil naš sosed mehanik, pa je lahko tud laično oko, ki nima pojma pri marskerem avtu vidl da neki ni blo ok.sploh takrat ko si na avtocentrovo stran vtipkal št. prometne in vidu, da avto ni imel dva lastnika kukr je tist reku, ampak pet.In tukej se je že za vprašat, zakaj se je avto na veliko prodajal!
Mclarnovc, če si lahko privoščiš na mesc tolk in tolk plačevat za avto si lahko privoščiš. čez noč pač nimam kje dobit tolk denarja. verjamem, da tud ti ne.razen če pač bogata mamica plača.
[vanessa]..če nekomu tak avto odgovarja ni nujno da nima denarja al kajjestvemkaj da ga zamenja.eni pač ne menjajo skos avtomobilov in jih imajo dokler pač ok delajo.zakaj pa ne če jim tko sede?
in če je meu dvsjt let nazaj denar pa tud ni nujno da ga ma danes tudi.
drugače se pa strinjams tabo.
aja, tud jst ne razumem zakaj bi če maš novo hudo benflko moral vozt nevemkolk hitr in se delat nekga frajerja? Tko kot tistedva na avtocesti v sežani s fotrovo benflko....Tist ki mu je to da se je delal pametnega in tiščal na ves gas da bo pred kolegom frajer, vzelo življenje...Zame to ni odgovornost in vse take bi direkt v momentu s ceste poslala!