koala napisal/-a:Sp3lca napisal/-a:Mene zanima samo še to- kako je s športom in s tem (ne zleze nikamor?) in a ti je že kaj šlo kej narobe (al so samo pozitivne izkušnje?)?
Med športanjem nikamor ne zleze, ker ga mišice držijo v pravem položaju. No, verjetno s kakšnimi stojami ni ravno za eksperimentirat![]()
Niso pa vse samo pozitivne izkušnje. Ko ga taprvič uporabljaš, se moraš navadit na način vstavljanja. Ker je več načinov "prepogibov" al kako bi se temu reklo, da se ga lažje vstavi, je trajal neki časa, da sem ugotovila, kateri način mi ustreza oz. je najbolj udoben zame. Meni je precej pomagal, da sem našla eno stran na internetu, kjer imaš vse možne prepogibe prikazane in sem se precej hitro naučila kaj je zame in kaj ne.
Pa priznam, da sem bla enkrat štorasta in sem... akhm... nardila mini masaker v kopalnici. Zaradi tega sem ugotovila (glede na to, da sem vedno nerodna), da je najbolj enostavno, da ga vstavljam pod tušom, ker ga spotoma tudi očistim.
Drugače lunino skodelico veliko punc sproba kar takoj, ko jo dobijo, čeprav nimajo menstruacije. Jaz to odsvetujem, ker se cervix med celotnim ciklusom premika in med menstruacijo je v najnižjem položaju, kar je najlažje za pravilno vstavljanje.