Hujšanje
-
- Sramežljivka
Za zečetek je najbolje če probaš ne jesti po 6 uri.če lahko še prej. vglavnem da proti večeru ne ješ nič. tak sm js šla najhitreje dol.
drugače pa pravijo da ješ 5 obrokov na dan( zajtrk,malica,kosilo,malica,večerja)..obroki morajo biti mali, kot so že napisale nekatere... najboljši način pa je da se še zraven gibaš.rekreacija punca!
Psihično? ja je težko, vendar saj ne boš lačna in nič.samo pod kontrolo se imej.in volja je pomembna!!
drugače pa pravijo da ješ 5 obrokov na dan( zajtrk,malica,kosilo,malica,večerja)..obroki morajo biti mali, kot so že napisale nekatere... najboljši način pa je da se še zraven gibaš.rekreacija punca!

Psihično? ja je težko, vendar saj ne boš lačna in nič.samo pod kontrolo se imej.in volja je pomembna!!
*How will we ever know if we never try?
Lejčiii napisal/-a:Dobr to vem..sam kk se psihično pripravit da dejansko začneš s tem..ker pri meni je to večinoma to trejalo teden,dva..potem sem se pa spet prepustila "navalu" sladkarij in lenobe
zato pa se ne smeš spustit v kakšno hitro in pretirano dieto, ampak lepo počasi, zmerno. Čez nekaj časa pa se počasi navadiš, da zvečer ne ješ in da poješ en piškot namesto 50.
jaz bi dodala še obvezno zajtrk!!!! da dobi tvoje telo energijo takrat ko jo rabi (zvečer preden greš spat tvoje telo ne rabi obilne večerje).
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
- Cosmopolitanka
Lejčiii napisal/-a:Dobr to vem..sam kk se psihično pripravit da dejansko začneš s tem..ker pri meni je to večinoma to trejalo teden,dva..potem sem se pa spet prepustila "navalu" sladkarij in lenobe
To se preprosto odločiš. Če trenutno nimaš volje, potem nisi pripravljena za hujašnje. Malo tudi razmisli, zakaj splho hočeš shujšat.
Če si obupala po 2 tednih je razlog v prestrogem/neprimernem režimu. Sploh prepustitev navalu sladkarij je znak, da si prej verjetno 2 tedna stradala ali preveč omejevala. Začne se tako, da postopoma izločuješ živila, iz tedna v teden. Delaš pa po principu; za vedno.
Že način ``čimveč v enem mesecu´´ je zgrešen.
Lepo počasi uvajaj spremembe; najprej več manjših obrokov ter izloči sladkarije in čips zadeve, uvedi gibanje, .... pravilo po 18h ne jest, je neumnost.
TE ČISTO RAZUMEM.
Js sem imela identičen problem kot ti včasih. Nisem se mogla spravt, k hujšanju pa konc. Dokler me ni pred prbližno 1 letom in pol zadela neka strela.
No, temu bi blj lahko rekli Amorjeva puščica lol.
3 "stvari" s katerimi sem jaz izgubila, kar dosti kilaže (in imam zdaj ITM okol 21):
1. Zatrapaj se. Naj se sliši še tok smešno, ti bo pomagal, ko boš telovadla, boš mela sam njegovo sliko u glavi in ti bo dal dodatni zagon. (=
2. Pobrskaj malo po forumih za diete. Gor imajo ponavadi before/after fotke in ko vidiš kaj ljudem dejansko uspe, ti da neko upanje in si misliš "Če lahko oni, bom pa js tudi!"
Primer: http://weight-loss.fitness.com/before-after-between/
3. Ko boš že izgubila nekaj teže in bo opazno, se bodo usuli komplimenti in pohvale z vseh strani. To te bo kar pogrelo in se boš namesto ogljikovih hidratov raje odločila za eno porcijo telovadbe.
Vso srečo, sporoči kakšen bo napredek!
Js sem imela identičen problem kot ti včasih. Nisem se mogla spravt, k hujšanju pa konc. Dokler me ni pred prbližno 1 letom in pol zadela neka strela.
3 "stvari" s katerimi sem jaz izgubila, kar dosti kilaže (in imam zdaj ITM okol 21):
1. Zatrapaj se. Naj se sliši še tok smešno, ti bo pomagal, ko boš telovadla, boš mela sam njegovo sliko u glavi in ti bo dal dodatni zagon. (=
2. Pobrskaj malo po forumih za diete. Gor imajo ponavadi before/after fotke in ko vidiš kaj ljudem dejansko uspe, ti da neko upanje in si misliš "Če lahko oni, bom pa js tudi!"
3. Ko boš že izgubila nekaj teže in bo opazno, se bodo usuli komplimenti in pohvale z vseh strani. To te bo kar pogrelo in se boš namesto ogljikovih hidratov raje odločila za eno porcijo telovadbe.

-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
To je bedarija, kresnička.
V prvi vrsti se hujša zaradi sebe, lastnega boljšega počutja in če nimaš dovolj volje za hujšanja že samo zaradi tega, ker boš TI srečna(lejči) ti nobena misel na tipa nau pomagala. Skratka voljo moraš črpat iz tega, da se boš vitkejša boljše počutila(temu posledično pridejo tipi in "zatrapanja" pa še to upam, da nenamerno).
Aja..pa vso srečo.

Aja..pa vso srečo.

It was forever..but it didnt last long..
Firefly_ napisal/-a:TE ČISTO RAZUMEM.
OMG TOLE PA RES da motivacijo in use samo v 8 mesecih!!
http://weight-loss.fitness.com/before-a ... 22lbs.html
WOW! *klanjam se*
-
- Cosmopsiho
..Evelyn.. napisal/-a:To je bedarija, kresnička.V prvi vrsti se hujša zaradi sebe, lastnega boljšega počutja in če nimaš dovolj volje za hujšanja že samo zaradi tega, ker boš TI srečna(lejči) ti nobena misel na tipa nau pomagala. Skratka voljo moraš črpat iz tega, da se boš vitkejša boljše počutila(temu posledično pridejo tipi in "zatrapanja" pa še to upam, da nenamerno).
Aja..pa vso srečo.
o pomaga pomaga! pri meni je tudi to najboljši recept za kako kilo zgubit. ampak ne da bi mela zdej njegovo sliko pa ko blesava trebusnjake delala....ampak enostavno NE MOREM jest.
pojem 4 torteline sanjam zraven. pozabim, da sploh jem. pozabim, da morem jest, ker nisem še nič jedla. sanjam. ne jem. sanjam. pozabim jest.
kile gredo kr same dol

-
- Cosmopsiho
Peterca18 napisal/-a:edina učinkovita in najbolj preprosta dieta je: manj jej (kar ješ pa naj bo zdravo) + več se gibaj
Se popolnoma strinjam.
Tukaj je moj nasvet za hujšanje, ki 100% deluje:
1. Pij samo vodo, izogibaj se ostalim pijačam.
2. Obvezno zajtrkuj, predlagam čim več ogljikovih hidratov. Za zajtrk ti ni treba štet kalorij.
3. Za kosilo pojej dovolj da se naješ, ne pretiravaj, izogibaj se sladici.
4. Po kosilu jej le sadje in zelenjavo.
5. Če se ne gibaš, potem obvezno vključi gibanje. Če si začetnica ti predlagam vsak dan 2km teka, potem stopnjuj. Vključi še uteži, to ti bo pomagalo pri gradnji mišične mase.
6. Ne jej junk fooda, nikoli!!! V mcdonalds pojdi le, če želiš kupit hrano za psa.
7. Nikoli ne stradaj. Stradanje ne pomaga, ampak škodi in tako zagotovo ne boš shujšala.
8. Ne hujšaj 1 mesec, ampak raje spremeni način življenja in si najdi sistem, ki ti ustreza in tako boš vedno lahko imela postavo kot si sama želiš.
In še bi se dalo naštevat.....