Noseča in zaročena in...prevarana

Zadovolj(e)n/a v postelji.
anne-mary
Sramežljivka
Sramežljivka

Noseča in zaročena in...prevarana

Neprebrana objava Napisal/-a anne-mary »

Pozdravljeni,

vem, da je moja situacija že skoraj vsakodnevna in, da je na forumu veliko žensk, ki imajo resnejše probleme kakor sama, ampak res ne vem več, za kaj naj se odločim, zato prosim za vašo pomoč.

Imam fanta, s katerim sem že dobra pol leta zaročena, skupaj sva že skoraj tri leta. Vse je bilo super, vse je bilo prav, zaročila sva se letos februarja, takrat ko sva praznovala obletnico. Bila sem srečna in mislila sem, da je moje življenje kot v pravljici, vse do zadnjega meseca. Postal je odsoten, ni ga bilo doma in sploh se ni zmenil več zame, kakor da bi bila popolna tujca. Mislila sem si, da si vse skupaj zamišljam, da delam iz majhne stvari veliko, ki navsezadnje ne bo pomenila nič, vse do 'tistega' klica. Popoldne, ko je šel zaročenec v službo, sem dobila klic neznanega dekleta, ki je spraševala po njem. Vprašala sem, kdo je na vezi, vendar je prekinila pred tem. Tisti dan sem večkrat poskušala doseči številko, ko se je navsezadnje le nekdo javil in mi zaupal ime. Zdelo se mi ni nič posebnega, ko sem se spomnila, da je imela njegova bivša isto ime. Malo sem pobrskala po telefonskem imeniku, našla enako ime z enako številko. Zopet se mi je zdelo to popolnoma nekaj normalnega, da spet delam nesmisel. Ampak stvar je postala resnična, ko sem pregledala njegove maile, na skupnem e-mailu. Bila je ista oseba, ki je sporočila kdaj se spet dobita in da je bilo prejšna noč najboljša – v smetnjaku. Najprej sem bila šokirana in zdaj, se mi zares dozdeva, da me je prevaral.

Kar mi ne bi bilo tako zelo težko, če še isti mesec ne bi izvedela, da sem noseča. Otroka sva že dolgo načrtovala, ker sem mislila, da bova za vedno.

Želim si zatisniti oči pred resnico, o tem sem se že pogovarjala z prijateljico, zdaj se pa obrnem na vas.
Naj ga pustim? Me res vara? Kaj naj naredim z otrokom, če me res vara? Ne želim, da otrok živi brez očeta, ker dvomim, da bom uspela sama. Vendar po vseh teh dvomih, ga še vedno ljubim.
Zadnjič spremenil anne-mary, dne 10. Avg. 2009 13:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Anja ^^
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: grosuplje

Neprebrana objava Napisal/-a Anja ^^ »

Pogovori se z njim, če ti laže ga pusti, ker te ni vreden, če ti po vsem tem lahko še laže v obraz.
Shpaget
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Shpaget »

Maaa, sovražim tak folk, ki prikriva stvari, ki se slej ali prej odkrijejo!
Najprej se pogovori z njim. Če se ne bo hotel pogovarjati, je brezveze karkoli drugega nardit kot pa da ga pustiš. Če boš še naprej z njim boš vedno mela občutek, da ni iskren..in otroku bo bolje brez takega očeta, ker potem se razvijejo take družinske drame da joj-govorim iz lastnih izkušenj. Lahko pa mu daš še eno šanso in itak boš sama videla, a ti še kej prikriva ali ne. (;
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

same filmske zgodbe ... najprej punca, ki zanosi z neznancem, nato ta zaročenec, ki prevera punco, ki pravkar zve da je noseča ...

... v primeru, da pa je ta zgodba resnična ... jah reši se takega tipa, ker te bo dvom itak razjedal in se bo tvoja zagrenjenost prenašala na otroka ...
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Seyfullah »

Nevem prvo ga vpraši če je to vse res oziroma kaj ima z njo samo po mailih sodeč(kako je bla dobra noč bla bla bla) je imel kar dosti...Mislm nevem jst bi ga ubila heheheh....Ei sorry ampak kar je blo je blo,če je to enkrat naredu bo še kdaj,ker očitno svoje bivše ni pozabu in je tudi ne misli!Povej mu da si vidla in prebrala in tisti tel.klic mu omeni pa boš vidla kako bo reagiral,škoda cajta zapravljat s takim luzerjem sploh pa met otroka z njim!!Upam,da se boš pravilno odločila in vso srečo ti želim :)
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Pravi kurji nasveti :roll:

Ne vrti se več vse okoli nje: "ja, pa ga pusti, ker te očitno ni vreden".
Ženska pričakuje otroka. To pomeni, da ne bo več sama- tu v igri NISO samo njeni interesi, NJEN ranjen ponos in žalost zaradi prevare ampak je na prvem mestu otrok in tukaj govorimo o tem, da ta otrok, če ona zelo dobro ne premisli o vsem skupaj, nekoč ne bo imel očeta.

Svetujem ti, da se obrnaš po nasvete na kakšen drug forum, kjer ti bodo starejše uporabnice/uporabniki (najbolje z otroci) znali svetovat veliko bolje kot tukaj. Bi pa še dodala, da se težave in prevare v zvezi ne pojavijo kar tako, v vakumu. Za v razmislek.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

tmis_ napisal/-a:Ne vrti se več vse okoli nje: "ja, pa ga pusti, ker te očitno ni vreden".
Ženska pričakuje otroka. To pomeni, da ne bo več sama- tu v igri NISO samo njeni interesi, NJEN ranjen ponos in žalost zaradi prevare ampak je na prvem mestu otrok in tukaj govorimo o tem, da ta otrok, če ona zelo dobro ne premisli o vsem skupaj, nekoč ne bo imel očeta.

Ne, res boljše, da ostane s tipom za katerga nikol ne bo vedla a ji je zvest ali pa ji ni in medtem ko ona doma čuva otroka, on poriva svoje deklice kjerkoli pač že. Sploh pa ko začneta načrtovat otroka in se zaročita je potem treba poiskat ljubico. Bravo za takega tipa, res.
Največja napaka je, da ostaneta skp zarad otroka in pol vso jezo, kreg in slabo voljo po možnosti stresata nanj. In če ne bosta uradno skp še ne pomeni, da otrok ne bo imel očeta. Ogromno je takih, ki so pri mami in potem npr. čez vikende pri očetu (kokr je pač zmenjeno). In tle se pač ne gre za to, da bi bla ona sebična in gledala sam nase in ne na otroka, ampak se gre za nek odnos/spoštovanje. Če si ti pripravljena prenašat takega partnerja, ki se ti kurbari okrog, izvoli.
sportina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sportina »

tmis_ napisal/-a:Pravi kurji nasveti :roll:

Ne vrti se več vse okoli nje: "ja, pa ga pusti, ker te očitno ni vreden".

Smo imeli v družini podoben primer... Ostala sta skupaj zaradi otroka in lahko si predstavlajš kako je izgledalo njihovo življenje. Vsakodnevni prepiri zagotovo niso prinesli nič dobrega otroku, zato ni smiselno z nekom vztrajat samo zato da bi otrok živel v navidezno popolni družini. Ko živi v takem si kvečjemu lahko samo narobe predstavlja kako družina zgleda. In to zdaj ne pomeni, da otrok ne bo imel očeta, pač ne bodo živeli skupaj, v takšnih situacijah pa je to zagotovo boljše kot pa da si "prisiljen" živeti z nekom...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

tmis_ napisal/-a:Ne vrti se več vse okoli nje: "ja, pa ga pusti, ker te očitno ni vreden".

če stvari niso ok med njo in njim, potem najbolj trpi otrok ... in še vedno je bolje, če otrok živi z mirno mamo in ima stike z očetom, kot če je v družini, kjer je mama živčna razvalina, ker jo oče non stop vara.
Zdaj pa pomisli, katero okolje je bolje za otroka ...
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

^cherry^ napisal/-a:Ne, res boljše, da ostane s tipom za katerga nikol ne bo vedla a ji je zvest ali pa ji ni in medtem ko ona doma čuva otroka, on poriva svoje deklice kjerkoli pač že. Sploh pa ko začneta načrtovat otroka in se zaročita je potem treba poiskat ljubico. Bravo za takega tipa, res.
Največja napaka je, da ostaneta skp zarad otroka in pol vso jezo, kreg in slabo voljo po možnosti stresata nanj. In če ne bosta uradno skp še ne pomeni, da otrok ne bo imel očeta. Ogromno je takih, ki so pri mami in potem npr. čez vikende pri očetu (kokr je pač zmenjeno). In tle se pač ne gre za to, da bi bla ona sebična in gledala sam nase in ne na otroka, ampak se gre za nek odnos/spoštovanje. Če si ti pripravljena prenašat takega partnerja, ki se ti kurbari okrog, izvoli.

Dej ne bluzi.

Če bi brala še kaj drugega kot članke o prevarah v Cosmopolitanu bi razumela, da, generally speaking, za prevaro ni kriva seksi rit sosede ampak so tu največkrat prisotna globlja nezadovoljstva enega ali drugega partnerja v zvezi. K prevari se ljudje največkrat zatečejo, ker pri drugem moškemu/ženski dobijo nekaj, kar pri partnerju/partnerici ne dobijo in tu ne govorim o stvareh, kot so večje joške in ostale trivialnosti ampak o nekaterih zelo pomembnih človeških potrebah (čustvena opora, pogovor, zanimanje zanj/zanjo).Prevara je svinjska in slaba in zna bit velik udarec za ego partnerja, ni pa vse tako črno-belo kot se tu prikazuje: "tip je prasec ker jo je prevaral". Če bi prebrala vsaj en strokoven članek na to temo, bi ti bile te stvari jasne in ne bi nastajale buče o tem, kako
ona doma čuva otroka, on poriva svoje deklice kjerkoli pač že. Sploh pa ko začneta načrtovat otroka in se zaročita je potem treba poiskat ljubico.

Tega, da težave in prevare v zvezi ne nastanejo kar tako, iz zraka, in da pri le-teh nosi vsaj delno odgovornost tudi partner, se mora ona zavedat, da ugotovi, kaj je je narobe v njeni zvezi, da se je tip zatekel k prevari, da lahko reši to zvezo zavoljo otroka. Zapustit partnerja v njenem primeru je smiselno, če ona dojame, da se z njim stvari nikakor ne da rešit. V tem primeru ja, je bolje če se razideta.

Ampak kar pravim tu itak ne bo razumljeno, ker je potreben malo globlji pogled na to, kako stvari funkcionirajo v zvezi, ne pa neke hollywoodske fiksne ideje o prevari in partnerstvu, ki jih imate nekatere zelo globoko zasidrane v glavi.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

tmis_ napisal/-a:K prevari se ljudje največkrat zatečejo, ker pri drugem moškemu/ženski dobijo nekaj, kar pri partnerju/partnerici ne dobijo in tu ne govorim o stvareh, kot so večje joške in ostale trivialnosti ampak o nekaterih zelo pomembnih človeških potrebah (čustvena opora, pogovor, zanimanje zanj/zanjo).

če se nekdo zateče k nekomu ker tega pri svojemu partnerju ne najde, potem čemu se je zaročil ali hotel imeti otroka z osebo, v kateri ne najde pomembnih človeških potreb?

če pa se nekdo mora k nekomu zatečt, je vprašanje pred čem beži? ... verjetno pred samim seboj ... saj ni do sebe iskren ...
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

sam ene pa res nimate socutja tle... mislm haloo...

jez ti prdlagam samo odkrit pogovor in ti zelim vso sreco da se skoples iz nezavidljive situacije.
Uporabniški avatar
abstraktna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a abstraktna »

ja, kle je zdej še otroček na poti in je odločitev še težja, ker ne odločaš o sam o svoji (vajini) usodi ampak bo tvoja odločitev zaznamovala še otroka. mora biti težko zate, če ti to stori moški ki ga ljubiš. ampak od februarja, ko sta se zaročila ni tako dolgo, torej bi ti svetovala da se pogovori z njim, kaj se je v zadnje pol leta spremenilo med vama. nevem zakaj bi se zaročil s tabo, če te ne bi imel rad. lahko pa da je to še eno od mojih utopičnih predvidevanj.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

:roll: Odpusti mu, saj zdaj tvoja čustva več niso pomembna, ker je tu otrok, zdaj moraš mislit samo na otroka, itak ljubezen in tvoje življenje ni pomembno.
Mislm, ene ženske ste res samodestruktivne, potem pa vidiš raznorazne primere trpinčenja otroka, ker se starša preprosto ne ljubita. O tem premisli ravno tako, kot da otroka nebi bilo. Če mu boš "odpustila" samo zaradi otroka bo tvoje življenje verjemi HELL in si bodo nakoncu tudi otroci želeli, da bi se raje ločila kot ostala skupaj, ker boš trpela, temu posledično pa tudi otroci.

In tmis POJMA NIMAŠ, tukaj ne pomagajo ne cosmo članki ne strokovni članki o prevarah jao. Ogromnokrat pride do prevare zaradi tega, ker manjka partnerju nekaj globljega in najde to pri "ljubici/ljubimcu" ampak to, da to tega pride nesme biti alarm, da je nekaj narobe, temveč se mora to rešiti skupaj brez izdaje. Zdaj mora tisti, ki je prevaran ugotavljati kaj on dela narobe, zakaj ga je partner prevaral? Pa kaj še, na prvem mestu bi moral partner, če mu kaj in všeč in če kaj pogreša POVEDATI in bi skupaj ukrepala, če nebi delovalo se s partnerjem RAZIDEŠ in greš poiskat to, kar ti je manjkalo pri zvezi drugam. Kurc pa taki, ki varanje opravičujete z nekim moraliziranjem. Ni moralnega varanja.

In btw, če si bila prevarana, zafilana s tem, da je bilo to zaradi tebe in se žrla v krivdi, ko je tvoj tip fukal druge(ali si to ti počela), nisi diplomirala na tem področju, ker je to OSEBNA in temu primerno povsod drugače občutena zadeva.
It was forever..but it didnt last long..
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

tmis_, če sm včlanjena tle gor še ne pomeni, da berem Cosmopolitan in nevem zakaj govoriš o nečem o čemer nimaš pojma. Nevem zakaj se spuščaš tko nizko in vpletaš neke stvari, ki nimajo popolnoma nič veze s tem. Ne najdeš boljšega argumenta? In ne znaš normalno odgovorit na nek post? Nisi dorasla temu?

za prevaro ni kriva seksi rit sosede ampak so tu največkrat prisotna globlja nezadovoljstva enega ali drugega partnerja v zvezi.

Ja kaj pogovor pa ne obstaja? Je treba takoj letet nekam drugam in tam iskat tisto ''kar manjka''? Normalno je, da pride v zvezi do problemov ampak če se ne znaš normalno pogovorit in poskušat težave rešit, potem pač nisi dorasel zvezi.

Ampak kar pravim tu itak ne bo razumljeno, ker je potreben malo globlji pogled na to, kako stvari funkcionirajo v zvezi, ne pa neke hollywoodske fiksne ideje o prevari in partnerstvu, ki jih imate nekatere zelo globoko zasidrane v glavi.

Ah dej no. :roll:
Odgovori