Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a RoNcoLiNo »

No jaz sme po vseh neuspelih poskusih nevem česa in po dejstvu da sem močno presegla mejo moje kilaže končno našla uspešen način kako se znebiti odvečnih kilogramov.

Užgala sem south beach dieto...prvih 14 dni iz prehrane izločiš ves kruh,testenine,krompir,riž in sadje.Uživaš pač (skoraj) vso zelenjavo,pusto meso (puranj,piščanec,ribe,pusto govedino...) pusto skuto,ricotto kak light navaden jogurt...
Zgubiš od 4-6kg
Potem po 14 dneh začneš zopet po malo uživati OH in zopet sadje...polnozrnate testenine,rjav riž,polnozrnat kruh...mogoče kakšen krompir na teden...
Zgubiš načeloma 1kg na teden...
In potem ti to ostane način prehranjevanja do konca življenja in ugotoviš,kako nepotrebnos i se prej basal s kruhom,testeninam in bil še vedno lačen
Obvezno spiješ vsaj 2-3l vode na dan

Jaz sem res fulllll navdušena in prvič v življenju na dieti nisem lačna...za zajtrk si ponavadi zmešam skuto z zelišči pa kakšno kislo kumarico,namažem na papriko...ali pa omlete na tisoč in en način...občasno kakšna hrenovka...
Ker precej obožujem zelenjavo mi to sploh ni problem.pa kakšna solata s piščancem,pa grška...pa kakšen paradižnik z moccarello...pa ribe na žaru...za "sladico" pa ricotta z mandlji ali pa vanilijevo aromo <3...pa pečen piščanec s kuhanim brokolijem...
tudi zelenjavni narastki brez smetane in z light sirom se super obnesejo...pa zelenjavne pogačice za v službo :)
Ko 1x naštudiraš kaj lahko ješ imaš v glavi 100 novih idej za recepte....

Pobrskaj še po netu o tej dieti pa boš videla da dejansko učinkuje in da se splača :)
Meni so domači sprva malo čudno gledali zdaj pa dovolijo da kuham kar jaz za vse...
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

..Evelyn.. napisal/-a:Ma dobr, sam se nisi nalašč "zatrapala" v mimoidočga, da bi shujšala ha?
:D

to ne. ampak priznam, da sem razmišljala, da bi eno neproduktivno sago podaljšala še za kake -2kg :)

better than working out pa še metuljčke maš v trebuhu (mogoče so pa od lakote...hmmm)
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

Pri meni je učinkovit tek (vsaki 2. dan) + trebušnjaki, dosti sadja, nič hrane po 5. uri, pa 467329065 litrov vode na dan :D

Poleg vsega tega pa (seveda če zmoreš) je učinkovito hujšanje z luno. Ko je polna in/ali prazna luna ne jej nič (piješ lahko samo vodo ali pa nesladkan čaj). Tega se drži 24 ur tisti dan, ampak pazi - določena je ura od kdaj so kdaj teče teh 24 ur.

Naslednja je polna luna - in sicer 20.8. od 12.02 dalje.

Ko to jaz delam, v teh 24 urah izgubim 2 kg, lahko pa zgubiš do 3 kg.

Vso srečo.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

/\/\4t3j napisal/-a:6. Ne jej junk fooda, nikoli!!! V mcdonalds pojdi le, če želiš kupit hrano za psa.

Kera dobra izjava :D Pa se popolnoma strinjam z njo :D
Shpaget
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Shpaget »

snoopy.girl napisal/-a:Za zečetek je najbolje če probaš ne jesti po 6 uri.če lahko še prej. vglavnem da proti večeru ne ješ nič. tak sm js šla najhitreje dol.

to je popolnoma napačno prepričanje..če na primer tečeš po 18. uri zvečer (kar namreč večina ljudi dela) po tem MORAŠ nekaj pojesti. Sama treniram odbojko in smo imeli različna predavanja o tem, da je potrebno po treningu, tudi če je to zvečer, nekaj pojesti. Sicer ne ravno raznih čipsov, čokolad, ampak kakšne kosmiče itd. (:

ne shujšaš zato, ker zvečer ne ješ, ampak ker ne ješ sladkarij in predvsem ker se veliko gibaš, to je to
Lejčiii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lejčiii »

Začela sem s to dieto pa me zanima če ma katera kakšne izkušnje z njo...

DIETA ZA HUJŠANJE (7 dni)

PONEDELJEK juha
vse vrste sadja, razen banan (najmanj kalorij imajo melone, lubenice, grenivke in mandarine)

TOREK juha
vse vrste zelenjave, kuhana ali surova (razen stročnic in koruze)
1 velik pečen krompir, namazan z maslom

SREDA juha
sadje in zelenjava
(če se držiš diete, že ta dan zgubiš 2-3 kg)

ČETRTEK juha
banane (do 6 kosov)
posneto mleko v neomejenih količinah

PETEK juha
govedina (do 30 dag) ali piščanec na žaru brez kože
paradižnik (1 pločevinka ali 6 svežih, vsaj 6-8 kozarcev vode, da se očisti kislina iz telesa)

SOBOTA juha
govedina v neomejenih količinah ali nemasten telečji zrezek z zelenjavno prilogo
zelenjava – količina po želji

NEDELJA juha
integralni (neoluščen) riž
zelenjava
sadni sok brez sladkorja
Navodila:
1. Če se držiš diete, izgubiš dobrih sedem kilogramov telesne teže.
2. Če želiš z dieto nadaljevati, jo prekini za dva dni, ponavljaš pa jo lahko kolikor pogosto želiš.
3. Z natančnim izpolnjevanjem navodil, ki jih narekuje ta dieta, se bo tvoj organizem prečistil in počutil se boš bolje kot kdajkoli prej (izboljšana psihična in fizična kondicija).
4. Zelenjavno juho lahko ješ, kadarkoli si lačen, brez količinskih in časovnih omejitev. Juha ni kalorična, več je poješ, več izgubiš na teži. Če bi to juho jedli dalj časa, bi prišlo do podhranjenosti organizma.
5. Pij navadno vodo ali nesladkane čaje. Kavo lahko piješ, vendar po tretjem dnevu diete ne čutiš več potrebe po njej. Alkohol je v času diete prepovedan, če ga nameravaš konzumirati, prekini z dieto vsaj 24 ur prej.
6. Ker se prebavni sistem razlikuje od posameznika do posameznika, ima ta dieta različni učinek na prebavo. Če se prebava poslabša, pojej skodelico otrobov in nekaj vlaknaste hrane, ki vsebuje celulozo.
7. Skrivnost te diete je v izgorevanju maščob oz. v potrošnji kalorij, ki je večja od količine kalorij, ki jih s hrano vnašaš v telo.
8. ABSOLUTNO PREPOVEDANO: kruh, alkohol, gazirane pijače
9. V času diete ne škoduje nobeno zdravilo.
10. Dieta je povzeta iz bolnišnice »Sanked Heard Memorial Hospital« in se uporablja pri srčnih bolnikih s prekomerno telesno težo, ki jo je potrebno hitro zmanjšati, običajno pred kirurškim posegom.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

Kaj pa potem??? A potem pa spet nazaj v maca pa na pice??

Vse te diete pri katerih stradaš nimajo smisla in so popularne za lenuhe. To so diete za ljudi, ki so lenuhi in ne morejo pretečt 500m.

Edina dieta, ki ne škodi in deluje je kombinacija povečanega fizičnega napora in odpoved gaziranim pijačam, hitri oz. nezdravi prehrani in sladkarijam.

Najpomembnejši dnevni obrok je obrok po fizičnem naporu. Vsi tisti, ki hujšate tako, da stradate imate 2 možnosti:
- že pred koncem diete boste prenehali, ker boste preveč lačni
- izgubljene kilograme boste spet nazaj dobili

A je res tako težko vsak dan vsaj 30 min tečt??
Lejčiii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lejčiii »

/\/\4t3j napisal/-a:Kaj pa potem??? A potem pa spet nazaj v maca pa na pice??

Vse te diete pri katerih stradaš nimajo smisla in so popularne za lenuhe. To so diete za ljudi, ki so lenuhi in ne morejo pretečt 500m.

Edina dieta, ki ne škodi in deluje je kombinacija povečanega fizičnega napora in odpoved gaziranim pijačam, hitri oz. nezdravi prehrani in sladkarijam.

Najpomembnejši dnevni obrok je obrok po fizičnem naporu. Vsi tisti, ki hujšate tako, da stradate imate 2 možnosti:
- že pred koncem diete boste prenehali, ker boste preveč lačni
- izgubljene kilograme boste spet nazaj dobili

A je res tako težko vsak dan vsaj 30 min tečt??

Zame ni problema 30 min teči..saj vsak dan pretečem zjutri in zvečer 2,5 km!!..Rada bi probala to dieto pa me zanimajo komentarji uporabnic ki so jo že preizkusile oz imajo z njo izkušnje! Ker naj bi bila dobra tudi za prečiščevanje organizma!
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

Lejčiii napisal/-a:Zame ni problema 30 min teči..saj vsak dan pretečem zjutri in zvečer 2,5 km!!..Rada bi probala to dieto pa me zanimajo komentarji uporabnic ki so jo že preizkusile oz imajo z njo izkušnje! Ker naj bi bila dobra tudi za prečiščevanje organizma!

Jaz je nisem preizkusil pa ti povem, da je ta dieta slaba za vse. Kilograme boš mogoče že izgubila, od tega več mišične mase kot pa maščobnih tkiv.

Ta dieta pravzaprav od tebe zahteva, da se odpoveš OH. In to je slabo za možgane in razmišljanje, saj možgani OH potrebujejo. Proteinov ti ta dieta tudi ne nudi dovolj za gradnjo mišic(rekla si da tudi tečeš in po teku moraš pridobit moč, katere z juho in solato ne dobiš).

''1. Če se držiš diete, izgubiš dobrih sedem kilogramov telesne teže.''

Telesne teže že ja(mišic in ostalega), ne izgubiš pa 7kg maščob. Maščobe se kurijo z fizično aktivnostjo in ne z juho.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Lejčiii napisal/-a:Začela sem s to dieto pa me zanima če ma katera kakšne izkušnje z njo...

DIETA ZA HUJŠANJE (7 dni)

PONEDELJEK juha
vse vrste sadja, razen banan (najmanj kalorij imajo melone, lubenice, grenivke in mandarine)

TOREK juha
vse vrste zelenjave, kuhana ali surova (razen stročnic in koruze)
1 velik pečen krompir, namazan z maslom

SREDA juha
sadje in zelenjava
(če se držiš diete, že ta dan zgubiš 2-3 kg)

ČETRTEK juha
banane (do 6 kosov)
posneto mleko v neomejenih količinah

PETEK juha
govedina (do 30 dag) ali piščanec na žaru brez kože
paradižnik (1 pločevinka ali 6 svežih, vsaj 6-8 kozarcev vode, da se očisti kislina iz telesa)

SOBOTA juha
govedina v neomejenih količinah ali nemasten telečji zrezek z zelenjavno prilogo
zelenjava – količina po želji

NEDELJA juha
integralni (neoluščen) riž
zelenjava
sadni sok brez sladkorja
Navodila:
1. Če se držiš diete, izgubiš dobrih sedem kilogramov telesne teže.
2. Če želiš z dieto nadaljevati, jo prekini za dva dni, ponavljaš pa jo lahko kolikor pogosto želiš.
3. Z natančnim izpolnjevanjem navodil, ki jih narekuje ta dieta, se bo tvoj organizem prečistil in počutil se boš bolje kot kdajkoli prej (izboljšana psihična in fizična kondicija).
4. Zelenjavno juho lahko ješ, kadarkoli si lačen, brez količinskih in časovnih omejitev. Juha ni kalorična, več je poješ, več izgubiš na teži. Če bi to juho jedli dalj časa, bi prišlo do podhranjenosti organizma.
5. Pij navadno vodo ali nesladkane čaje. Kavo lahko piješ, vendar po tretjem dnevu diete ne čutiš več potrebe po njej. Alkohol je v času diete prepovedan, če ga nameravaš konzumirati, prekini z dieto vsaj 24 ur prej.
6. Ker se prebavni sistem razlikuje od posameznika do posameznika, ima ta dieta različni učinek na prebavo. Če se prebava poslabša, pojej skodelico otrobov in nekaj vlaknaste hrane, ki vsebuje celulozo.
7. Skrivnost te diete je v izgorevanju maščob oz. v potrošnji kalorij, ki je večja od količine kalorij, ki jih s hrano vnašaš v telo.
8. ABSOLUTNO PREPOVEDANO: kruh, alkohol, gazirane pijače
9. V času diete ne škoduje nobeno zdravilo.
10. Dieta je povzeta iz bolnišnice »Sanked Heard Memorial Hospital« in se uporablja pri srčnih bolnikih s prekomerno telesno težo, ki jo je potrebno hitro zmanjšati, običajno pred kirurškim posegom.

za mene bi blo to mazohistično :eek: pa pomojem...glede na to da tak malo ješ...se po koncu diete komot nazaj zrediš. razen če z dieto nikoli ne nehaš...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Tista dieta zgoraj. Čist zgrešena.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

tele hitre diete so totalen bullshit.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a undercover »

če se takih diet držiš.. sj ne misliš mnda ceu lajf pol tk jest pa se pazit. in k enkrat začneš normalno jest greš zopet nazaj. Najbol važna je tak al tak rekreacija.Ne sam da shujšaš ampak tut telo maš bol oblikovano k pa z dietami.seveda pa pol zram tut paziš d se po rekreaciji ne spraviš u hladilnik tkoj xD
kugla
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kugla »

RoNcoLiNo napisal/-a:Užgala sem south beach dieto...prvih 14 dni iz prehrane izločiš ves kruh,testenine,krompir,riž in sadje.Uživaš pač (skoraj) vso zelenjavo,pusto meso (puranj,piščanec,ribe,pusto govedino...) pusto skuto,ricotto kak light navaden jogurt...
Zgubiš od 4-6kg
Potem po 14 dneh začneš zopet po malo uživati OH in zopet sadje...polnozrnate testenine,rjav riž,polnozrnat kruh...mogoče kakšen krompir na teden...
In potem ti to ostane način prehranjevanja do konca življenja in ugotoviš,kako nepotrebnos i se prej basal s kruhom,testeninam in bil še vedno lačen

Pobrskaj še po netu o tej dieti pa boš videla da dejansko učinkuje in da se splača :)

Tole je najbolši nasvet v tej temi. Zato ker to pravzaprav (razen prvih 14 dni, pa tudi če jih spustiš ni nič narobe) ni dieta, ampak način kako se zdravo prehranjevati preostanek življenja.

Sam kurc, kakšno pa je življenje brez MCD, pic in čokolade.
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a RoNcoLiNo »

kugla napisal/-a:
RoNcoLiNo napisal/-a:Užgala sem south beach dieto...prvih 14 dni iz prehrane izločiš ves kruh,testenine,krompir,riž in sadje.Uživaš pač (skoraj) vso zelenjavo,pusto meso (puranj,piščanec,ribe,pusto govedino...) pusto skuto,ricotto kak light navaden jogurt...
Zgubiš od 4-6kg

Tole je najbolši nasvet v tej temi. Zato ker to pravzaprav (razen prvih 14 dni, pa tudi če jih spustiš ni nič narobe) ni dieta, ampak način kako se zdravo prehranjevati preostanek življenja.

Sam kurc, kakšno pa je življenje brez MCD, pic in čokolade.

Ja ubistvu res...čeprav jaz sme rekla da bom 1. faza podaljšala za en teden,potem pa v minimalnih količinah uvedla polnzrnate testenine in rjav riž pa ovsene kosmiče za zajtrk...pa sadjeeee,ki ga najbol pogrešam :)
Jaz sem v 1 tednu po tem načinu izgubila 2,5kg in -5cm in kar me najbol veseli: celulittttttt...o njem skoraj ne duha ne sluha :)
Tako da jaz bom veselo ostala na zelenjavi,beljakovinah in polonzrnatih izdelkih :)
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
Odgovori