Tole z ročno prtljago, je vredu ideja. Najbrž tudi ne tehtajo ročne prtjage? kolikšen je pa ponavadi maksimum? 8 kg?
lorelaj napisal/-a:
Glede oblek sem razmišljala o tistih posebnih vrečkah, ki so jih prodajali v top shopu in delujejo tako, da vanje naložiš stvari, potem pa s sesalcem vn potegneš zrak in zato lahko v kovček spakiraš še enkrat več stvari. Katera pozna oz. je uporabljala to zadevo? Zanima me, če sploh deluje?
Savannah napisal/-a:Verjetno moje vprašanje ne bo popolnoma v skladu s to temo, a ker se mi zdi sorodna tema, bom vprašanje postavila kar tukaj.Zanima me, kako je s študentsko izmenjavo v tujini na FU? V pravilniku sem prebrala, da je potrebno končati vsaj en letnik, da greš lahko za najmanj 3 do največ 12 mesecev študirat v tujino. Kako je glede težavnosti izpitov v primerjavi z izpiti pri nas? Glede na to, da je potrebno imeti določeno povprečje ocen tukaj, je potem takem obvezno imeti štipendijo že pri nas ali to ni pogoj za študij v tujini? Pa še to me zanima: katere države pa so razpisane za izmenjavo (in ali so vsako leto iste)?
*Tweety napisal/-a:lorelaj napisal/-a:
Glede oblek sem razmišljala o tistih posebnih vrečkah, ki so jih prodajali v top shopu in delujejo tako, da vanje naložiš stvari, potem pa s sesalcem vn potegneš zrak in zato lahko v kovček spakiraš še enkrat več stvari. Katera pozna oz. je uporabljala to zadevo? Zanima me, če sploh deluje?
Glede teh vreč . space bag so .se mi zdi .. ja. jih mamo doma.
(že kr neki cajta ) im norm rečt da to še nekak deluje ( glede na ostali klump iz top shopa.. Sicer ti bo fuuuul placa pršparal sam glede teže kovčka pa nebi rekla ...
Lady_T napisal/-a:moja sestra je 8.semester naredila v zda, se vrnila v slovenijo in diplomirala, sedaj pa dela doktorat ponovno v zda. Ameriška univerza ji je plačala študij, dobiva plačo kot asistentka, tako da ji znese in očitno ji še mal ostane čez mesec, ker kadarkoli pride domov ima goro novih oblačil![]()
Predn je šla prvič v zda, je morala tu narediti izpit iz angleščine.. mislm, da je ona naredila tofl.. nism sure. Pravi, da je ful fajn izkušnja in da nej tud sama izkoristim možnost.. tko da pomojm sam ok stvar študij v tujini.
*Tweety napisal/-a:Lady_T napisal/-a:moja sestra je 8.semester naredila v zda, se vrnila v slovenijo in diplomirala, sedaj pa dela doktorat ponovno v zda. Ameriška univerza ji je plačala študij, dobiva plačo kot asistentka, tako da ji znese in očitno ji še mal ostane čez mesec, ker kadarkoli pride domov ima goro novih oblačil![]()
Predn je šla prvič v zda, je morala tu narediti izpit iz angleščine.. mislm, da je ona naredila tofl.. nism sure. Pravi, da je ful fajn izkušnja in da nej tud sama izkoristim možnost.. tko da pomojm sam ok stvar študij v tujini.
em.. na kateri univerzi je pa študirala?
Tale 'primer'' tvoje sestre me namreč zelo zanima, kr sem sama že tuhtala da bi študirala kej v zvezi z okoljem.. ampak v SLO majo tak program sam v NG 8 pa še to ne čist tko k bi js hotla) .
Bi se ti dal povedat še kej več o tem pač kje je študirala, stroški, program.? ..
Hvala!