razmazena_maca napisal/-a:glede podpiranja lenobe mislim, da je sporočilo, da dobiš podporo kot neke vrste nagrado za brezdelje.*SunFlower* napisal/-a:Heh, prej si še govorila, da republiška podpira kolektivno lenobo družin prejemnikov. Se le delno strinjam, da ni ok pljuvati ... seveda ni kul, da se zmrduješ nad podarjenim denarjem, ni pa spet dobro, da si pa tiho okoli raznih nepravilnosti in škrtarjenj, kot je na primer to, da je republiških vse manj in da so vse nižje.
Pa nisem mislila 'naredila' na intelektualnem, športnem, ... področju, ampak bolj tako, v smislu najela in opremila stanovanje, našla dobro plačano službo (redno, ne študentsko) ... prvo je brez kakršne koli podpore staršev, drugo pa brez vez zelo, zelo težko.
ne vem, koliko slediš kaj forumu. letos grem na faks. vpisala sem se hudo fejst komot. delam prek študenta cel čas srednje ko imam kaj fraj. redno ne morem delat, ker sem prej končevala sš, zdaj pa bom na faksu. mam pa namen tud med faksom delat.
mam žepnino, s katero se moram znajt in ne dobivam posebnih dodatkov, čeprav je tud sama žepnina čisto ok. ja, tud tisti, ki ne živimo na robu se lahko naučimo delat z denarjem in imet red.in s to žepnino bom pokrivala stroške bivanja med faksom(podnajemniško stanovanje v centru lj, ki si ga bova delile še z eno kolegico), stroške bencina in hrano. cote in kozmetiko če mi ostane, če ne pa čakam na božička(al pa miklavžka, da bo prej).
meni se ful zdi, da maš ti eno ful napačno mnenje o meni. nisem razvajena, mam pa svoje stališče glede teh stvari, zaradi česar mogoe izpadem kaj jaz vem kakšna, ampak v bistvu samo zagovarjam delavnost.
Zanimivo je, da imate doma dovolj denarja in misliš da lahko razumeš nekoga, ki mu doma ne morejo plačevati stroškov stanovanja, hrano, bencin.

Ne razumem kako lahko govoriš o študentskem življenju, če pa si komaj srednjo šolo končala.
Kaj misliš, da si da boš govorila, da so starši, ki imajo slabe dohodke lenobe. Včasih ni bilo običajno, da si šel študirati. Večina staršev je že od majhnega pridno delala na kmetiji in potem naredila kakšno srednjo šolo in se zaposlila.